Connect with us

Știri

Începe “Prima Bicicletă”, duminică 12 noiembrie, în parcul Dumbrava

Published

on

Clubul Sportiv Yzo Gym și Călărași Cycling Team își deschid porțile pentru a găzdui a noua ediție a evenimentului sportiv „Prima Bicicletă”, dedicat entuziasmului și activității fizice a copiilor cu vârste între 6 și 14 ani din Călărași.

Într-o atmosferă plină de energie și bucurie, parcul Dumbrava din Călărași va găzdui acest eveniment duminică, 12 noiembrie 2023, începând cu ora 11:00. Ridicarea kit-urilor de participare va avea loc între orele 08:30 și 09:30, iar startul competițiilor este programat la ora 10:30.

Fiecare participant va fi întâmpinat cu un kit de start ce conține tricoul oficial al competiției, un număr de concurs și o medalie specială de „finisher”. Această inițiativă deosebit de importantă pentru cei mici este posibilă datorită sprijinului autorităților locale, printre care Primăria Municipiului Călărași, Inspectoratul de Jandarmi Călărași, Poliția Locală Călărași și o echipă impresionantă de voluntari dedicați.

Clubul Sportiv Yzo Gym, o organizație non-profit, apolitică și acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului, este inițiatorul acestui eveniment, având ca scop promovarea sportului în rândul copiilor prin competiții de ciclism afiliate la Federația de Ciclism din România.

Advertisement

——-

Organizatorii vin cu ultimele detalii:

Sunteti pregatiti? Revenim cu recapitularea pentru maine 💪🏽💪🏽💪🏽

🏃🏃🏃 Pentru ALERGARE:

Traseul este de tip circuit in Parcul DUMBRAVA pista de alergare.

Categorii de Varsta:
Copii 6 – 8 ani cursa de 1km adica o tura
Copii 9 – 11 ani cursa de 2km adica 2 ture
Copii 12 – 14 ani cursa de 3km adica 3 ture

Advertisement

Program Concurs:
⏰ 08.30: Ridicarea pachetelor de participare pentru cei inscrisi
⏰ 09.15: Alinierea la start
⏰ 09:30 :Start concurs
⏰ 15.00: Festivitatea de premiere
⏰ 16:00: Tombola

______________________________

🚴🚴🚴 Pentru CICLISM:

Este o competiţie MTB XCO, pentru fete si baieti, categorii de varsta: 6 – 14 ani

Concursul va fi tip circuit,o tura are 600 m. Traseul va fi marcat cu banda reflectorizanta si spray reflectorizant.

Advertisement

Echipament obligatoriu:
✅ Bicicleta în stare bună de funcţionare.
✅ Casca de protecţie (casca ciclist)
✅ Număr de concurs (furnizat de organizatori).
*Lipsa acestor articole duce la descalificare.

Program Concurs:
⏰ 08.30: Ridicarea pachetelor de participare pentru cei inscrisi
⏰ 09.30: Inchiderea ridicarii pachetelor de participare
⏰ 10:45: Alinierea la start
⏰ 11.00: Start concurs
⏰ 15.00: Festivitatea de premiere
⏰ 16:00: Tombola

⏲️ Cronometrajul se face la secundă. Rezultatele vor fi afisate pe site-ul https://register.42km.ro/

Categorii de varsta amatori: Fete/Baieti
6-8 ani – 2 ture
9-11 ani – 4 ture
12-14 ani – 5 ture

*Daca la o categorie nu sunt minim 4 concurenți, cei înscriși se transfera la alta categorie, inferioară sau superioara in functie de situatie si de decizia organizatorilor.

Advertisement

Ne vedem la START!

Advertisement

Știri

Primăria Unirea ratează două proiecte din cauză că fondurile AFM s-au epuizat după șase minute

Published

on

Primarul comunei Unirea, Ciprian Andrei Olteanu, anunță că nu a reușit să depună niciun proiect pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru că platforma s-a blocat, iar fondurile (în valoare de 240 de milioane de euro) s-au epuizat după șase minute. Primarul critică sistemul: „pentru ei e simplu: primul venit, primul servit”.  

Sesiunea de depunere a proiectelor a început azi la ora 10:00, unde 23 de reprezentanți ai primăriilor au încercat să depună de pe laptop-uri un proiect sau mai multe, pentru reabilitarea unei clădiri publice, majoritatea școli. 

Primăria Unirea nu a reușit să depună niciunul dintre cele două proiecte pregătite, pentru că platforma s-a blocat, iar după după șase minute fondurile (1.930.000.000 de lei) s-au epuizat. Din cei 23 prezenți, doar doi au reușit să depună proiecte pe platforma AFM. 

Ciprian Andrei Olteanu se simte neîndreptățit, precizând că în spate stau câteva luni de muncă, studii de conceput, avize de obținut și nervi de stors. „Atunci te lovește de fapt realitatea unui stat bolnav, condus de oameni ale căror interese sunt cel puțin discutabile”, scrie acesta pe o rețea de socializare. 

Advertisement

În viziunea acestuia, proiectele ar fi trebuit analizate pe bază de punctaj, de necesitate sau de impact. Primarul mai spune că AFM aruncă doar niște firimituri „la mișto”, unde „pentru ei e simplu: primul venit, primul servit”, a încheiat Ciprian Andrei Olteanu. 

Continue Reading

Cultură

CJCC și Palatul Copiilor din Călărași aduc „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” pe scena Barbu Știrbei

Published

on

Eveniment de excepție organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași în parteneriat cu Palatul Copiilor

Într-o atmosferă încărcată de magie și tradiție, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, în colaborare cu Palatul Copiilor din Călărași, vă invită  la un evenimentul cultural de excepție realizat în zilele de 15 și 16 decembrie 2023. Desfășurat în sala de spectacole Barbu Știrbei, acest eveniment face parte din prestigiosul Festival Național de Colinde, Tradiții și Obiceiuri de Iarnă.

„Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” este un moment cheie în cadrul Festivalului Concurs Național de Folclor „La Fântâna Dorului”, ediția a VIII-a, secțiunea colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă. Participanții la acest festival aduc cu ei nu doar versuri și melodii, ci și emoție și autenticitatea tradițiilor românești.

Cu o bogată tradiție în organizarea evenimentelor culturale, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași își propune să aducă în atenția publicului o experiență unică, ce îmbină frumusețea colindelor cu atmosfera caldă și prietenoasă a sărbătorilor de iarnă.

Festivalul va include interpretări magistrale ale celor mai frumoase colinde, prezentări autentice ale tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, dar și momente de dans și teatru dedicate spiritului sărbătorilor. Participanții la „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” vor avea ocazia de a demonstra talentul lor în cadrul competiției, iar publicul va fi invitat să se bucure de un spectacol inedit și captivant.

Advertisement

Un aspect demn de menționat este că intrarea la acest eveniment este liberă, facilitând astfel accesul tuturor celor care doresc să trăiască magia sărbătorilor de iarnă într-un mod autentic și cultural.

Evenimentul „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” promite să fie un moment deosebit în peisajul cultural al călărașilor, reprezentând un mod minunat de a celebra sărbătorile de iarnă într-un cadru autentic și plin de emoție.

Continue Reading

Știri

Accident la intrarea în Călărași, două persoane au fost rănite ușor

Published

on

Un nou accident de circulație s-a produs în această dimineață la intrarea în municipiul Călărași, zona Piscicola. Două autoturisme s-au acroșat, din care a rezultat rănirea ușoară a două persoane.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 9 dimineața, iar la fața locului au intervenit rapid echipele de intervenție ale pompierilor de la ISU Călărași și polițiștii rutieri. Oamenii legii au fost însoțiți de ambulanțe care au acordat primul ajutor victimelor accidentului.

Potrivit primelor informații, cele două autoturisme s-au ciocnit violent în urma unei manevre neașteptate, la intersecția drumului principal cu o stradă laterală. Impactul a fost destul de puternic, ducând la avarierea considerabilă a ambelor vehicule implicate.

Din fericire, cele două persoane aflate în autoturisme au suferit doar răni ușoare, iar echipele de salvare au acordat asistență medicală de urgență la fața locului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate