in

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 111 sancțiuni și au verificat 336 de mijloace de transport

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID-19

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 140 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 111 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 6.950 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 336 de mijloace de transport, 176 fiind mijloace de transport în comun și 1.262 persoane, dintre care 283 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 979 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Vă reamintim de TELVERDE: 0800.800.358, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19 și la care se puteți obține informații referitoare la virusul SARS-CoV-2. Acest număr de relefon este valabil pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Noi modificări la regimul rutier al străzilor din municipiul Călărași

Polițiștii au sancționat 201 persoane în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19