in ,

Gălbinași: Viceprimarul Marian Radu, despre activitatea sa în cadrul primăriei

Este tânăr, are 33 de ani și dornic de a face lucruri bune pentru comunitatea pe care o reprezintă. Marian RADU este viceprimar în Gălbinași, fiul actualului primar, Radu Paul, iar împreună sunt hotărâți să aducă prosperitate și multe realizări în Gălbinași. Din 2016 este alături de tatăl la conducerea instituției publice.

Zilnic, la prima oră a dimineții, viceprimarul și primarul, adică tatăl și fiul sunt în birouri, pregătiți să înceapă o zi de muncă. Viceprimarul ne spune ce a făcut în ultima vreme, cu ce s-a ocupat privind dezvoltarea Gălbinașiului:

Sunt prezent la lucrările de asfaltare, la rețeaua de apă sau canalizare, acolo unde se execută trotuare, oriunde ne trimite primarul fie că este vorba de  deszăpezire, ridicarea gunoaielor, salubrizarea localității, trebuie să mergem. Vorbim cu oamenii cu problemele lor și le rezolvăm. Acum ne preocupă igienizarea de primăvară, curățenia comunei, a șanțurilor de canalizare, văruitul pomilor și întreținerea zonelor verzi. Vrem să întâmpinăm sărbătoarea de Paște așa cum trebuie, cum merită locuitorii din Gălbinași. De aceea am fost aleși ca să ne preocupe de felul în care arată localitatea” – declară viceprimarul Marian RADU

 Am discutat și cu unul dintre consilierii personali ai edilului-șef. Acesta ne-a descris prin câteva exemple realizările, cât și lucrări aflate în desfășurare în Gălbinași:

  • -Reabilitarea și modernizarea școlii din 1938 de 100 mil euro s-a finalizat. O altă grădiniță din 1936 a fost reabilitată, modernizată prin finanțare europeană și norvegiană.
  • -Au urmat asfaltări de 7,2 km prin PNDL terminate în 2016.
  • -Extindere rețea alimentare apă 10.2 km o finalizăm anul acesta în apilie pentru că am fost contestați. Firma castigatoare finalizeaza lucrările.
  • -Stația de tratare a apei este un proiect important.
  • -Am realizat un bazin de 400 metri cubi. Prețul apei este acceptabil. Noi plătim 0.05 % la Apele Romane. ANRE a stabilit 2,67 lei pe metrul cub. Noi am cerut 3 lei preșul pe metru cub și pt a dezvolta rețeaua.
  • -Pe 99% vom avea apă din suprafața comunei. Asfaltarea drumurilor locale s-a terminat.
  • -Stația de epurare, 11, 5 km de 100 euro este depus proiect.
  • -Extinderea canalizării cu 8,6 km. Peste 2 ani vom avea canalizare pe cca. 19 km în comună. Trebuie să realizăm rețeaua de gaze. Avem mult de muncă aici la Gălbinași, ne preocupă bunăstarea cetățenilor, dezvoltarea localității. Avem în derulare proiecte importante. 
  • -Am terminat asfaltarea comunei. Vom continua lucrările la noul sediu al Primăriei
  • -Vom realiza 2 blocuri de locuințe pentru persoanele defavorizate din localitate.
0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Roseți: Nicolae Rîjnoveanu- “Cu acte de binefacere, busuioc sau tămâie la Primăria Roseți nu facem treabă!”

Consiliul Județean Călărași scoate la licitație publică două imobile