Connect with us

Știri

Garda de Mediu și jandarmii călărășeni, acțiune comună pentru depistarea braconajului piscicol

Published

on

GARDA NAȚIONALĂ DE MEDIU VERIFICĂ RESPECTAREA PROHIBIȚIEI PISCICOLE PE DUNĂRE
În perioada 08.05 -10.05.2023, echipe de comisari din cadrul GNM – CG ŞI CRBDD, în colaborare cu IJJ Călărași, au efectuat acţiuni inopinate de control pe fluviul Dunărea, care au vizat verificarea respectării Ordinului privind zonele și perioadele de prohibiție a pescuitului. În urma acestor acțiuni, desfășurate între localitățile Oltenița – judeţul Călăraşi și Făcăieni – judeţul Ialomița, au fost ridicate în vederea confiscării, unelte de pescuit comercial constând în 28 de vintire și peste 3500 ml setci monofilament și multifilament, în care au fost găsite diferite specii de pești: crap, fitofag, ten, plătica, caras etc.
De asemenea a fost ridicată în vederea confiscării o ambarcaţiune şi un motor outbord de 5 CP.
Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au eliberat în mediul natural mai multe exemplare de pește (crap, sînger, caras și șalău) care au fost găsite în stare vie. Totodată au fost predate, în vederea valorificării, 23 kg pește de diferite specii, unei societăți comerciale de profil autorizată.
În timpul verificărilor efectuate în data de 10.05.2023, orele 7:30, pe brațul Bala, au fost identificate două persoane care desfăşurau activitatea de pescuit la scrumbie cu o unealtă de pescuit tip monofilament a cărei deţinere şi utilizare sunt interzise, potrivit legii. Pentru această faptă, persoanele în cauză sunt cercetate de către organele în drept.
În perioada următoare, Garda Naţională de Mediu va intensifica acţiunile de control pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în special în zonele suspectate pentru astfel de activități.

Știri

Medalii de aur obținute de două sportive din Călărași la canotaj

Published

on

Sportivii talentați de la Clubul Sportiv Municipal Călărași (CSM Călărași) au reușit performanțe remarcabile la Campionatele Europene, aducând acasă medalii de aur. Bianca Ifteni și Adriana Ailincai Adam au strălucit pe scena competiției și au demonstrat că România poate fi printre primele țări din Europa și chiar din lume în canotaj.

Bianca Ifteni, o tânără promițătoare, a impresionat în proba de 4+ la Campionatul European de Canotaj U19 desfășurat în Franța pe 21 mai 2023. Ea a obținut o medalie de aur pentru România, reprezentând o dovadă a excelenței umane și a muncii susținute depuse de sportivi pentru a atinge performanțe remarcabile. Alături de partenerii săi de antrenamente și competiții, Bianca a învățat să depășească orice obstacol și să caute în mod constant soluții pentru a se perfecționa.

La rândul ei, Adriana Ailincai Adam, o sportivă experimentată și cunoscută, a cucerit aurul în proba W8+ la Campionatul European de Seniori desfășurat în Slovenia pe 27-28 mai 2023. Echipa românească a dominat competiția de la început până la final, subliniind forța și talentul sportivilor români.

Federația Română de Canotaj a transmis felicitări cu mândrie pentru performanțele obținute de aceste tinere campioane europene și pentru întreaga delegație a României participante la Campionatele Europene. De asemenea, le-a urat succes în pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris din anul următor, oferindu-le oportunitatea de a continua să reprezinte cu mândrie țara la nivel internațional.

Aceste rezultate impresionante obținute de sportivii călărășeni evidențiază calitatea pregătirii și talentul din cadrul Clubului Sportiv Municipal Călărași (CSM Călărași), precum și importanța susținerii și implicării instituțiilor și comunității în promovarea performanței sportive.

Continue Reading

Știri

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni

Published

on

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni
Pompierii din Călărași au fost solicitați în această dimineață să intervină în localitatea Grădiștea pentru a salva mai multe căprioare care au rămas blocate într-un canal de irigații. Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore și a fost finalizată cu succes în jurul orei 10:30.
Potrivit informațiilor preliminare, căprioarele au ajuns în canalul de irigații din care obișnuiau să se apropie pentru a bea apă. Din cauza pereților betonați cu unghi mare de înclinare, animalele rămân adesea blocate în albia acestuia.
La fața locului s-au deplasat de urgență echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, echipate cu echipament specializat pentru intervenții în astfel de situații. Cu ajutorul unor corzi și a tehnici adecvate, pompierii au reușit să se apropie de căprioare și să le salveze una câte una.
Localnicii au privit cu bucurie intervenția pompierilor, iar mulți s-au oferit să ofere asistență în această operațiune delicată. Odată ce căprioarele au fost eliberate din canal, acestea au fost supravegheate de specialiștii în mediu înainte de a fi lăsate în libertate.
Animalele păreau să fie într-o stare bună de sănătate și au fost observate când se îndepărtau de locul intervenției, revenind în habitatul lor natural.
Continue Reading

Știri

Alertă de cod galben în județul Călărași

Published

on

 Alertă de cod galben!  Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare în această dimineață, cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile care se vor înregistra în jumătatea de est a județului Călărași.
Potrivit informațiilor transmise, se așteaptă instabilitate atmosferică, descărcări electrice, averse torențiale cu cantități de precipitații între 20-25 l/mp și, local, chiar 30-40 l/mp.
De asemenea, există riscul de căderi de grindină, iar vântul se va intensifica semnificativ, putând genera vijelii.
Avertizarea este valabilă începând cu data de 29 mai 2023, în intervalul orar 12:00-23:00.
Continue Reading

Cele mai accesate articole