Connect with us

Știri

Grădiștea/ C. Corbu: În domeniul investițiilor s-a continuat activitatea

Published

on

În ciuda faptului că România a fost lovită în această primăvară de pandemia noului coronavirus, care a afectat cele aproape tot, primarii responsabili nu s-au ferit să își continue activitatea începută în mai multe domenii de activitatea. Un bun exemplu pentru această situație este primarul localității Grădiștea, Constantin Corbu. A continuat tot ce și-a propus, fără să se lase afectat negativ de efectele produse de covid-19. 

 

Primar Constantin Corbu: Preocupările mele sunt multiple. În afară de întreținerea funcționalității comunei, a sistemelor de iluminat, gospodărirea gunoiului, administrarea domeniului public și privat, semnarea contractelor pentru concesionarea unei părți din izlaz, unde am crescut procentul unitate/vită/ hectar…Am ajuns la 0.6, o valoare care îi determină pe crescătorii de animale să ia în seriozitate această activitate, pentru a primi subvenții pentru suprafață, pentru animale. Creșterea animalelor a devenit și aici la noi la Grădiștea o ocupație principală, prin care se asigură hrana pentru populație, respectiv producția de carne, brânză, lapte. 

PROIECTELE DE MODERNIZARE CONTINUĂ 

Primar Constantin Corbu: Preocuparea majoră a fost către investițiile pe care le-am redefinitivat. Proiecte au fost continuate sau începute, chiar dacă am fost marcați negativ de această secetă, unde m-am implicat pentru a asigura o stabilitate siguranței alimentare pentru comunitatea noastră. Lipsa precipitațiilor a determinat dezvoltarea producției și culturilor agricole. Am compensat aceasta realizând irigații pe lacul Gălățui, prin amenajări hidrografice și prezența ministrului secretar de stat Emil Dumitru în teritoriu. Am dat drumul la pompare la câteva stații prin canalul magistral racordat la km 388. Am făcut un apel la Piscicola și ANIF și am dat drumul la gârla mare care este și canal de desecare dar și canal de alimentare a lacului Iezeru cu lac Gălățui. Acum a jucat rol pentru irigat. Piscicola a deschis o vană la maxim și în 3 zile am crescut nivelul apei în gârla mare. Din pacate aceasta este colmatată, plină de stuf, în zona podețelor. Am scos câteva tuburi, le-am curățat pentru a asigura fluența apei la est pentru a ajunge la fermieri. Este necesar ca gârla să fie decolmatată. Am creat niște breșe cu buldoexcavatorul la solicitarea fermierilor care s-au implicat și au plătit contravaloarea lucrărilor. A fos o muncă susținută de vineri până luni, dar am reușit să aducem apă pentru a iriga culturile afectate de secetă. Important este ca prin voința dlui Baciu să transferăm gârla în proprietatea comunei, iar apoi printr-un program să realizăm un proiect de curățare și amenajare a malurilor. 

 INVĂȚĂMÂNTUL DIN GRĂDIȘTEA VA MERGE MAI DEPARTE

Primar Constantin Corbu: Suntem pregătiți pentru reluarea învațământului clasele a VIII-a. Elevii vor merge la școală cu microbuzele și vor desfășura activitățile de  final de clasa a VIII- a.Suntem cu grădinița de la Cunești realizată, cu școala de la Rasa în proporție de 90% finalizat. Vom avea suficiente spații pentru a asigura desfășurarea învățământului cu spații de protecție. Asta înseamnă pregătirea ce o asigur. Vom vedea ce facem cu parcurile cu celelalte instituții. Când se vor deschide noi vom asigura funcționalitatea lor. Relaxarea după 15 mai nu mă bucură. S-a văzut că din cauza eliminării amenzilor, poporul nostru circulă și nu va ține cont de măsurile necesare ce trebuiesc luate.

 ACTIVITEA PRIVIND INVESTIȚIILE NU SE OPREȘTE

Primar Constantin Corbu: În domeniul investițiilor s-a continuat activitatea. În domeniul piscicol activitățile au continuat și ele pa raza comunei. Nu am avut restricții economice. Circulația s-a desfășurat corespunzător și s-a justificat deplasarea. Principala preocupare ca primar va fi către investițiile aflate în derulare, pentru o viață modernă. Vreau să sprijin sistemul de irigații pentru a folosi materiile prime locale și crearea locurilor de muncă. Este insuficient să investim numai în obiective și să neglijăm partea de activități economice. Vreau să degrevăm statul de surse și să cream si noi resurse de unde să luăm bani cum ar fi gârla mare, suprafețe de pe izlaz. Asta va conduce și la crearea de locuri de muncă. Vreau să dezvolt activitățile online care s-a demonstrat că pot eficientiza activitățile de pe raza comunei din unele domenii. Administrațiile pot funcționa cu număr mai mic de salariați. În schimb aceasta a produs racile în învățământ pentru cadrele care nu știau de acest sistem.La Grădiștea s-a reușit ca lecțiile se pot desfășura și așa. Este în schimb nevoie de mișcare de aer liber si sa scăpăm de presiunea aceasta psihică asupra omului de a se mișca. 

 GAZE NATURALE ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA

Primar Constantin Corbu: Introducerea gazelor naturale ne-a creat probleme. Firma Gazprom Internațional s-a dovedit că este o firmă de escroci, care nu are nici o legătură cu firmele de gaze. A încercat să încheie contracte pe ruta Oltenița – Manastirea. S-a dovedit că vrea să ia bani pe studii de fezabilitate. Vom avea gaze, dar România nu și-a declarat perspectivele, despre ce se va face cu domeniile economiei, cu investițiile noastre în condiții de deficit major, despre investițiile primăriilor care sunt oportune.

ASOCIAȚIA COMUNELOR – STRATEGEII DE DEZVOLTARE ȘI OPINII ALE PRIMARILOR DIN ROMÂNIA

Primarul localității Grădiștea, Corbu Constantin participă în fiecare an la întâlnirea organizată de Asociația Comunelor. 

Primar Constantin Corbu: La Asociația Comunelor am discutat diferite propuneri. Ne dăm cu părerea. Unele probleme relatate sunt bune, altele nu ne interesează direct. Strategia de dezvoltare a țării trebuie făcută de specialiști, de către Instituții de cercetare, astfel încât să nu mai facem de toate și peste tot numai pentru că vrea cineva. Prezența președintelui Iohannis și membrilor din guvern este altfel acum. S-a terminat cu ploconeala și totul a fost interactiv. Prezența miniștrilor ne-a impresionat deși se lucra pentru numirea noului guvern. Orban a fost informat despre propunerile noastre și problemele ce trebuiau remediate. Și președintele i-a dat concursul spre rezolvarea problemelor. Lupta politică a fost acerbă dar unii ne-am dat mâna pentru a rezolva situația existentă…

Noi ne preocupam pentru stăpânirea situațiilor ce pot devia, cu luarea eficientă a măsurilor impuse de lege. Nu am stat degeaba la Primărie și mergem mai departe. Cetățenii să nu se bazeze doar pe liniște si sa fie mult mai atenți. Să se deplaseze cu motivație și cu luarea de măsuri care să-i protejeze. Este greu să porți masca. Le urez încredere si curaj. Să știe ca viața este mereu roz. Le doresc multa sănătate și să ne revedem așa cum ne vedeam  acum 2 luni…a încheiat primarul comunei Grădiștea, ing. Corbu Constantin

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro