Connect with us

Știri

Iliuță, în prima conferință după alegeri: Nu sunt interesat de Borcea, poate vin la pachet în PSD

Published

on

Prima conferință a liderului proaspăt ales al organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, Vasile Iiuță, a început cu o prezentare a activității politice desfășurată în ultimele două luni pentru câștigarea încrederii în fața colegilor care urmau să-i acorde votul pentru primul mandat de patru ani al funcției cu atribuții depline.

Președintele PSD Călărași a spus că își dorește să mai aibă 7-8 primarii pe care să le aducă alături de PSD din tabăra liberală pentru a avea majoritatea județului Călărași sub culoarea roșie.

Printre altele, Iliuță a fost întrebat despre următoarele ținte politice pe care le-a luat în calcul pentru a le racola în PSD, iar acesta a avut curaj și a enumerat câteva localități importante, conduse bineînțeles de liberali cu ștate vechi în PNL Călărași. Printre acestea, a fost pronunțat și numele localității Borcea, unde primar este liberalul Aniel Nedelcu Pațurcă. Nu știm ce gânduri are Aniel Pațurcă, dar având în vedere răzgândirile din viața de cuplu dintre acesta și Roxana Pațurcă, șefa Inspectoratului Școlar  Județean din Călărași, totul este posibil.

„Borcea…nu, nu-i chiar așa interesantă, s-ar putea să vină gratis, la pachet.” – a spus Iliuță.

„Timp de 2 luni am fost în fiecare organizație din fiecare localitate și am făcut o evaluare a organizațiilor locale, unde am și numit președinți de seniori, la organizația de femei și tineret. Pe lângă aceste organizații pe care le-am avut, am decis și cine să decidă organizațiile locale. Ce mare bucurie și mândrie am avut când am văzut că în fiecare localitate am avut de unde să alegem și să găsim cei mai buni gospodari ai localităților ca să îi punem în funcțiile de conducere a organizațiilor locale ale PSD.

După cele locale, am venit pe organizațiile județene. Aici au fost aleși Florea Gigi la organizația de pensionari a PSD, la organizația femeilor social democrate a fost aleasă Marinela Voivozeanu, iar la organizația tinerilor social democrați a fost ales Stan Ionuț. E clar că acum ne-am întărit la nivel de organizații, avându-i și pe cei care vor coordona activitatea organizațiilor de tineret, de femei și de seniori. Încercăm acum ca acțiunile viitoare pe care aceste organizații le vor face să putem să arătăm că organizația PSD e cea care a venit cu proiecte politice, cu promisiuni electorale pe care le va duce la bun sfârșit.

O să avem după ședința   16 octombrie 2022, unde s-a ales un Birou Politic Județean și un președinte al organizației județene, e clar că acum avem un mandat pentru 4 ani. Am fost onorați cu prezența domnului președinte Marcel Ciolacu, a domnului secretar general Paul Stănescu, a domnului vicepreședinte, Mihai Tudose. Am fost bucuros că am avut și parlamentarii prezenți, cei doi secretari de stat prezenți – Sorin Vrăjitoru și Găman Ion.

Trebuie să menționăm că am avut și trei colegi de consilii județene prezenți la conferințe, e vorba de Pavel Marian, președintele Consiliului Județean Ialomița, președintele consiliului județean Galați, domnul Fota, și Chiriac Lucian, președintele consiliului județean Brăila.
După acest periplu de două luni și jumătate în jud. Călărași, am înregistrat la nivelul PSD membrii cotizanți – 10.400 înscriși în baza noastră de dată. Pe lângă acest număr, văd că există un transfer de încredere foarte mare la o echipă care a fost aleasă la fiecare organizație locală și văd că vin în continuare adeziuni care sunt adăugate în baza de date. E clar că astăzi echipa care a fost desemnată să conducă 4 ani PSD e o echipă care e credibilă, care va arată că toate proiectele politice pe care și le va propune le va duce la bun sfârșit.

Lista aleșilor din structura PSD Călărași: 

• Președinte: Vasile Iliuță • Prim vicepreședinte : Nicușor Cionoiu si Constantin Bîrcă • Vicepreședinți 19, după cum urmează:

• Dulce Marius Grigore
• Rîjnoveanu Nicolae
• Călin Petre Alexandru
• Cărtușanu Gheorghiță
• Iacomi Iulian
• Beștea Mihăiță Constantin
• Vârtejanu Liviu
• Spiridon Marian
• Grama Eduard
• Tache Mirela
• Mihai Bogdan
• Militaru Marius Bogdan
• Munteanu Laura Cristina
• Sbârcea Marius Virgil
• Enciu Eugen Marian
• Găman Ion
• Vrăjitoru Sorinel Marian
• Samuilă Nicoleta
• Iuliana Raiu

După conferința județeană urmează să avem un Consiliu Politic Județean, unde vom desemna secretarul executiv al PSD, organizația județeană Călărași. Aici va fi ales și trezorier, și va mai fi aleasă o comisie de etică și integritate. Cei care vor fi nemulțumiți de deciziile care se vor lua în teritoriu sau în județ pot contesta la această comisie, după care pot contesta la nivel național.
După toate evaluările locale cred că suntem capabili în 2024 să putem să putem să mai câștigăm cel puțin 7 administrații locale cu organizațiile pe care le-am făcut. Astăzi avem 30 de organizații locale cu primar și cred că din cele care au mai rămas, 25, cel puțin 7 administrații locale vor fi câștigate de noi, PSD.” – anunță Vasile Iliuță, președintele proaspăt ales al PSD Călărași.

Întrebat despre comunele liberale pe care ar vrea să le câștige, Iliuță a făcut un clasament. Care ar fi primele trei?
„Dragalina, Modelu, sunt administrații pe care am dori să le câștigăm. Borcea nu, nu e chiar așa interesantă Borcea. Aia s-ar putea să vină gratis, la pachet. Spanțov, Chiselet, administrații puternice, Oltenița. Sunt administrații la care ne gândim foarte bine ca noi să scoatem cea mai bună echipă politică. Dacă mai luăm 7-8 administrații, vom avea o majoritate confortabilă și în Consiliul Județean, și în administrațiile locale. Cred că vom fi cei care vom arăta că știm să facem administrație pentru oameni.” a precizat liderul PSD Călărași.

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole