Connect with us

Știri

Guvernul pregătește și închiderea termocentralei Paroșeni

Published

on

Prima termocentrală mare construită în România funcţionează de şapte decenii în Paroşeni, pe malul Jiului de Vest, la marginea municipiilor Vulcan şi Lupeni. Termocentrala Paroşeni, din Valea Jiului, a rămas, în prezent, singura uzină producătoare de energie electrică alimentată cu huilă provenită de la minele Văii Jiului.

Guvernul României pregătește închiderea termocentralei Paroșeni și refuză să facă stocuri de cărbune având în vedere că minele din Valea Jiului au fost trase pe linie moartă. Termocentrala Mintia a fost închisă luna trecută și pusă în conservare de mafia politică de la București condusă de Virgil Popescu și Florin Cîțu.

Termocentrala Paroşeni a stocat cărbunele produs în ultima săptămână de la cele patru mine din Valea Jiului pentru a putea funcţiona o perioadă mai lungă, însă tot nu este suficient. Preţurile mari la energie ajută Complexul Energetic Hunedoara doar pentru plata salariilor.

Producţia de huilă extrem de scăzută a minelor din Valea Jiului nu permite funcţionarea zilnică a Termocentralei Paroşeni, aşa că administraţia a decis stocarea cărbunelui produs săptămâna trecută, pentru a porni termocentrala pentru o perioadă ceva mai îndelungată. Administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, spunea că preţurile la energie sunt foarte mari în această perioadă, iar cu veniturile obţinute se vor plăti salariile peste câteva zile.

Advertisement

„Săptămâna aceasta suntem pe piaţă, putem şi noi să fructificăm preţurile noastre la energia electrică care sunt zilele acestea şi să vindem în consecinţă şi să aducem şi venituri în companie. În urmă cu un an de zile erau preţurile undeva la 60-70-80 şi 100 de lei şi acum suntem la 500 şi ceva.”, a declarat Cristian Roșu.

Compexul Energetic Hunedoara a trecut printr-o restructurare masivă, în urma căreia aproape 1.500 de angajaţi au fost concediaţi colectiv luna trecută. Societatea aşteaptă o OUG pentru înfiinţarea unei companii noi, iar toate cele patru exploatări miniere au intrat într-un program de închidere, care se va finaliza în 2032.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate