Connect with us

Sport

Începe Cupa Iernii 2023, în Călărași

Published

on

ÎMPREUNĂ aducem minifotbalul călărăşean pentru amatori pe o nouă treaptă a evolutiei. CUPA IERNII 2023 nu este doar o competiție sportivă. Este o sărbătoare a vecinilor, locuitorilor și prietenilor din cartier.

Prima ediţie a turneului de minifotbal pentru amatori „CUPA IERNII 2023” este organizată de REALITATEA DIN CĂLĂRAŞI cu sprijinul Primăriei Municipiului Călăraşi, dar și cu ajutorul prietenilor și al sponsorilor care au „pus umărul” la toată munca din spatele organizării. Deschiderea oficială a turneului va avea loc luni, 4 decembrie, începând cu ora 18.00, la Sala Polivalentă I.C. Neagu din municipiul Călăraşi. ORGANIZATORUL şi PARTENERUL competiţiei-Primăria Călăraşi reprezentată de primarul Marius Dulce, invită iubitorii acestui sport de masă să vină să îşi susţină favoriţii componenţi ai celor 12 echipe care s-au aliniat la start:

 • Drunk Team
 • DIGI Călărași
 • Progresul Călărași
 • Komora
 • TSD Călărași
 • Saint Gobain
 • Cărămidari
 • Sporting Calarasi
 • Sport Team
 • Dunărea Grădiștea
 • Dunărea Old Boys
 • IPA Călăraşi

Organizatorul şi Primăria Municipiului Călăraşi speră că, pe măsură ce turneul de minifotbal pentru amatori devine tot mai cunoscut, să atragă cât mai mulți participanți și să devină o competiție de anvergură cu premii cât mai atractive.

Adrian Jecu – organizator: „Acest turneu nu este doar o competiție sportivă, minifotbalul pentru amatori este doar un pretext pentru a încuraja socializarea, pentru a da o voce oamenilor care trăiesc în municipiul Călăraşi. Este o sărbătoare a vecinilor, locuitorilor și prietenilor din cartier. La fel ca şi la CUPA MARINEI, premiile și trofeele turneului sunt simbolice. Niciunul dintre participanţii la ,,CUPA IERNII 2023” nu a întrebat până acum care este valoarea premiilor. Salutăm iniţiativa celor patru echipe finaliste ale turneului Cupa Marinei de a dona premiile în bani căştigate, unui călărăşean cu probleme medicale. Avem satisfacţia că munca din spatele organizării acestui tip de eveniment nu este în zadar şi asta ne motivează să mergem mai departe. Ne dorim ca pe teren, și în afara lui, să predomine fair-play-ul și respectul reciproc. Mulţumim Primăriei Municipiului Călăraşi şi primarului Marius Dulce pentru susţinere şi sprijinul acordat. Împreună suntem mai puternici! Împreună suntem fotbal pentru amatori!”

Marius Dulce: ,,O încântare fotbalistică care pasează talentul cu dăruirea pe teren. Mă alătur, încă o dată, organizatorului pentru a ne bucura de un regal sportiv de excepție. În august a fost un prim pas în ceea ce privește colaborarea și se pare ca a fost unul de bun augur. Ii felicit atât pe cei implicați în desfășurarea competiției cât si pe cei care s-au înscris si au încredere în fair-play-ul nostru.”

Advertisement

Sport

AFC Dunărea Călărași câștigă meciul cu Recolta Ghe. Doja. Vișan marchează unicul gol cu capul

Published

on

Într-un meci tensionat jucat vineri pe Stadionul Ion Comșa din Călărași, AFC Dunărea Călărași a reușit să obțină o victorie împotriva echipei Recolta Ghe. Doja cu un scor final de 1-0. Unicul gol a fost marcat de Vișan Gabriel din Constanța în minutul 7, printr-o lovitură de cap din corner, care a trimis balonul direct în poarta adversarilor din Ialomița.

Această victorie aduce echipei AFC Dunărea Călărași 3 puncte importante în Campionatul României, Liga a 3-a, consolidându-le poziția în clasament și trimitându-i cu încredere către următorul meci, care va fi disputat la Băneasa.

Antrenorul secund al echipei, Adrian Ropotan, a subliniat efortul și unitatea din echipă, numind munca și disciplina drept cheia succesului.

“Din fericire pentru noi, cele trei puncte sunt acasă la noi. A fost un meci dificil, având în vedere că am jucat în 10. Felicit băieții pe această cale, pentru că au depus un efort enorm. E normal să ne bucurăm și să sperăm că toate astrele se vor alinia. Vom încerca să ducem la capăt ceea ce încercăm să clădim, și anume să ne luptăm pentru promovare.

Advertisement

Secretul este muncă. Suntem o familie. Nu există diferențe între noi, între antrenori și jucători. Într-adevăr, există o disciplină de fier. Băieții știu exact ce au de făcut. Norma că lucrurile trebuie să meargă într-o direcție pe care ne-o dorim și pe care încercăm s-o trasăm atât jucătorilor, cât și tuturor oamenilor care au venit la un stadion – să se bucure de un fotbal frumos, de victorie. Să se bucure de ce a însemnat Dunărea Călărași în trecut.”

Cătălin Cojocaru, reporter: Când va fi următorul meci?

Vom juca în deplasare la Băneasa sâmbătă. Încercăm să facem o recuperare foarte bună, să ne bucurăm de jocul ce va urma. Este un joc în deplasare, un joc foarte greu, dar împreună cu băieții, cei din conducere și staff-ul medical vom încerca să-i facem apți 100%. Cu băieții care vor reveni după accidentări și suspendări să luăm cele trei puncte. Avem nevoie și trebuie să avem continuitate.– a declarat, pentru Canal SUD, Adrian Ropotan, antrenorul secund al echipei Dunărea Călărași.

A fost un meci foarte greu. Având în vedere că în a doua repriză am jucat în 10 oameni, băieții au făcut un efort extraordinar. Au arătat că au caracter și că își doresc să fie acolo unde le e locul. Am deschis scorul în minutul șapte. Am jucat cu o echipă foarte bună. Au venit aici cu planuri mari, să câștige, dar se pare că am avut câștig de cauză– a spus Remus Mamoc, directorul sportiv al echipei AFC Dunărea Călărași.

Într-un interviu, Gabriel Vișan, marcatorul golului, a subliniat importanța muncii depuse la antrenamente și obiectivul echipei de a se clasa în primele două locuri și de a participa la barajele de promovare.

Advertisement

Bucuros și plin de entuziasm pentru reușita adusă echipei Dunărea Călărași, Gabriel Vișan a dat din casă și ne-a spus care este secretul succesului său, remarcându-se două meciuri la rând cu goluri marcate din lovituri cu capul.

“Muncim în fiecare zi la antrenamente. Cu toții ne-am pus ca obiectiv promovarea. Mă bucur că mi-am ajutat echipa, că am marcat iarăși. Meciul trecut iar am marcat. Nu mi-a fost frică. Am încredere în echipa mea. Am format o familie frumoasă aici la Călărași. Sperăm ca la final să ne clasăm în primele două locuri și să jucăm barajele de promovare.”

Cătălin Cojocaru, reporter: De cât timp joci la Călărași?

“Vara asta am venit. De patru luni.” – a mai spus golgheterul echipei din Călărași

Advertisement
Continue Reading

Sport

Cei mai buni luptători ai României se vor înfrunta la Călărași, în cadrul Campionatelor Naţionale de Juniori 4 și Individual U17

Published

on

În acest sfârșit de săptămână, luptătorii din România se reunesc în Sala Polivalentă din Călărași pentru a participa la Campionatul Național Individual Juniori 4 și Campionatul Național Individual U17 la proba de parter.

În perioada 12-15 octombrie, Sala Polivalentă din Călărași așteaptă cu nerăbdare atât pasionații de acest sport, cât și pe cei interesați să susțină sportivii la Campionatul Național Individual.

Pe parcursul a trei zile de competiție, peste 450 de luptători din întreaga țară se vor confrunta pentru a obține titlurile de campioni naționali ai României. Un aspect deosebit este că pentru prima dată, luptătorii de categorie cadetă vor avea ocazia să-și pună la încercare abilitățile în lupta la sol folosind tehnici din proba de parter.

Advertisement
Continue Reading

Sport

Ifteni Bianca Camelia, campioană la Balcaniada de Canotaj 2023. Sportiva a câștigat medalia de aur

Published

on

Într-un nou triumf remarcabil pentru canotajul românesc, tânăra și talentata Ifteni Bianca Camelia, reprezentanta CSM Călărași, a adus acasă medalia de aur la Campionatul Balcanic de Canotaj din 2023. Performanța sa uluitoare vine în urma victoriilor anterioare la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale de canotaj din același an.

Competiția de prestigiu, care a adunat peste 200 de sportivi sub 19 ani din 9 țări, s-a desfășurat pe lacul Lebăda din România, pe o pistă olimpică de 2000 de metri cu 10 culoare. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Federației Române de Canotaj, a Agenției Naționale pentru Sport și a Primăriei orașului Pantelimon.


Ifteni Bianca Camelia a demonstrat din nou că este o forță de neoprit în canotaj, dominând proba de simplu vâsle și obținând aurul mult dorit pentru România. Succesul său remarcabil a fost posibil și datorită susținerii antrenorului său, prof. Daniel Banățeanu, și a întregii echipe de canotaj a României.

Această realizare istorică a fost însoțită de inaugurarea primei piste olimpice de canotaj din România, ceea ce marchează un moment deosebit în dezvoltarea sportului național. Noua pistă va deschide uși spre noi succese și va contribui la formarea viitoarelor talente din canotajul românesc.

În numele întregii țări, felicităm cu mândrie pe Ifteni Bianca Camelia, o adevărată campioană și un exemplu de perseverență, pe antrenori, pe toți sportivii români medaliați și pe toți cei implicați în susținerea canotajului românesc. Această victorie este un motiv de bucurie și inspirație pentru toți iubitorii sportului din România.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate