Connect with us

Breaking News

Inspectoratul Județean de Jandarmi își prezintă activitatea și vorbește despre problemele curente din Călărași

Published

on

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Șeful IPJ Călărași, Petronel Dumitrașcu, citat de DNA București într-un dosar de corupție

Published

on

CERCETĂRILE DNA SE INTENSIFICĂ ÎN CAZUL ACHIZIȚIONĂRII UNIFORMELOR POLIȚIȘTILOR DIN CĂLĂRAȘI

Astăzi, ancheta Direcției Naționale Anticorupție a făcut un pas important în ceea ce privește dosarul uniformelor care au ajuns și în județul Călărași la Inspectoratul Județean de Poliție. Conform unor informații apărute în cursul acestei zile, la sediul IPJ Călărași a ajuns o adresă emisă de DNA structura centrală în care mai mulți polițiști anchetați au fost citați să se prezinte la sediul instituției abilitată în efectuarea cercetărilor privind demersurile achizițiilor ce vizează uniformele polițiștilor din IPJ Călărași.

Se pare că ținta de astăzi a procurorilor a fost, astăzi, Petronel Dumitrașcu, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean din Călărași. Acesta a fost înștiințat că trebuie să se prezinte luni, 6 martie 2023, la sediul DNA central pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală dobândită în timpul anchetei ce vizează circuitul achizițiilor uniformelor și a altor echipamente necesare polițiștilor. 

Vă reamintim că,  la data de 30 ianuarie 2023, au fost efectuate percheziții la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane din structura IPJ Călărași.

Această acțiune a DNA vine ca urmare a investigațiilor desfășurate în legătură cu modul în care au fost achiziționate uniformele polițiștilor și dacă s-au respectat procedurile legale. Conform unor surse, se pare că există suspiciuni privind posibile ilegalități în ceea ce privește modul în care au fost făcute achizițiile și dacă acestea au fost în concordanță cu legislația în vigoare.

Polițiștii citați astăzi de către DNA vor trebui să se prezinte la sediul instituției pentru a fi intervievați și pentru a oferi explicații cu privire la aceste achiziții. Este important de menționat că, potrivit legii, toți cei implicați într-un astfel de dosar au dreptul la prezumția de nevinovăție și la un proces echitabil.

În ultimii ani, Direcția Națională Anticorupție a desfășurat numeroase anchete și investigații în legătură cu posibile fapte de corupție în rândul funcționarilor publici și al instituțiilor statului.

Totodată, săptămâna aceasta, la sediul IPJ Călărași se efectuează un control al Direcției Control Intern din cadrul IGPR, care efectuează un control tematic la Politia Municipiului Călărași și la alte servicii din I.P.J., în legătură cu activitatea polițienească din municipiu în ultimele luni.

Continue Reading

Breaking News

Codul galben de vreme a oprit traversarea cu bacul peste Dunăre

Published

on

Instituția Prefectului- județul Călărași informează că, începând cu ora 11.00, au fost oprite din activitatea de traversare a Dunării bacurile de trecere Chiciu – Regie și Chiciu România – Aidemir – Bulgaria. Viteza vântului 15 m/s – 54 km/h din nord.

 

Continue Reading

Breaking News

Breaking News. Nu se mai fac plăți, au picat toate aplicațiile! Clienții Banca Transilvania stau și o oră la call center

Published

on

Breaking News. Nu se mai fac plăți, au picat toate aplicațiile! Clienții Banca Transilvania stau și o oră la call center. Angajații nu știu ce să spună! Aplicațiile BT 24 și BT Pay, administrate de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, care deservește peste 3 milioane de clienți, au picat de cel puțin două ore. Nu se pot face plăți online, nici nu se poate verifica soldul contului. Angajații nu oferă niciun detaliu, nici măcar la întrebarea dacă a fost vorba despre un atac informatic. Cardurile sunt funcționale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole