Connect with us

Știri

Incident șocant la Colegiul Național “Barbu Știrbei” din Călărași: O elevă de clasa a IX-a a încercat să se sinucidă

Published

on

Incident șocant, astăzi, într-un liceu din municipiul Călărași. O elevă de clasa a 9-a, de 15 ani, din comuna Mânăstirea, a încercat să-și pună capăt zilelor în baia unității de învățământ. Totul s-a întâmplat în timpul orelor de curs, la ora 10:26.

Tânăra, care a chiulit de la ora de matematică, a fost găsită în baie de un profesor de educație fizică după ce a fost trecută absentă în catalog de către profesoara de matematică.

A fost dusă de urgență la cabinetul medical din liceu pentru îngrijiri medicale. Polițiștii și un echipaj de ambulanță au ajuns rapid la școală după apelul către numărul de urgență 112. Eleva a fost preluată de ambulanță și transportată la UPU Călărași pentru îngrijiri medicale.

Părinții, îngrijorați de situația copilei de 15 ani, s-au deplasat imediat la școală. Conducerea colegiului a declarat că eleva nu avea alte probleme de sănătate evidente, dar era sensibilă din punct de vedere emoțional.

„S-a întâmplat în timpul orelor de curs. Tânăra nu a intrat la oră. Doamna de mate, știind că ea nu lipsește de obicei, i-a și pus absență. Ea a crezut că nu e la școală astăzi, copilul nefiind din oraș. Ulterior, a înțeles despre ce e vorba. Între timp, au venit părinții. Noi am sunat la 112. Din momentul ăsta, cumva mă simt eliberată, pentru că dânșii au spus că se vor ocupa ei de situația asta. Eliberată pentru un timp, după-amiaza asta. Fata era în școală când s-a întâmplat. S-a ascuns în baie. Copilul este extrem de sensibil. Nu am motivat în niciun fel. Nu am încercat să-i creăm o stare de mai mare emoție decât cea pe care o trăia. Efectiv, am încercat doar să o liniștim. Să-i spunem că o iubim, că suntem alături de ea, că e un copil bun, ceea ce nu e o minciună. Am speranțe mari că situația se va rezolva. Ne-am mai lovit de situații din astea pe care le-am dus la capăt.A ieșit din baie, a găsit-o domnul profesor de educație fizică și a dus-o la cabinetul medical. Copilul nu era într-o stare gravă deloc, însă mi s-a părut firesc să iau legătura și cu părinții, dar și cu instituțiile abilitate. S-a întâmplat în școală, dar mi s-a părut firesc să sunăm la 112. E o procedură de respectat și cred că copilul chiar merită ajutat precizează pentru Călăraşi PRESS, Anca Mustăţea, directorul CNBS Călăraşi.

Advertisement

Dr. Tomek Alexandru Ioan, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Călărași: „Eleva a fost transporată la UPU Călărași, preluată de doctori, se află în afara oricărui pericol, rănite sunt superficiale. De precizat faptul că, pe suprafața membrelor superioare, eleva are cicatrici mai vechi.”

„În fapt, o tânără, de 15 ani, din comuna Mănăstirea, județul Călărași, în timpul pauzei dintre cursuri, cu un obiect tăietor-înțepător și-ar fi provocat răni în zona antebrațului drept. Tânăra a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.În cauză, polițiștii fac verificări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul” precizează IPJ Călărași într-un punct de vedere.

 

 

Advertisement
Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate