Connect with us

Sport

Ifteni Bianca Camelia, campioană la Balcaniada de Canotaj 2023. Sportiva a câștigat medalia de aur

Published

on

Într-un nou triumf remarcabil pentru canotajul românesc, tânăra și talentata Ifteni Bianca Camelia, reprezentanta CSM Călărași, a adus acasă medalia de aur la Campionatul Balcanic de Canotaj din 2023. Performanța sa uluitoare vine în urma victoriilor anterioare la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale de canotaj din același an.

Competiția de prestigiu, care a adunat peste 200 de sportivi sub 19 ani din 9 țări, s-a desfășurat pe lacul Lebăda din România, pe o pistă olimpică de 2000 de metri cu 10 culoare. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Federației Române de Canotaj, a Agenției Naționale pentru Sport și a Primăriei orașului Pantelimon.


Ifteni Bianca Camelia a demonstrat din nou că este o forță de neoprit în canotaj, dominând proba de simplu vâsle și obținând aurul mult dorit pentru România. Succesul său remarcabil a fost posibil și datorită susținerii antrenorului său, prof. Daniel Banățeanu, și a întregii echipe de canotaj a României.

Această realizare istorică a fost însoțită de inaugurarea primei piste olimpice de canotaj din România, ceea ce marchează un moment deosebit în dezvoltarea sportului național. Noua pistă va deschide uși spre noi succese și va contribui la formarea viitoarelor talente din canotajul românesc.

În numele întregii țări, felicităm cu mândrie pe Ifteni Bianca Camelia, o adevărată campioană și un exemplu de perseverență, pe antrenori, pe toți sportivii români medaliați și pe toți cei implicați în susținerea canotajului românesc. Această victorie este un motiv de bucurie și inspirație pentru toți iubitorii sportului din România.

Sport

Clubul Sportiv Fortus Călărași, prezent la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness din Sibiu. Vezi ce rezultate au obținut sportivii călărășeni

Published

on

Președintele ACS Fortus Călărași, Nelu Basfalion, este mândru să împărtășească cu bucurie rezultatele remarcabile obținute de Clubul Sportiv Fortus Călărași la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness, desfășurate în perioada 29 august – 03 septembrie, în orașul Sibiu. Acest oraș a oferit un cadru excelent pentru un eveniment sportiv de înaltă calitate, atrăgând 1.000 de sportivi din toate colțurile țării.

Competitivitatea la acest eveniment a fost cu adevărat la un nivel excepțional, iar performanțele sportivilor au fost impresionante. Culturismul și fitnessul au atras sportivi de toate vârstele, de la cadeți și juniori la seniori și masters, subliniind caracterul accesibil și deschis al acestui sport pentru toate categoriile de vârstă. Acest lucru promovează un stil de viață activ și sănătos, oferind oportunități pentru dezvoltarea sportivilor de la începători la avansați și încurajând interacțiunea între generații diferite de sportivi.

Clubul Sportiv Fortus demonstrează un nivel excepțional de devotament și pasiune pentru acest sport prin participarea consecutivă la toate edițiile de campionate naționale începând din 1999.


La această ediție, președintele clubului Fortus, Nelu Basfalion, a fost însoțit de patru sportivi talentați: Florinel-Gabi Tamașanu, câștigătorul medaliei de bronz la categoria Men’s Classic Physique +180cm seniori, Sebi-George Iorga, medaliat cu bronz la categoria culturism 70kg la juniori mici, Madalin-Adrian Voicu, clasat pe locul VI la categoria Games Classic Bodybuilding juniori mici, și Mario-Luca-Cristian Constantinescu, care s-a plasat în primii zece la categoria 60kg la juniori mici.

Mulțumirile sincere ale domnului Nelu Basfalion se îndreaptă către sportivi pentru rezultatele obținute, dorindu-le succes în viitoarele competiții și cât mai multe medalii!

De asemenea, exprimă recunoștința față de sponsori și persoanele care au ales să direcționeze 3,5% din impozitul anual pe salariu pentru a susține Clubul Sportiv Fortus Călărași, un club privat cu resurse limitate, care se susține singur.

Continue Reading

Fotbal

Dunărea Călărași este pe linia de plutire

Published

on

Pentru a salva clubul de fotbal Dunărea Călărași de la faliment, a fost nevoie de o restructurare și de scăderea salariilor. Acum, cu ajutorul Mihaelei Stână, administratorul judiciar al clubului și cu al noului director sportiv, Remus Mamoc, clubul reușește să funcționeze. Vasile Iliuță, președinte al Consiliului Județean, spune că instituția rămâne în sprijinul clubului, fiind singurul finanțator. 

Într-o conferință de presă, cei trei au prezentat principalele obiective și modificările aduse la nivelul clubului Dunărea 2005 Călărași. 

„Salut antrenorii care și-au asumat provocarea de a salva echipa de la retrogradare. Lucrurile nu s-au întâmplat așa cum am prevăzut. Astăzi suntem în situația în care trebuie să regândim formarea echipei Dunărea 2005. Împreună cu Mihaela am adoptat niște proceduri noi pe care ea, în calitate de administrator financiar, le-a impus împreună cu finanțatorul –  Consiliul Județean Călărași”, a transmis Vasile Iliuță. 

Potrivit acestuia, principalul obiectiv este revenirea în Divizia B și chiar în Divizia Națională cu o echipă competitivă. 

Planul de reorganizare gândit de Mihaela Stână, administrator judiciar 

Mihaela Stână spune că la momentul deschiderii procedurii de insolvență, acum doi ani, situația era destul de gravă – conturile clubului erau blocate, salariile nu puteau fi plătite, iar datoriile erau destul de mari. A fost nevoie de o restructurare și de scăderea salariilor tuturor celor care au acceptat să rămână în club. „Altfel nu ai cum să faci față”, a spus ea. 

Astăzi, clubul a ajuns pe linia de plutire și lucrurile funcționează – curentele și salariile sunt plătite și nu există datorii:  „Salariile sunt plătite în timp, bineînțeles cu ajutorul Consiliului Județean. Sunt trei membrii fondatori, dar unul singur îl finanțează”, spune Mihaela Stână. 

„Nu am dorit în niciun moment să trecem în faliment, deși se putea. Datoriile erau șterse și se înființa un alt club, dar nu am dorit acest lucru. Președintele Consiliului Județean a susținut foarte tare această echipă de fotbal și drept dovadă ea funcționează în continuare”, a mai spus administratorul judiciar al clubului Dunărea Călărași. 

Planul de organizare se va desfășura pe o perioadă de trei ani.  

Remus Mamoc, noul director sporitv 

Remus Mamoc a declarat că principalul obiectiv este clar promovarea în Divizia B, și își propune să mai aducă atât doi jucători pentru a completa echipa, cât și un preparator fizic în sprijinul jucătorilor. 

 „Era un lot cu foarte mulți juniori fără experiență și în majoritatea meciurilor valoarea cea mai mare au avut-o jucătorii cu experiență. Sunt 6-7 jucători care au rămas în noul lot. Cu ei vom forma un schelet care să ne ajute să mergem mai departe cu echipa. Am adus jucători noi de la Farul Constanța, Buzău. Sunt 14 jucători noi. Din cei vechi au plecat undeva la 12 jucători. Sper să facem o figură frumoasă în noul sezon”, a spus acesta. 

Noul sezon va începe pe 26 august. 

Continue Reading

Sport

Călărași Cup – power by Ecoaqua, în acest weekend, la Călărași

Published

on

Amânat cu o săptămână din cauza vremii, cel mai mare turneu de fotbal din județul Călărași, Călărași Cup – POWERED by ECOAQUA, pleacă la drum în acest weekend.  Competiția, ce se adresează categoriilor 2012 și 2015, strânge la start 20 de echipe. Sâmbătă intră în arenă puștii născuți în 2015 și mai mici. Călărași Cup – Powered by Ecoaqua – strânge la startul categoriei 2012 un număr de 15 echipe. Acestea vor fi împărțite în 3 grupe a câte 5, iar un meci va avea 30 de minute.

Iată programul:

Sâmbătă 6 mai (4+1 – 2RX15 minute)

Grupa A

 • Kids Sport Lehliu
 • LTDZ Dragalina
 • Atletic Călărași
 • Sport Team Călărași

Etapa I

 • Kids Sport Lehliu – Sport Team Călărași – Ora 9.00 – 9.35 Teren I
 • LTDZ Dragalina – Atletic Călărași  – Ora 9.00 – 9.35 Teren II

Etapa II

 • Sport Team Călărași – Atletic Călărași – Ora 10.10 – 10.45 Teren I
 • Kids Sport Lehliu – LTDZ Dragalina – Ora 10.10 – 10.45 Teren II

Etapa III

 • LTDZ Dragalina – Sport Team Călărași – Ora 11.20 – 11.55 Teren I
 • Atletic Călărași – Kids Sport Lehliu – Ora 11.20 – 11.55 Teren II

Grupa B

 • FC Olympyco Dragomirești
 • Dunărea Călărași
 • Progresul Călărași
 • AS Liceul Fundulea

Etapa I

 • FC Olympyco Dragomirești – AS Liceul Fundulea – Ora 9.35 – 10.10 Teren I
 • Dunărea Călărași – Progresul Călărași – Ora 9.35 – 10.10 Teren II

Etapa II

 • AS Liceul Fundulea – Progresul Fundulea – Ora 10.45 – 11.20 Teren I
 • FC Olympyco Dragomirești – Dunărea Călărași – Ora 10.45 – 11.20 Teren II

Etapa III

Dunărea Călărași – Progresul Fundulea – Ora 11.55 – 12.30 Teren I

Progresul Călărași – FC Olympyco Dragomirești – Ora 11.55 – 12.30 Teren II

Meciuri eliminatorii

 • Semifinale Locurile 5-8 – Ora 13.00 – 13.35 Teren I
 • Semifinale Locurile 5-8 – Ora 13.00 – 13.35 Teren II
 • Semifinale Locurile 1-4 – Ora 13.35 – 14.10 Teren I
 • Semifinale Locurile 1-4  – Ora 13.35 – 14.10 Teren II
 • Finală Locurile 7-8 – Ora 14.10 – 14.45 Teren I
 • Finală Locurile 5-6  – Ora 14.10 – 14.45 Teren II
 • Finală Locurile 3-4 – Ora 14.45 – 15.20 Teren I
 • Finală Locurile 1-2 – Ora 14.45 – 15.20 Teren II

Pentru înscrierea la competiție fiecare echipă va trebui să prezinte un tabel nominal cu lotul, care va include numele fiecărui jucător, data nașterii și numărul după tricou, plus viza medicală, iar în caz de contestație va fi necesar prezentarea pașaportului, carnetului de elev vizat la zi sau a carnetului de legitimare, de asemenea vizat la zi. Taxa pentru contestație este de 100 ron!

Duminică 7 mai (8+1, 1RX30 de minute)

Grupa A

 • Olympyco Dragomirești
 • Dunărea Călărași Galben
 • Unirea Slobozia
 • Victoria Chirnogi
 • Atletic Călărași

Etapa I

 • Dunărea Călărași Galben – Atletic Călărași – ora 8.30 – 9.00 – Teren I
 • Unirea Slobozia – Victoria Chirnogi – ora 8.30 – 9.00 – Teren II

Etapa II

 • Atletic Călărași – Unirea Slobozia – ora 10.00 – 10.30 – Teren I
 • Olympyco Dragomirești – Dunărea Călărași Galben – ora 10.00 – 10.30 – Teren II

Etapa III

 • Unirea Slobozia – Olympyco Dragomirești – ora 11.30 – 12.00 – Teren I
 • Victoria Chirnogi – Atletic Călărași – ora 11.30 – 12.00 – Teren II

Etapa IV

 • Olympyco Dragomirești – Victoria Chirnogi – ora 13.00 – 13.30 – Teren I
 • Dunărea Călărași Galben – Unirea Slobozia – ora 13.00 – 13.30 – Teren II

Etapa V

 • Victoria Chirnogi – Dunărea Călărași Galben – ora 14.30 -15.00 – Teren I
 • Atletic Călărași – Olympyco Dragomirești – ora 14.30 -15.00 – Teren II

Grupa B

 • ACS Lascăr Schela
 • Viva Sport Constanța Roșu
 • Kids Sport Lehliu
 • Dinamo Sărulești
 • AS Liceul Fundulea

Etapa I

 • Viva Sport Constanța Roșu – AS Liceul Fundulea – ora 9.00 – 9.30 – Teren I
 • Kids Sport Lehliu – Dinamo Sărulești – ora 9.00 – 9.30 – Teren II

Etapa II

 • AS Liceul Fundulea – Kids Sport Lehliu – ora 10.30 – 11.00 – Teren I
 • ACS Lascăr Schela – Viva Sport Constanța Roșu – ora 10.30 – 11.00 – Teren I

Etapa III

 • Kids Sport Lehliu – ACS Lascăr Schela – ora 12.00 – 12.30 – Teren I
 • Dinamo Sărulești – AS Liceul Fundulea  – ora 12.00 – 12.30 – Teren I

Etapa IV

 • ACS Lascăr Schela – Dinamo Sărulești – ora 13.30 – 14.00 – Teren I
 • Viva Sport Constanța Roșu – Kids Sport Lehliu – ora 13.30 – 14.00 – Teren II

Etapa V

 • Dinamo Sărulești – Viva Sport Constanța Roșu – ora 15.00 -15.30 – Teren I
 • AS Liceul Fundulea – ACS Lascăr Schela – ora 15.00 -15.30 – Teren II

Grupa C

 • CS Junior Țăndărei
 • Viva Sport Constanța Negru
 • Dunărea Călărași Albastru
 • Viitorul Călărași
 • Sport Team Călărași

Etapa I

 • Viva Sport Constanța Negru – Sport Team Călărași – ora 9.30 – 10.00 – Teren I
 • Dunărea Călărași Albastru – Viitorul Călărași – ora 9.30 – 10.00 – Teren II

Etapa II

 • Sport Team Călărași – Dunărea Călărași Albastru – ora 11.00 – 11.30 – Teren I
 • CS Junior Țăndărei – Viva Sport Constanța Negru – ora 11.00 – 11.30 – Teren I

Etapa III

 • Dunărea Călărași Albastru – CS Junior Țăndărei – ora 12.30 – 13.00 – Teren I
 • Viitorul Călărași – Sport Team Călărași – ora 12.30 – 13.00 -Teren II

Etapa IV

 • CS Junior Țăndărei – Viitorul Călărași – ora 14.00 -14.30 – Teren I
 • Viva Sport Constanța Negru – Dunărea Călărași Albastru – ora 14.00 -14.30 – Teren II

Etapa V

 • Viitorul Călărași – Viva Sport Constanța Negru – ora 15.30 – 16.00 – Teren I
 • Sport Team Călărași – CS Junior Țăndărei – ora 15.30 – 16.00 – Teren II

Se califică în semifinale câștigătoarele celor 3 grupe și cel mai bun loc 2

Semifinale

 • Ora 16.30 – 17.00 – Teren I
 • Ora 16.30 – 17.00 – Teren II

Finala Mică

 • Ora 17.15 – 17.45 – Teren I

Finala Mare

 • Ora 17.15 – 17.45 – Teren II

Pentru înscrierea la competiție fiecare echipă va trebui să prezinte un tabel nominal cu lotul, care va include numele fiecărui jucător, data nașterii și numărul după tricou, plus viza medicală, iar în caz de contestație va fi necesar prezentarea pașaportului, carnetului de elev vizat la zi sau a carnetului de legitimare, de asemenea vizat la zi. Taxa pentru contestație este de 100 ron!

Continue Reading

Cele mai vizualizate