in

Gara Ciulniţa va fi modernizată și va avea peroane noi

Stația din Ciulnița va fi reabilitată. Modernizarea nodului feroviar va avea loc în cadrul unui important proiect de lucrări pe linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Ciprian Pandea, senator de Călăraşi a anunțat pe pagina sa de Facebook că infrastructura feroviară din judeţul Călăraşi va fi modernizată.

Vești bune pentru infrastructura feroviară din județul Călărași. Guvernul României a aprobat, în ultima sa ședință, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reabilitarea liniei de cale ferată București—Constanța, componentă a Coridorului IV Pan-European pentru o viteză de maxim 160 km/h — Lucrări în stațiile c.f. Fetești și Ciulnița, de pe linia de cale ferată București—Constanța”. Este vorba de lucrările ce nu au mai fost realizate, de fostele guverne, în cadrul proiectului de reabilitare a întregii magistrale feroviare București-Constanța.


Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A.

Valoarea totală a investiției este de 394.075.000 lei, iar pentru stația Ciulnița, aflată pe teritoriul comunei Dragalina, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a peroanelor (pe o suprafață de 6.560 mp) și de reabilitare a liniilor de cale ferată (pe o lungime de aproximativ 4 kilometri).  Durata de execuție a lucrărilor pentru stația Ciulnița este de 10 luni.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

O remorcă încărcată cu autoturisme s-a răsturnat pe autostrada A2

Bărbat de 58 de ani, din Cuza Vodă, prins băut la volan, în Călărași. A fost întocmit dosar penal