in

În comuna Jegălia au început lucrările proiectului “Centru multifunctional/complex pescaresc pentru educatie si recreere”

Aurel Vasile, primarul localității Jegălia a vorbit în interviul acordat calarasipress.ro despre o investiție de care comuna va beneficia în cursul anului 2021. Investiția va fi făcută cu bani guvernamentali, iar proiectul este unic la nivel național.

Primarul a predat amplasamentul unde au început lucrările la noul Complex de vânătoare și pescuit din com. Jegălia.  Oportunitatea discuției cu primarul Vasile Aurel este și aceea de a ni-l prezenta de noul viceprimar Marius Chiriac, de profesie silvicultor. Dimensiunea si conceptia intregului proiect – Se propune realizarea unei constructii tip constructie lacustra (suspendata deasupra apei, pe piloni), ce se va executa pe o parte din suprafaţa unui teren neproductiv, mlastinos, cu aspect de iaz.

Constructia nou propusa, ce va adaposti functiunea de centru multifunctional/complex pescaresc pentru educatie si recreere, va fi suspendata deasupra luciului apei, susţinuta pe piloni, la inaltimea de 1.5m faţă de fundul iazului. Nivelul apei, în cea mai mare parte a anului, pe terenul studiat, este la 50cm deasupra fundului Complexul multifunctional va cuprinde opt camere de cazare, o zona pentru servirea mesei si o zona de ponton pentru ce va deservi circulatia(inclusiv o zona pentru gratar).

Constructia nou propusa va fi sustinuta pe piloni din beton armat si va fi finisata cu lemn lamelar. Malul de vest al terenului studiat, pe unde se face si accesul in cladirea nou propusa, va fi sistematizat pe o latime de 5m, astfel incat in aceasta zona sa se poata amenaja o parcare, un bazin vidanjabil si, eventual, un put forat la adancime. indicii urbanistici propuşi pentru terenul studiat sunt: S teren studiat=10000mp; -Suprafaţa construită=345mp; -Suprafaţa desfăşurată=470mp; Perioada de implementare propusa este de aproximativ 2 ani, incepand din pre Capacitatea maxima a zonei de cazare este de 16 locuri. Capacitatea maxima a zonei de servit masa este de 36 locuri. zent si pana in anul 2021.

Bucataria ce deserveste salonul de mese, este prevazuta a fi o bucatarie de tip catering. Mancarea preparata in prealabil, intr-o alta locatie din comuna Jegalia, va fi adusa in bucatarie pe latura de sud-est a constructiei nou propuse. Ulterior va fi depozitata in bucatarie, dupa care va fi incalzita (cea care necesita incalzire) si montata pe platouri. Alimentarea cu energie electrica se va realiza din reteaua electrica publica. Racordul electric la reteaua furnizorului se va face printr-un cofret de bransament. Distributia se realizeaza prin intermediul unui tablou electric T.E. , amplasat in parterul complexului; din acest tablou se alimenteaza toti consumatorii electrici.

Proiectul de racord electric la reteaua furnizorului se va comanda de beneficiar la unitatea de proiectare a furnizorului local(sc Enel sa). Vasile AurelIeri am dat ordinul de începere al proiectului meu de suflet, un proiect câștigat de o firmă cu prestigiu din Călărași, firma Decora. Firma începe să lucreze de astăzi.

 

Va fi un loc unde cetățenii vor putea să de bucure denatură. Este vorba de o sală foarte mare, 4 apartamente de cazare, cu bucătărie și anexe. Un loc de prezentare și preparare a produselor piscicole cu un grătar unde se pot delecta 36 persoane. Începem să creem o zonă de pescuit și un parc modern incluse în circuitul turistic și piscicultura. Mai avemo firmă anume Marina Borcea cu restaurant, locuri pentru dormit. Ne montăm instalațiile de lumini pentru sărbători. Aducem la starea inițială după canalizare șanțurile și zonele verzi. Vom termina lucrările. Pe 2 decembrie sperăm să putem prezenta câștigătorul lucrărilor la stația de compost. Vom începe tot atunci și lucrările la Complexul sportiv de la Gâldău.

Grădinița de la Gâldău am terminat-o dar că Ministerul Educației ne-a lăsat să instalăm pe noi o centrală, locul de joacă, gardul și trotuarele. Le vom termina…spune mândru primarul Vasile Aurel în maxim 2 săptămâni. Sperăm să vină și copiii n grădiniță când se va termina pandemia. Complexul sanitar funcționează cu 23 cabinete…complexul de analiza și recoltarea sângelui, cel de kinetoterapie și fizioterapie. Celelalte cabinete sunt funcționale doar că nu avem acum medici. Marea majoritate sunt prinși în starea de alertă impusă de COVID. Așteptăm terminarea măsurilor impuse de pandemie și a alegerilor. Noi suntem pregătiți și am explicat cetățenilor să evite acum aglomerările cum ar fi nunțile, botezurile care pot fi în defavoarea sănătății lor dar și a celorlalți cetățeni.

Am avut câteva cazuri de COVID confirmate și carantinări ce au venit din Anglia sau Spania. Oamenii respectă legea. În fiecare an conf legii primăria ajută pe persoanele la nevoie cu ajutoare de încălzire. Școala, biserica, Centrul medical au centrale termice și rezerve de lemne de foc. Acum facem o economie pe perioada pandemiei” – spune primarul Aurel Vasile   Vasile AurelPrincipalul proiect al localității este introducerea de gaze naturale în localitate. Avem studiul de fezabilitate realizat și suntem asociați cu com. Dichiseni și Unirea. Proiectele sunt depuse pe FNI și acum vor fi prin fonduri europene. Avem un parteneriat realizat și vom preda proiectele înainte de termen adică la sfârșitul acestei luni. Parteneriatul ne aduce un punctaj bun pentru finanțare. Ne-am depus toate actele și am obținut la timp avizele cu respectarea legii. Mă bucur de sprijinul consilierilor locali. Le-am reamintit de jurământul depus pentru binele declarat la adresa localității. Sper că vom vota proiecte utile nouă, tuturor…

Doresc cetățenilor multă sănătate și să scăpăm de această pandemie. Pe 3 decembrie, orele 10 la Căminul Cultural vom avea o informare publică la care invit tineri. Avem gânduri frumoase pentru ei pentru a crea locuri de muncă pentru ei. Am invitat oameni de afaceri și totul se bazează pe Strategia de dezvoltare a localității. Scăderea natalității ne-a afectat negativ. Degeaba facem școli, terenuri de sport…Trebuie să fim atenți la ceea ce le oferim tinerilor pentru ca satul românesc să se renască.”  – a încheiat primarul Vasile Aurel.  

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Trezirea! Pensia specială – drept sau obligație?

COMUNICAT DE PRESA SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII MEDICILOR VETERINARI DE LIBERĂ PRACTICĂ CONCESIONARI DIN CĂLĂRAȘI