in , ,

Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, poziție oficială în cazul transportului local cu mijloace în comun

La doar o zi de la apariția adresei eliberate de compartimentul juridic al Primăriei Municipiului Călărași, prin care se transferă autoritatea acordării de abonamente subvenționate la transportul local cu mijloace în comun, pentru elevi, conform Legii educației naționale nr. 1/2011, către Inspectoratul Școlar al Județul Călărași, călărașipress.ro a încercat să obțină în exclusivitate declarații ale părților implicate.

DECLARAȚIE- Steluța Caraion -Inspector scolar adjunct al ISJ C…

Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, poziție oficială în cazul transportului local cu mijloace în comunLa doar o zi de la apariția adresei eliberate de compartimentul juridic al Primăriei Municipiului Călărași, prin care se transferă autoritatea acordării de abonamente subvenționate la transportul local cu mijloace în comun, pentru elevi, conform Legii educației naționale nr. 1/2011, către Inspectoratul Școlar al Județul Călărași, călărașipress.ro a încercat să obțină în exclusivitate declarații ale părților implicate.În timp ce reprezentanții Primăriei evită să dea declarații privitoare la acest subiect, doamna inspector școlar adjunct Steluța Caraion ne-a informat că a primit asigurări din partea unor consilieri locali PNL conform cărora încă se lucrează (!) la acest proiect, și anume la un așa-zis regulament care ar reglementa acordarea facilităților:” E un demers al lor…Am avut o discuție cu doamna Croitoriu Camelia, dânsa fiind și consilier în cadrul Primăriei, chiar acum jumătate de oră, acum am aflat de situația asta și de demersul elevilor.

Posted by Călărași News – www.calarasipress.ro on Wednesday, 27 September 2017

În timp ce reprezentanții Primăriei evită să dea declarații privitoare la acest subiect, doamna inspector școlar adjunct Steluța Caraion ne-a informat că a primit asigurări din partea unor consilieri locali PNL conform cărora încă se lucrează (!) la acest proiect, și anume la un așa-zis regulament care ar reglementa acordarea facilităților:” E un demers al lor…Am avut o discuție cu doamna Croitoriu Camelia, dânsa fiind și consilier în cadrul Primăriei, chiar acum jumătate de oră, acum am aflat de situația asta și de demersul elevilor.

Rămâne ca la nivelul Primăriei să se analizeze situația și să se vadă dacă într-adevăr vor putea să vină în sprijinul solicitării. Am înțeles că lucrează la un regulament, pentru că nu pot lua decizia să facă această subvenționare atâta timp cât nu impun și niște criterii.”
Atragem încă o dată atenția că nu trebuie să existe alte criterii decât cele stipulate în Legea educației naționale nr. 1/2011, art. 84, alin. (1) și (2): ” Elevii din învățământul obligatoriu și liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.”; ” Ca măsură de protecție specială, elevii orfani, elevii cu cerințe educaționale speciale, precum și cei instituționalizați pot beneficia de gratuitate pentru toate categoriile de transport menționate la alin. (1), pe tot parcursul anului calendaristic.”

Sperăm ca, măcar în ceasul al 13-lea, aleșii locali să înțeleagă că acordarea acestor facilități este o obligație, care decurge dintr-o lege organică încă din anul 2011, și trebuie respectată ca atare.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Beţi la volan şi fără permise de conducere, prinşi de poliţişti

Județul Călărași a fost vizitat de Alteța Sa Regală, Principesa Maria a României