in

Gheorghiță Cărtușanu: “Faptele prin lucru mă definesc”

Gheorghiță Cărtușanu: Am spus și voi spune…Sunt primarul localității Fundeni, sunt primarul tuturor. Nu există sunt primarul celor ce m-au ales din PSD…Sunt primarul tuturor locuitorilor din Fundeni. Că am ales formațiunea PSD, am ales-o cu mare drag. Am făcut-o pentru că am observat ceva…Indiferent cât îi înjură, unii, alții, ei cei din PSD sunt aproape de oameni. Am văzut măriri de salarii, am văzut măriri de pensii, am văzut respect pentru firme…am văzut multe proiecte implementate. Nu au nevoie decât să fie lăsați în pace. Repet: sunt primarul localității Fundeni, primarul tuturor cetățenilor nu al unei anume formațiuni politice. Formațiunea politică am ales-o cu tot sufletul și îmi sunt dragi unii colegi.

Despre dezvoltare, muncă în echipă și implicare

“Cuvântul și expresia nou, la Fundeni înseamnă muncă. Multă muncă, echipă și proiecte noi. Încercăm să modernizăm, încercăm să facem ca oamenii să fie mulțumiți. Recent a început noul an școlar. Faptele, lucrurile bune realizate, proiectele de viitor mă definesc. Școala cu clasele I-IV este o școală modernă, după proiectul nostru de extindere, modernizare, având condiții de igienă normale, așa cum ar trebui să fie în toate unitățile de învățământ. Școala Nr.2 a fost realizată printr-un proiect al Ministerului Educației în cofinanțare cu Primăria Comunei Fundeni. Ne-am dus undeva la 4-6 miliarde în plus. Aceste contribuții au fost necesare pentru că nu s-a realizat centrala termică, gardul a fost plătit, s-au realizat alei, sistem de aspersoare, pavajele exterioare, florile. Și noi din bugetul local am alocat bani pentru ca lucrările să fie finalizate și să arate normal.”

Este o școală normală, cu toalete separate, teren de sport. Important este actul didactic, acolo vreau eu ca primar ca ele cadrele didactice să se orienteze acum. Noi, Primăria ne ocupăm de administrație și am arătat că o facem cu dăruire, cu profesionalism. Ne aducem aminte de sobele de teracotă, de WC-urile din curtea școlii, de lipsa laboratoarelor și a condițiilor moderne. Noi, toți am învățat acolo. Noi în România vrem salarii ca afară, vrem condiții și drepturi ca afară ca în Uniunea Europeană. Munca a însemnat diferența între trecut și nou, ea va arăta calea viitorului. Viitorul copiilor noștri este cel mai important lucru pentru mine, primarul Gheorghiță Cărtușanu. Investim în educație și în condiții de învățământ iar rezultatele apar.

Copiii noștri sunt fruntași la învățătură, la diferite concursuri sau olimpiade. Investiția de aproape 1 milion de euro a Guvernului PSD pentru proiectele și programele destinate învățământul se văd aici la noi, la Fundeni.

Când depui pasiune și faci cu dăruire lucruri bune, rezultatele apar. Le cer cadrelor didactice să se ocupe de procesul de învățământ. Satisfacțiile apar când vezi că elevii merg la olimpiade și câștigă locuri fruntașe acolo sau la alte diferite concursuri. Acum vreo 2 ani am adus bucurie pe fețele copiilor din Fundeni. Am stimulat copiii fruntași și am creat o competiție între copii la nivel școlar. Am realizat excursii, am acordat premii pentru copii la sfârșit de an școlar. Eu ca primar, și familia mea am realizat asta în semn de respect față de comunitatea în care trăim. Nu am cerut să mi se aducă laude sau să mi se atribuie merite.

“Mă uit la Dumnezeu și spun că mi-a dat ceva și eu la rândul meu trebuie să dau la rândul meu ceva altora”

“Înainte plăteam și finanțam performanța. Acum Primăria Fundeni este aproape de elevii silitori și premianți. Avem două tinere care au participat la Olimpiade județene și au obținut mențiune. Pentru mine este un rezultat bun. Arătăm că se poate spre mai bine. Premierea a fost după modelul ca la fotbal…I-am oferit primă de instalare de 5 milioane fiecărui copil, iar la inițiativa  mea Consiliul Local oferim câte 50 lei. Este puțin dar este o mare bucurie pentru mine, pentru cei din PSD când putem face ceva. Încercăm din bugetul mic, așa vitregit cum este să plătim performanța” – a încheiat primarul din Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu.

Primăria Fundeni se confruntă cu o problemă privind transportul local al elevilor. Edilul din localitate caută o soluție

Gheorghiță Cărtușanu: “Una dintre problemele comunității din Fundeni este și aceea a transportului local. Ne preocupă transportul ritmic și în bune condițiuni al elevilor la școli și liceele din județ.  În prezent, transportul cu maxi-taxi este defectuos. El se desfășoară pe un traseu județean și de el trebuie să beneficieze cetățenii. De vreo 15 ani duc lupte cu autoritățile județene, naționale. Depășim 2.000 de navetiști, iar mie îmi pasă cum li se oferă acestora servicii de transport. Eu am făcut naveta, știu ce înseamnă să vii pe jos. Pe viscol, pe ploaie, pe ger…știu. Nu am uitat, nu o să uit lucrul ăsta.

Îmi cer scuze pentru disconfortul creat de firma ce are licență de transport pe Fundeni. Firma nu este în subordinea Primăriei. Este o firmă privată. Licențele se acordă de către ARR, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. Sper ca măcar la anul să găsesc înțelegere o soluție chiar folosind bugetul local.

Vreau să solicit sprijin de la guvernul nostru de la PSD pentru a primi bani și ca la anul să cumpăr 2 autobuze în sistem leasing. Trebuie să găsim soluția de a fi ajutați de guvern. Cele 2 autobuze sunt pentru a transporta 60 elevi la Brănești. Nu se poate face asta cu un microbuz. Mai vom cere unul…Sunt convins că voi avea sprijin de le secretarul de Stat Ciprian Pandea pentru cele 2 autobuze cu care elevii merg la București.

Ne preocupă siguranța elevilor, a copiilor noștri. Modernizarea stațiilor de autobuz este în atenția mea. A trebuit să renunț pentru că aveam nevoie de bani la Școala 2 Avem un proiect de 90 miliarde de asfaltare, 11 miliarde lei pentru dispensar, de cofinanțare alături de cele 44 miliarde destinați școlii 1, reabilităm Căminul Cultural. Suntem în grafic cu lucrările. Stațiile de autobuz sunt și ele importante. Oamenii au înțeles și au convingerea că transportul se va remedia.

Nu mă las, nu voi ceda, toleranța s-a terminat. Firma de maxi taxi vrea numai profit. Trebuie să se aplece și asupra condițiilor de transport. Copiii pleacă cu noaptea în cap datorită curselor șclolare efectuate cu un singur microbuz. Vom interveni aici…

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Focar de PPA în Dragalina: Peste 20.000 porci dintr-un complex au fost afectați de virus

Ultimă oră! Un bărbat s-a spânzurat în comuna Chirnogi