in

Hora Mare cu bere și mici la grătare! Călărășenii s-au bucurat de “Bâlci”

În acest an, Festivalul Internațional „Hora Mare„organizat de Centrul Județean de Creație și Cultură Călărași s-a desfășurat pentru prima dată în Parcul Dumbrava din Călărași.

Hora Mare cu bere și mici la grătare…

Hora Mare cu bere și mici la grătare!

Publicată de Călărași News – www.calarasipress.ro pe Joi, 16 August 2018

Timp de 5 zile, au urcat pe scena din Parcul Dumbrava ansambluri din Bulgaria, Georgia, Israel, Serbia, Slovacia, Turcia, Egipt, Republica Moldova și România. Pentru prima dată la Călărași a fost prezent și Nicolae Botgros cu orchestra „Lăutarii„, din Chișinău dar și ansamblul de dansuri al lui „nea Marin„.

Spectacolul a fost unul aproape reușit. De ce spunem asta? Din cauza gheretelor amplasate pe lângă scena din Parcul Dumbrava. Cei care au urcat pe scenă dar și publicul prezent la festivalul internațional s-au bucurat de spectacol dar nu și de fumul excesiv de mici și pastramă venit de la grătarele din zonă.

Maestrul Nicolae Botgros decorat cu „Ordinul Național pentru Merit„ a fost „gazat„ de fumul gros provenit de pe grătarele lui „Măgăreață„, amplasate aproape de scenă. Peste câteva zile începe Cerbul de Aur la Brașov. Nu vezi așa ceva.

O altă problemă care ne-a atras atenția a fost scena prea mică pentru un astfel de festival care este internațional dar și cabinele de schimb ale celor care au urcat pe scenă. Invitații s-au schimbat în corturi (ca la țară) fără condiții, amplasate în spatele scenei.

Pe de altă parte, organizatorii ne-au „aruncat„ un afiș aproape înspăimântător care a vrut să reprezinte niște dansatori îmbrăcați în straie populare strânși într-o horă dar la prima vedere par niște „mumii„.

Ca și concluzie. Festivalul de anul acesta a fost organizat prost. Nicio televiziune națională nu a transmis în direct spectacolul de la Călărași. Ne-am fi făcut de râs. Poate pe viitor, Centrul Județean de Cultură și Creație, organizatorul acestui Festival Internațional își va putea face cunoscut spectacolul la nivel național printr-un parteneriat cu o televiziune și închirierea unei scene care să se ridice la rangul unui spectacol de gală cum s-a vrut a fi și anul acesta.

În final, nu putem spune decât următorul lucru: festivalul de anul acesta a fost unul ca la țară organizat de niște nepricepuți.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
florentina Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
florentina
Guest
florentina

Ca si concluzie?

Cupa Marinei la minifotbal a fost câștigată de Poliția Călărași. Premiile în bani au fost donate Complexului de servicii comunitare (D.G.A.S.P.C.)

Pesta porcină a ajuns și în județul Călărași. Două cazuri au fost confirmate în comuna Borcea