Connect with us

Politică

Ionelia Ichim, președinta OFSD Călărași, o voce puternică în dezbaterile pentru drepturile femeilor [VIDEO]

Published

on

În cadrul unei conferințe de presă recente organizate la sediul organizației județene a PSD Călărași, Ionelia Ichim a adus în prim-plan activitatea sa deosebită și angajamentul pentru promovarea drepturilor femeilor în mediul rural și urban. În declarația sa, Ichim a evidențiat câteva realizări notabile ale organizației, precum constituirea a 9 birouri OFSD și adunarea a 174 de noi adeziuni. De asemenea, a subliniat importanța comunicării strânse cu organizațiile locale pentru a identifica și rezolva problemele cu care se confruntă femeile.

La nivel de organizație județeană, OFSD, am constituit alături de colegele mele și cu sprijinul președinților de organizații locale, 9 birouri OFSD și am mai făcut un număr de 174 de adeziuni. Avem grupuri de comunicare cu toate organizațiile locale și suntem aproape de fiecare organizație pentru a le afla problemele și implicit a le rezolvaa punctat președinta OFSD Călărași, Ionelia Ichim.

Un moment cheie al prezenței sale a fost vizita la Parlamentul European la invitația doamnei europarlamentar Rovana Plumb și a doamnei secretar general Maria Lazar. Acolo, Ionelia Ichim a participat la două conferințe care au abordat teme cruciale legate de drepturile femeilor, egalitatea de gen și violența. În special, s-a discutat despre importanța cotelor de gen, care ar putea crește implicarea femeilor în politică.

“Săptămâna 23-25 octombrie, am fost prezentă la Parlamentul European la invitația doamnei europarlamentar Rovana Plumb și a doamnei secretar general Maria Lazar. Cu susținerea domnului președinte Vasile Iliuță, am participat la două conferințe din cadrul deplasării, din cadrul vizitei. În prima zi s-au regăsit subiecte privind drepturile femeilor, dar și promovarea egalității la locul de muncă, în politică precum și în alte arii de activitate, problematica egalității de șanse și violența, iar a doua zi, la Parlamentul European, o nouă conferință care aborda tematica femeii din mediul rural, violența asupra ei și a copiilor și promovarea drepturilor și egalității de șanse. La nivelul Uniunii Europene sunt cunoscute problemele cu care se confruntă femeile din mediul urban și rural, tocmai de aceea se pune cont pe o tranziție justă, ținând cont de faptul că 11 țări din Uniunea Europeană aplică politici publice în favoarea femeilor.”

Advertisement

Aceasta a fost o oportunitate de a face cunoscute și de a lupta pentru drepturile femeilor din mediul rural și urban în cadrul Uniunii Europene, un pas esențial pentru asigurarea unei societăți mai echitabile.

Un punct central al discuțiilor a fost reprezentat de necesitatea adoptării cotelor de gen. Cotele de gen reprezintă singura șansă pentru a crește implicarea femeilor în politică, a subliniat doamna europarlamentar Rovana Plumb, care a adăugat și recunoștința față de premierul Marcel Ciolacu pentru angajamentul său în această direcție. Recomandarea Uniunii Europene este ca femeile să ocupe un procent de cel puțin 30% din locurile pe liste pentru început, la primele alegeri din anul 2024, europarlamentare, așa cum s-a votat în Parlamentul European. Urmează să se adopte un act legislativ asemănător și pentru alegerile locale și parlamentare.

În încheierea sa, Ionelia Ichim și-a exprimat recunoștința față de susținători și a felicitat colegele sale pentru angajamentul lor în promovarea drepturilor femeilor.

De asemenea, vreau să le felicit pe colegele mele din echipa OFSD Călărași care se implică în promovarea drepturilor femeii și a imaginii corecte și firești a acesteia în lumea în care trăim. Mulțumesc doamnei europarlamentar Rovana Plumb și doamnei secretar general Maria Lazăr pentru această invitație și de asemenea pentru mesajele de încurajare, forță și determinare pe care le-am primit.

Advertisement
Advertisement

Politică

Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR: „Casa familială și dreptul la locuire sunt indicative și ancore ale dreptății sociale și ale demnității umane”

Published

on

Europarlamentarul AUR, Gheorghe Piperea, a explicat în cadrul unui editorial că Planul SIMION, programul prezidențial prezentat de liderul AUR, George Simion, vine să răspundă unei nevoi reale a românilor.

„Fără casă (mai grav chiar, în urmarea evacuării silite din locuința familială), omul are toate „șansele” să devină un ratat, o pierdere de plusvaloare pentru familie, neam și societate, precum și o plasă de siguranță ruptă de care vor fi lipsiți urmașii și apropiații săi. Înmulțit cu numere mari, acest risc de ratare se poate transforma într-un eșec al democrației și al statului care, aparent, este stat de drept și social.

Statul însuși, din plasă de siguranță socială pentru cetățenii săi lipsiți de resurse și de acces la ascensorul social, se transformă într-o entitate cinică, indiferentă și chiar ostilă. Inteligenți ca herr Ionannis Werner Klaus pot spune că un stat ca România este un stat eșuat, fără a pricepe că se poate nimeri să spună adevărul, ca un păcătos care fără să vrea slobozește o afirmație reală”, a spus Gheorghe Piperea.

Potrivit europarlamentarului AUR, țesătura economică și socială a României ultimilor 20 de ani de „domnie securistică a lui Petrov, alias Băsescu, și Iohannis, suspect și el de colaborare cu securitatea comunistă, a creat o clasă restrânsă și ultra-boată de privilegiați și o masa mare de „egali” în sărăcie”.

Advertisement

„Principalele două categorii de nedreptățiți ai acestui regim neofeudal sunt:

(i) cei care nu au resurse financiare pentru a-și cumpăra locuințe și

(ii) debitorii supra-îndatorați la bănci, care au avut impresia că au cumpărat pe credit locuințe, dar au cumpărat, de fapt, servitute, captivitate și ruină.

Pentru acești oameni nu doar că a dispărut ascensorul social. Autobuzul a plecat mereu cu câteva secunde înainte ca ei să ajungă în stație, cu sufletul la gură”, a explicat Gheorghe Piperea.

Președintele AUR, George Simion, candidatul partidului la funcția de Președinte al României, și-a prezentat în data de 27 iunie planul pentru alegerile prezidențiale din acest an. În cadrul prezentării sale, George Simion a declarat că, în cadrul „Planului Simion”, își propune să construiască anual 100.000 de case la un preț începând de la 35.000 de euro.

Advertisement

Un astfel de program nu costă pe atât de mult pe cât consideră oamenii. 50 de miliarde de euro este valoarea totală pentru a construi 1 milion de locuințe. Însă, în realitate, pentru că proiectul se desfășoară pe 10 ani, nevoia de finanțare este de doar 20 de miliarde de euro, pentru că ulterior locuințele se vând. Cu doar 20 de miliarde de euro facem o economie reală, iar valoarea activelor create va depăși la final 75 de miliarde de euro.

Continue Reading

Politică

Petrișor Peiu, analist economic, despre Planul lui George Simion: „Este suficient de realist!”

Published

on

Analistul economic Petrișor Peiu a spus despre Planul Simion, pe care președintele AUR l-a prezentat săptămâna trecută, că este cât se poate de actual și suficient de realist.

„Trebuie spus de la început că toate campaniile electorale din România de după 2004 au fost inundate de zeci și sute de promisiuni făcute de partidele principale care, mai apoi, s-au dovedit simple lozinci. Ultimele vin chiar din campaniile din 2019 (alegerile prezidențiale), respectiv din 2020 (alegerile parlamentare).

În 2019, atât Klaus Iohannis, cât și Viorica Dăncilă, candidații PNL și PSD, au avut ca punct principal în programele lor tocmai combaterea sărăciei, sau, cum plastic spunea doamna Dăncilă: „să nu lăsăm niciun român în urmă”. Iată că, după trei ani de guvernare a PSD, avem, în continuare, cea mai mare pondere a populației în risc de sărăcie din UE.  Cât despre Iohannis, acesta deplângea erodarea puterii de cumpărare prin scumpiri, iar mandatul său ulterior a adus în țară cea mai mare rată a inflației din UE”, a spus Petrișor Peiu.

Acesta arată că „politica noastră din ultimele decenii este un lung șir de promisiuni neonorate”, dar că asta nu înseamnă că orice promisiune electorală „este doar o vorbă și că nu va fi reapectată”. „Am vrut doar să arăt cât de mult au mințit alegătorii cei care astăzi conduc țara și care îl acuză pe Simion de nerealism”, a spus Petrișor Peiu.

Advertisement

Planul Simion” cuprinde un program îndrăzneț prin care George Simion își propune construirea a 100.000 de locuințe pe an pentru români la un preț standard de 35.000 de euro pentru apartamentele de 50 mp. În momentul de față, potrivit datelor din industria imobiliară, prețul de construcție medie, doar al clădirii, fără infrastructură și teren, variază între 500 și 600 euro/mp suprafață desfășurată. Suprafața utilă minimă pentru un apartament cu un dormitor, conform Legii Locuinței, este de 52mp. Astfel, pentru un apartament cu 2 camere, prețul vehiculat de candidatul AUR la alegerile prezidențiale este unul fezabil.

Continue Reading

Politică

George Simion și-a lansat programul prezidențial „Planul Simion”: Un New Deal românesc pentru viitorul României

Published

on

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a prezentat la Călărași programul său prezidențial intitulat „Planul Simion”, primul plan de acest fel lansat pentru alegerile prezidențiale din acest an. Inspirat de New Deal-ul fostului președinte american Franklin D. Roosevelt, Simion propune un set de măsuri ambițioase menite să stimuleze economia și să îmbunătățească viața românilor.

În cadrul prezentării, Simion a subliniat că, la fel cum Roosevelt a revitalizat economia americană în perioada interbelică, „Planul Simion” vizează crearea de locuri de muncă și investiții masive în infrastructură. „Am învățat că în momentul în care SUA au intrat într-o criză financiară, președintele Roosevelt a venit cu un plan care a creat locuri de muncă și a injectat bani în lucrări publice. Îmi doresc ca toți românii să fie proprietari pe pământul și casa lor, nu să stea în chirii sau să fie îndatorați la bănci”, a declarat liderul AUR.

Simion a punctat și necesitatea unei mai mari protecții pentru cetățeni, prin impunerea unor reguli stricte firmelor de utilități și băncilor. „Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară și să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor”, a adăugat el.

Analistul economic Petrișor Peiu a apreciat „Planul Simion” ca fiind realist și actual. Peiu a menționat că promisiunile electorale din trecut nu au fost onorate de politicienii aflați la putere, dar a subliniat că planul lui Simion poate aduce schimbări reale. „Am vrut doar să arăt cât de mult au mințit alegătorii cei care astăzi conduc țara și care îl acuză pe Simion de nerealism”, a spus Peiu.

Advertisement

Unul dintre punctele centrale ale „Planului Simion” este construirea a 100.000 de locuințe pe an, la un preț standard de 35.000 de euro pentru un apartament de 50 mp. Datele din industria imobiliară arată că acest preț este fezabil, având în vedere costurile actuale de construcție.

Prin aceste măsuri, George Simion își propune să ofere românilor un viitor mai sigur și prosper, punând accentul pe proprietate și investiții în infrastructură. „Planul Simion” își propune să fie mai mult decât o simplă promisiune electorală, ci un adevărat New Deal românesc, menit să schimbe în bine viața cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate