Connect with us

Știri

Daniel Ștefan Drăgulin: „Suntem atât de mici, încât, ar trebui ca ei să stea pe loc 100 de ani ca să îi ajungem de la urmă…”

Published

on

Timp de două săptămâni, Primarul Municipiului Călărași, s-a aflat într-o vizită de lucru în Japonia, Coreea și China, împreună cu alți primari din țară. Această vizită de lucru a fost făcuta pentru a îmbunătățirea relațiilor și a factorilor ce contribuie la dezvoltarea modului de comunicare și al bunelor practici. Toată agenda întâlnirilor a fost pusă la punct de Ministerul Afacerilor Externe.

„Nu vreau să mă plâng, dar a fost o vizită foarte obositoare. Am avut zile în care am mers peste 500 km cu autocarul. Am avut un program foarte strict. Ei sunt niște oameni foarte disciplinați și corecţi. Pot să vă spun o impresie cu părere de rău: Suntem atât de mici, încât, ei  ar trebui să stea pe loc 100 de ani ca să îi ajungem de la urmă și, nu ştiu dacă îi ajungem. În primul rând, de la mentalitatea oamenilor. Nu am văzut nici o hârtie pe jos, absolut nimic. În Japonia nu exista coşuri de gunoi. Totul se pune în pungulițe și se selectează. Odată pe săptămână vin cei de la salubritate și ridică gunoiul. Dacă nu este sortat pe categorii, primești amendă.

În Japonia, vă pot spune clar. Încă de la început am fost preluați de reprezentații ambasadei. A fost în permanență cu noi. Am avut deplasări în diferite orașe. Am văzut centre de reciclare, centre de incinerare. Nu vă pot descrie în cuvinte modul în care se lucrează acolo…”

RESTUL IMPRESIILOR,  ÎN VIDEO…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole