Connect with us

Știri

Guvernul pregătește și închiderea termocentralei Paroșeni

Published

on

Prima termocentrală mare construită în România funcţionează de şapte decenii în Paroşeni, pe malul Jiului de Vest, la marginea municipiilor Vulcan şi Lupeni. Termocentrala Paroşeni, din Valea Jiului, a rămas, în prezent, singura uzină producătoare de energie electrică alimentată cu huilă provenită de la minele Văii Jiului.

Guvernul României pregătește închiderea termocentralei Paroșeni și refuză să facă stocuri de cărbune având în vedere că minele din Valea Jiului au fost trase pe linie moartă. Termocentrala Mintia a fost închisă luna trecută și pusă în conservare de mafia politică de la București condusă de Virgil Popescu și Florin Cîțu.

Termocentrala Paroşeni a stocat cărbunele produs în ultima săptămână de la cele patru mine din Valea Jiului pentru a putea funcţiona o perioadă mai lungă, însă tot nu este suficient. Preţurile mari la energie ajută Complexul Energetic Hunedoara doar pentru plata salariilor.

Producţia de huilă extrem de scăzută a minelor din Valea Jiului nu permite funcţionarea zilnică a Termocentralei Paroşeni, aşa că administraţia a decis stocarea cărbunelui produs săptămâna trecută, pentru a porni termocentrala pentru o perioadă ceva mai îndelungată. Administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, spunea că preţurile la energie sunt foarte mari în această perioadă, iar cu veniturile obţinute se vor plăti salariile peste câteva zile.

„Săptămâna aceasta suntem pe piaţă, putem şi noi să fructificăm preţurile noastre la energia electrică care sunt zilele acestea şi să vindem în consecinţă şi să aducem şi venituri în companie. În urmă cu un an de zile erau preţurile undeva la 60-70-80 şi 100 de lei şi acum suntem la 500 şi ceva.”, a declarat Cristian Roșu.

Compexul Energetic Hunedoara a trecut printr-o restructurare masivă, în urma căreia aproape 1.500 de angajaţi au fost concediaţi colectiv luna trecută. Societatea aşteaptă o OUG pentru înfiinţarea unei companii noi, iar toate cele patru exploatări miniere au intrat într-un program de închidere, care se va finaliza în 2032.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole