Connect with us

Politică

Ionelia Ichim, președinta OFSD Călărași, o voce puternică în dezbaterile pentru drepturile femeilor [VIDEO]

Published

on

În cadrul unei conferințe de presă recente organizate la sediul organizației județene a PSD Călărași, Ionelia Ichim a adus în prim-plan activitatea sa deosebită și angajamentul pentru promovarea drepturilor femeilor în mediul rural și urban. În declarația sa, Ichim a evidențiat câteva realizări notabile ale organizației, precum constituirea a 9 birouri OFSD și adunarea a 174 de noi adeziuni. De asemenea, a subliniat importanța comunicării strânse cu organizațiile locale pentru a identifica și rezolva problemele cu care se confruntă femeile.

La nivel de organizație județeană, OFSD, am constituit alături de colegele mele și cu sprijinul președinților de organizații locale, 9 birouri OFSD și am mai făcut un număr de 174 de adeziuni. Avem grupuri de comunicare cu toate organizațiile locale și suntem aproape de fiecare organizație pentru a le afla problemele și implicit a le rezolvaa punctat președinta OFSD Călărași, Ionelia Ichim.

Un moment cheie al prezenței sale a fost vizita la Parlamentul European la invitația doamnei europarlamentar Rovana Plumb și a doamnei secretar general Maria Lazar. Acolo, Ionelia Ichim a participat la două conferințe care au abordat teme cruciale legate de drepturile femeilor, egalitatea de gen și violența. În special, s-a discutat despre importanța cotelor de gen, care ar putea crește implicarea femeilor în politică.

“Săptămâna 23-25 octombrie, am fost prezentă la Parlamentul European la invitația doamnei europarlamentar Rovana Plumb și a doamnei secretar general Maria Lazar. Cu susținerea domnului președinte Vasile Iliuță, am participat la două conferințe din cadrul deplasării, din cadrul vizitei. În prima zi s-au regăsit subiecte privind drepturile femeilor, dar și promovarea egalității la locul de muncă, în politică precum și în alte arii de activitate, problematica egalității de șanse și violența, iar a doua zi, la Parlamentul European, o nouă conferință care aborda tematica femeii din mediul rural, violența asupra ei și a copiilor și promovarea drepturilor și egalității de șanse. La nivelul Uniunii Europene sunt cunoscute problemele cu care se confruntă femeile din mediul urban și rural, tocmai de aceea se pune cont pe o tranziție justă, ținând cont de faptul că 11 țări din Uniunea Europeană aplică politici publice în favoarea femeilor.”

Aceasta a fost o oportunitate de a face cunoscute și de a lupta pentru drepturile femeilor din mediul rural și urban în cadrul Uniunii Europene, un pas esențial pentru asigurarea unei societăți mai echitabile.

Un punct central al discuțiilor a fost reprezentat de necesitatea adoptării cotelor de gen. Cotele de gen reprezintă singura șansă pentru a crește implicarea femeilor în politică, a subliniat doamna europarlamentar Rovana Plumb, care a adăugat și recunoștința față de premierul Marcel Ciolacu pentru angajamentul său în această direcție. Recomandarea Uniunii Europene este ca femeile să ocupe un procent de cel puțin 30% din locurile pe liste pentru început, la primele alegeri din anul 2024, europarlamentare, așa cum s-a votat în Parlamentul European. Urmează să se adopte un act legislativ asemănător și pentru alegerile locale și parlamentare.

În încheierea sa, Ionelia Ichim și-a exprimat recunoștința față de susținători și a felicitat colegele sale pentru angajamentul lor în promovarea drepturilor femeilor.

De asemenea, vreau să le felicit pe colegele mele din echipa OFSD Călărași care se implică în promovarea drepturilor femeii și a imaginii corecte și firești a acesteia în lumea în care trăim. Mulțumesc doamnei europarlamentar Rovana Plumb și doamnei secretar general Maria Lazăr pentru această invitație și de asemenea pentru mesajele de încurajare, forță și determinare pe care le-am primit.

Politică

VIDEO. Virgiliu Diaconu și Marius Dulce, desemnați de PSD Călărași pentru a coordona alegerile europarlamentare 2024

Published

on

psd calarasi virgiliu diaconu europarlamentare
  • PSD Călărași i-a desemnat pe Virgiliu Diaconu și Marius Dulce pentru a realiza o victoria sigură în alegerilor europarlamentare din 2024.
  • Într-o mișcare strategică surprinzătoare, conducerea PSD Călărași a decis să îi nominalizeze pe Virgiliu Diaconu și Marius Dulce pentru coordonarea campaniei electorale a alegerilor europarlamentare din 2024.
  • Decizie a fost primită cu entuziasm de către ambii politicieni, iar liderul PSD Vasile Iliuță și-a exprimat încrederea că această echipă va obține peste 50% din voturi.

„Pentru mine este, în același timp, și o mare onoare, și o mare grijă. Și o mare răspundere. Este o onoare faptul că partidul s-a gândit la mine, ceea ce mi-a demonstrat că munca mea în acest partid atât timp nu a fost degeaba. Este onoare că voi fi coechipier cu Marius Dulce, primarul care are cele mai mari realizări de la Revoluție încoace”, a declarat Virgiliu Diaconu, vicepreședintele PSD Călărași.

Marius Dulce, primarul cu realizări remarcabile în municipiul Călărași, a adus peste un milion de euro, de 50 de ori bugetul anual al primăriei, contribuind semnificativ la dezvoltarea locală. Diaconu a subliniat că obiectivul lor este să aducă mai mulți bani în oraș pentru a face din Călărași un loc mai bun pentru locuitori și în special pentru copii.

„Avem mult de lucru, mai avem mult de lucru, s-au realizat foarte multe, mai avem multe de realizat. Este și o mare răspundere pentru că noi ne-am propus să depășim un 50% la europarlamentare”, a adăugat Diaconu. El a recunoscut că absenteismul reprezintă o provocare și a subliniat importanța de a convinge oamenii să iasă la vot.

„Eu am încredere că cu Dulce vom reuși să facem scorurile la care ne-am obligat. Am încredere în călărășeni că vor vota cu mintea și apoi cu sufletul”, a afirmat Diaconu, subliniind legătura sa profundă cu Călărașiul, orașul în care s-a născut și în care intenționează să trăiască și să contribuie la progres.

Cu o vastă experiență în organizarea de campanii, Virgiliu Diaconu și Marius Dulce promit să aducă o abordare proactivă și dedicare în această cursă electorală. Ambii lideri sunt convinși că, prin muncă asiduă și colaborare strânsă, vor obține un succes remarcabil în alegerile europarlamentare din 2024.

Continue Reading

Politică

VIDEO. PSD Călărași / Vasile Iliuță face bilanțul activităților politice din ultima perioadă

Published

on

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației politice, evidențiind recentele activități politice și evenimente care au marcat scena județeană în ultima perioadă.

Unul dintre subiectele centrale ale discuției a fost vizita Ministrului Agriculturii în județul Călărași. Într-o întâlnire cu fermierii locali, ministrul a abordat problemele legate de legislația actuală, subvențiile agricole și subvenția pe motorină. Fermierii, afectați de o secetă excesivă, au primit asigurări că plățile promise vor fi efectuate până la 31 decembrie pentru a compensa pierderile suferite.

Vasile Iliuță a subliniat importanța clarificării interpretărilor greșite din spațiul public privind măsurile fiscal-bugetare. A adus la cunoștința opiniei publice că toate plățile din fondurile europene, Programul Național de Investiții și Programul Național de Dezvoltare Locală se efectuează la zi. În plus, a combătut dezinformările, explicând că guvernul a luat măsuri pentru a reduce cheltuielile bugetare, asigurând încadrarea într-un deficit bugetar sub 6%.

„Guvernul a făcut tot posibilul să funcționeze eficient și să reducă cheltuielile bugetare pentru a se încadra în ținta de deficit sub 6%. Chiar dacă estimările actuale par a depăși această limită, fără aceste măsuri am fi riscat să nu mai primim fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență, angajat de România acum trei ani”, a declarat liderul PSD Călărași.

 

Continue Reading

Politică

PSD / Marius Dulce încrezător în alegerile din 2024 „Nu că vom fi aleși, dar vom avea și un scor frumos la Călărași”

Published

on

Organizația județeană a Partidului Social Democrat Călărași începe campania pentru alegerile europarlamentare. Potrivit unor sondaje prezentate de Vasile Iliuță și Marius Dulce, în municipiul Călărași peste 60% dintre alegători au intenția de a vota PSD, în timp ce în municipiul Oltenița doar 35%. Alegerile vor avea loc între 6 și 9 iunie 2024.

Marius Dulce, președintele oganizației municipale a PSD Călărași, pune accentul pe importanța acestor alegeri și îndeamnă cetățenii să iasă la vot.

„Noi, echipa Vasile Iliuță, Marius Dulce, cred că am reușit să demonstrăm, cred că am încercat să acoperim tot ceea ce am promis în campania electorală. Ea nu s-a terminat, pentru că aceste întâlniri cu membrii noștri, cu militanții noștri, cu cetățenii pe stradă, le facem pentru a vedea ce trebuie să corectăm, pentru a vedea ce trebuie să mai facem în următorul an ca să venim în întâmpinarea problemelor lor”, a spus acesta într-o conferință de presă.

În 2024 vor avea loc și alegerile locale, unde echipa PSD Marius Dulce, Vasile Iliuță este încrezătoare că va primi voturile necesare pentru încă un mandat: „Nu că vom fi aleși, dar vom avea și un scor frumos la Călărași. Împreună cu președintele Vasile Iliuță, am promis și am făcut. Nu mi-aduc aminte din istoria Călărașului oameni care au promis în campanie să se țină și de cuvânt. Noi cred că am ajuns la un nivel de cel puțin 80% din ceea ce am promis, am făcut”, a declarat Marius Dulce.

Continue Reading

Cele mai vizualizate