Connect with us

Politică

Independența: Lică Voicu vs. Gabriel Rădulescu. Confesiunea fostului primar după doi ani de la alegerile locale

Published

on

Fostul primar Lică Voicu din comună este acuzat de actualul primar Gabriel Rădulescu de faptul că ar încerca să saboteze activitatea primarului prin diferite zvonuri pe care le-ar împrăștia printre oamenii din comună. Gabriel Rădulescu a câștigat ultimele alegeri cu 49% în fața primarului care a ocupat scaunul din primărie timp de opt ani de zile. 
Voicu nu își poate explica nici după doi ani de zile de la alegeri cum de a fost posibil să piardă în fața unui călărășean care a venit în Independența pentru a candida.
Primarul Rădulescu a dorit să clarifice situația zvonurilor care au ajuns și la urechile lui și a făcut o postare pe o rețea de socializare care a strâns reacții numeroase din partea cetățenilor care se amuza mai mult de disputa dintre fostul și actualul primar.
„Scriu ca sa rămână scris. Fara echivoc! Mi-au relatat unii locuitori din satele Potcoava si Independenta ca domnul Voicu Lică împrăștie zvonul ca peste 2 ani nu voi mai candida la Primăria Independența pentru ca voi pleca la conducerea fermei socrului meu. Daca as avea strict de ales intre a fi primar al comunei Independenta si președintele Agrozootehnica Independenta va răspund sincer ca alegerea ar fi una foarte dificila de luat.
La primărie este vorba de interacțiunea cu oamenii, respectul dumnealor fata de tine si al tău fata de dânșii, te-au investit cu o speranța și ea nu trebuie înșelată. La Agrozootehnica este vorba de meseria pe care o iubesc si de munca depusa de socrul timp de 32 de ani si cineva trebuie sa duca aceasta munca mai departe cu cel puțin rezultatele pe care dumnealui le-a realizat. De aceea este greu de făcut o alegere.
Deci in concluzie, la Agrozootehnica voi ajunge daca peste 2 ani locuitorii comunei Independenta nu mă vor mai dori in funcția de primar. Știu ca sunt un contracandidat incomod dar domnule Voicu va garantez solemn ca ne vom mai vedea încă o data cel puțin, fata in fata la urmatoarele alegeri in ceea ce privește funcția de primar al comunei Independenta. De felul meu sunt un luptător si nu abandonez ușor. Mă inclin in fața dumneavoastră locuitori ai frumoasei comune Independenta!”
În replică, fostul primar, Lică Voicu, omul care a obținut două mandate în fruntea primăriei, spune că nu înțelege cum a fost posibil acest lucru. 
Mai mult, fostul edil îi învinovățește, culmea, pe colegii din PNL Călărași, deputatul Emil Dumitru și senatorul Ciprian Pandea, care nu s-au implicat în campania electorală pentru susținerea candidatului propus de PNL.
„Vă dați seama, la câtă treabă am eu și câte lucruri sunt de făcut în viața asta, să stau să mă intereseze ce face individul ăsta. Pai are el treabă cu comuna asta? E socră-su, și-a dorit să continue ce a început acum 30 de ani. N-are nicio treabă cu adminsitrația locală. Nu cred că este în comuna Independența, cetățean care să confirme ceea ce încearcă el să spună. Nu-l bagă nimeni în seamă. Oamenii sunt sătui de el pentru că nu a reușit să facă până azi nimic, n-a reușit să dea nici cu var la ce am lăsat. Auzi ce gogomănie și asta, e prima dată, aud de la dumneavoastră acum. Ba din contră, el a avut o discuție acum câteva luni și a zis „terminați cu prostiile astea, cum să nu candideze, ăsta a fost disperat să prindă funcția”, la cel care am discutat cu el, care are un local peste drum de casa lu’ socră-su, a zis „am zis, cum să nu candidez”. El a apucat să spună, repet, acum câteva luni, nu am discutat eu cu nimeni despre el. Sunt convins că, la ce investiții a făcut, va depune efort să rămână în continuare, pentru ca nu cumva să vină cineva după el, care să vadă ce a încercat el să facă după doi ani  de nefăcut nimic.
Problema s-a pus dacă eu mai candidez, asta am spus eu. N-are nicio treabă cu prezența lui, sau cu funcția lui. Eu am spus, pe unde am mers, la partid, în echipa locală a PNL, dacă identificăm pe cineva care stă mai bine la popularitate decât mine, il ajut cu drag și eu candidez la consilier local, cu condiția ca, dacă avem majoritate, să fiu viceprimar. Eu am spus ceea ce zice că aș fi spus eu despre dânsul. Nu ma interesează persoana lui, mi-a făcut mult rău, foarte multe dosare.
În lupta electorală nu m-am luptat numai cu el, m-am luptat cu Vasile Iliuță care a vrut cu orice preț să câștige. A fost greu să înțeleg ce s-a întâmplat în satul Vișini și Potcoava. În 2008, dl. Anghel Constatin a venit, mi-a cerut sprijin, am mers și la dl. Daniel Drăgulin, să-i fie țărâna ușoară, era vicepreședinte CJ Călărași și împreună cu dânsul l-am bătul pe cel care era pe locul I, Cristi Tudor de la PDL. În 2012 candida dl. Anghel Constatin din nou, să nu ne facem iluzii, doar că alegerile se desfășurau într-un tur. Dacă în urmă cu patru ani ieșea pe locul 2, ce rost avea să mai candidez.” spune Lică Voicu.
Cu resentimentele unui mandat pierdut, Lică Voicu spune că ar fi alergat după investiții în continuare.
„Dacă mai eram primar, trebuia să alerg după fonduri pentru comuna Independența. Să vă spun, eu când am preluat primăria Independența în 2012, nu am găsit excedent bugetar, ba chiar niște sume de plată. În 2020 când am plecat am mai lăsat vreo 10 miliarde și vreo 20 de milioane, asta în afara de proiectele care erau, n-aveau nicio treabă de proiectele care mai erau, vorbim de sală de sport, canalizare Vișini, Potcoava, proiect ADI Ecoaqua. Dacă am tăcut asta este. Eu am asfaltat 32 de km de drum, nea Costică (n.r. Anghel Constatin – fostul primar din Independența)  n-a asfaltat nimic. Poate este greșeala mea. Vreau să vă spun că am atas fonduri externe de peste 400 de miliarde.”
Întrebat despre intenția de a candida la alegerile din 2024, fostul edil spune că va candida, doar dacă, partidul – filiala locală îl vor nominaliza. 
„Vă spun ce am spus și la partid, ce i-am spus și domnului Emil Dumitru, interimar pe vremea respectivă, domnului Ciprian Pandea și echipei locale. Dacă partidul găsește unul mai popular decât mine, eu candidez la funcția de consilier, rămân lider local dacă ei consideră că pot reprezenta PNL Independența în continuare și atunci, împreună cu mine și toți ceilalți, îl ajutăm pe cel nominalizat, în baza unui sondaj. Este ultimul lucru să fug din răspundere, ultimul lucru pe care să il cred că acest individ rămâne fără candidat. Dacă nu se găsește unul mai bun decât mine, da, candidez.”
Luând în considerare că au existat mutări politice în ultima perioadă, făcând un exercițiu de tactică în care Vasile Iliuță v-ar propune să veniți în PSD pentru a candida la primărie, ați accepta?
„Nu știu, sunt pus în ceață… nu pot, vă dați seama. Candidez eu la PSD și ăsta ( n.r. Gabriel Rădulescu – primar actual) la PNL.. ce logică are asta. Păi, nu m-am mutat eu după nea Nicu Dragu. Dacă dânsul are realizări mărețe, să le prezinte și nu pot decât să mă bucur și să-i mulțumesc. Dar până atunci să spună ce a făcut dânsul și nu ce am făcut eu.”
Campania electorală pe gardurile salariaților din Primăria Independența. Căutând informații despre activitatea electorală din 2020, descoperim că, în comuna Independența, inclusiv o parte din salariații primăriei și-au lipit afișe electorale pe gardurile caselor. Că au făcut-o din susținere sau din obligație, doar ei știu.

Politică

VIDEO. Mihăiță Beștea acordă audiențe la sediul PSD Oltenița

Published

on

Mihăiță Beștea, în calitate de președinte al Organizației PSD Oltenița acordă audiențe cetățenilor, activitate care se desfășoară în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 10:00-16:00, la la sediul formațiunii politice din municipiul Oltenița.

Continue Reading

Politică

PSD Călărași/ Vasile Iliuță amenință PNL Călărași cu noi „victime”

Published

on

Vânătoare politică a liderului PSD Calarasi, Vasile Iliuta, se pare ca face noi “victime” in rândul liberalilor. Ultima achiziție care s-a alăturat social-democraților călărășeni este chiar secretara organizației județele a PNL Călărași, Vera Cheleș, care a hotărât să vină în echipa PSD.

În ciuda demersurilor pe care șeful PNL, Ciprian Pandea, le-ar fi făcut pentru a o readuce înapoi pe aceasta, finalul a fost nefavorabil pentru PNL. Informația a fost confirmată și de Vasile Iliuță, care a băgat cuțitul în rana și a spus că urmează noi plecări din rândurile primarilor PNL care vor veni in PSD Călărași.

Întrebat de jurnaliști despre cine ar putea fi vorba, Iliuță a refuzat să precizeze.

“Ne mărim echipa, zi de zi. Din zona PNL vin oameni către zona PSD.  Spre exemplu, secretara PNL, Vera Cheleș, a preferat să se angajeze la SC Drumuri și Poduri SA, din cauza indiferenței echipei PNL, care nu a văzut că acea secretară are contribuție în tot ce s-a întâmplat pozitiv în creșterea PNL. Ea a fost abandonată, nu a  fost băgată în seamă. Putea să i se ofere o șansă, să poată fi și ea responsabilizată pe  măsura implicării. Ciprian  Pandea a făcut demersuri pentru a o aduce înapoi în partid, neconvingând-o. Mulți aleși locali vor veni în PSD. În ultimele 3 luni de zile, se va întâmpla ce s-a întâmplat și cu mine.” a precizat Vasile Iliuță în conferința de presă de joi, 17 noiembrie 2022.

Continue Reading

Politică

Deputatul PSD Constantin Bîrcă face demersuri pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor

Published

on

Deputatul social-democrat Constantin Bîrcă susține, printr-o postare pe Facebook, faptul că, în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților au fost votate serie de amendamente la două proiecte de lege pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor din domeniul avicol.

„Este vorba despre constituirea cadrului legal pentru Programul de Susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție și de Programul de Susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.
Ambele proiecte au fost aprobate de Comisie, astfel încât fermierii să beneficieze cât mai repede de aproximativ 168.000.000 lei, pentru fermele de suine, și 116.000.000 lei, pentru cele din domeniul avicol.
Trebuie să venim în sprijinul fermierilor români cu mai multe astfel de scheme de ajutor de stat, care să îi ajute să treacă cu bine peste problemele din această perioadă complicată și să își desfășoare activitatea fără sincope majore. Vă promit că vom continua cu aceste măsuri de sprijin pentru agricultură.”

Continue Reading

Cele mai accesate articole