Connect with us

Știri

Intervenţie la incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Olteniţa

Published

on

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale aflate în vecinătate

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător

 

        În data de 12.05.2017, ora 12.34, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Viilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (garaj-magazie), proprietate individuală, aparţinând lui Dumitru F.

          La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului, cât şi la interior, existând risc de extindere la casa proprietarului și la bunurile materiale din imediata apropiere.

          Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.

          Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător.

          În urma incendiului au ars mai multe bunuri materiale depozitate în  respectiva anexă, în valoare de aproximativ 8000 de lei.

           Exista pericolul ca arderea să se extindă la casa proprietarului și la alte anexe aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari din Oltenița au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 de lei.

Intervenţie la Incendiu pe A2, la km 79, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la remorca unui autovehicul de transport marfă

 

Pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 60 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei defecţiuni produse la sistemul de frânare al remorcii autovehiculului

 

          În data de 15.05.2016, ora 01.48, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Dragoş Vodă, pe A2, la km 79, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la remorca unui autovehicul de transport marfă, proprietate privatăă, aparţinând unei societăţi comerciale.

          La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la remorca vehicului, existând risc de extindere.

          Pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute.

          Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei defecţiuni produse la sistemul de frânare al remorcii autovehiculului.

         În urma incendiului au ars mai multe bunuri materiale  în valoare de aproximativ 20.000 de lei (aproximativ 40% din remorcă), valoarea bunurilor salvate de pompieri fiind estimată la suma de aproximativ 500.000 de lei.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate