Connect with us

Administrație

GALERIE FOTO. S-a deschis “Bâlciul”! Cel mai mare târg de toamnă, 01 – 08 septembrie

Published

on

Cu o vechime de peste 300 de ani, Târgul de Toamnă și-a deschis şi anul acesta porțile pentru călărășenii ce și-au făcut deja un obicei în a se duce cu familia, poate cu prietenii pentru a se distra în această perioadă. Bâlcul, așa cum este cunoscut de mare parte a călărăşenilor se desfășoară chiar pe terenul de pe Prelungirea Dobrogei, loc în care se organiza Oborul de animale și cereale. Anul acesta s-a simțit o mai bună organizare a spațiilor comerciale. S-au făcut amenajări ale terenurilor, pietruirea, după eliminarea stratului de vegetație, dezinsecție, deratizare și văruirea a  grupurilor sanitare. Pentru o mai bună desfășurare a evenimentului, mai multe echipaje ale Poliției Locale și Inspectoraului de Jandarmerie sunt prezente pe toată perioada desfășurării acestui târg.

Exista o gamă destul de variată în ceea ce privește unitățile comerciale. S.P.P.O. – Serviciul Public Piețe și Oboare a încheiat, în acest an un număr destul de mare de contracte cu comercianții:

  • 19 unități de alimentațiepublică
  • 10 unități parc distracție
  • 77 unități ce se ocupă cu comercializarea produselor industriale
  • 7 unități ce au ca activitate comercializarea fructe, legume.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Administrație

Primăria Municipiului Călărași a dat startul curățeniei în oraș. Marius Dulce premiază călărășenii care își fac curat în jurul blocurilor și caselor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marius Dulce premiază călărășenii care au grija de locurile din jurul blocurilor sau caselor. „Le voi strânge mâna și le voi oferi diploma de bun gospodar”, spune primarul municipiului Călărași. Primăria a dat startul lunii curățeniei în toate cartierele, dar și plantarea florilor din sera proprie. 

Marius Dulce susține că orașul trebuie să arate bine nu numai în centru. „Vreau ca parcurile și zonele verzi de relaxare să fie bine întreținute, iar plimbările în aer liber să placă ochilor noștri”. 

Într-o conferință de presă de ieri, primarul spunea că în mandatul actual a reușit să planteze 2400 de arbori și arbuști pentru reîntregirea zonelor verzi. Totodată, a modernizat 7 locuri de joacă și a înființat în total alte 8. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate