Connect with us

Știri

Intervenţie la incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Olteniţa

Published

on

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale aflate în vecinătate

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător

 

        În data de 12.05.2017, ora 12.34, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Viilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (garaj-magazie), proprietate individuală, aparţinând lui Dumitru F.

          La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului, cât şi la interior, existând risc de extindere la casa proprietarului și la bunurile materiale din imediata apropiere.

Advertisement

          Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.

          Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător.

          În urma incendiului au ars mai multe bunuri materiale depozitate în  respectiva anexă, în valoare de aproximativ 8000 de lei.

           Exista pericolul ca arderea să se extindă la casa proprietarului și la alte anexe aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari din Oltenița au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 de lei.

Intervenţie la Incendiu pe A2, la km 79, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la remorca unui autovehicul de transport marfă

 

Advertisement

Pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 60 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei defecţiuni produse la sistemul de frânare al remorcii autovehiculului

 

          În data de 15.05.2016, ora 01.48, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Dragoş Vodă, pe A2, la km 79, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la remorca unui autovehicul de transport marfă, proprietate privatăă, aparţinând unei societăţi comerciale.

          La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la remorca vehicului, existând risc de extindere.

          Pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute.

Advertisement

          Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei defecţiuni produse la sistemul de frânare al remorcii autovehiculului.

         În urma incendiului au ars mai multe bunuri materiale  în valoare de aproximativ 20.000 de lei (aproximativ 40% din remorcă), valoarea bunurilor salvate de pompieri fiind estimată la suma de aproximativ 500.000 de lei.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate