Connect with us

Breaking News

Gafă: A primit amendă de la Poliția Locală Călărași 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018 pentru un loc de parcare

Published

on

Un călărășean a fost sancționat de Poliția Locală Călărași, cu suma de 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018. Minunea s-a produs în ultima săptămână din luna aprilie a acestui an.  Un echipaj din cadrul Poliției Locale a municipiului Călărași a fost solicitat pentru a interveni la o scară de bloc unde s-ar fi comis anumite nereguli…

Echipajul a fost solicitat de către un călărășean ce se simțea deranjat de un vecin ce încerca să își amenajeze un loc de parcare pe o zonă verde. Prezența polițiștilor locali a băgat frica până și în șobolanii din scara vecină a blocului, ce să mai vorbim de pisicile sau câinii de pe străzi. Au fugit mâncând pământul.

Se pare că polițistul local nu a stat pe gânduri și a consultat repede câteva Hotărâri de Consiliu Local, încadrând fapta la H.C.L. 219/2008, din 25 septembrie 2008 sancționată prin art. 10 alin. 2 litera b. – din H.C.L. 219/2008, cu amendă de la 1000 până la 2500 lei.

Procesul verbal cu seria PLC, având Nr. 010972 * este întocmit de Polițistul Local S. M., la data de 26 aprilie 2018, orele 16.00 dar pe procesul verbal s-a constat o mică greșeală de scriere prin care se înțelege că ar fi data de  36.04.2018, fapta fiind constatată în mun. Călărași, constatând săvârșirea următoarelor fapte:

A schimbat destinația spațiului verde fără acordul Primăriei Municipiului Călărași cu dale ( plăci de beton) având ca scop realizarea unui loc de parcare a autoturismului în fața blocului  L**


Art.10 Contravenţii privind nerespectarea de către cetăţeni, asociaţii de locatari – proprietari, societăţi comerciale, organizaţii şi instituţii, a normelor cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei parcurilor, scuarurilor, zonelor verzi, clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, arterelor de circulaţie, cimitirelor şi locurilor publice, precum şi a împrejmuirilor acestora.

alin. 2) – Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 3000 RON,  următoarele fapte:

a) degradarea, murdărirea statuilor sau a grupurilor statuare, monumentelor din cimitire şi alte locuri publice precum şi a mobilierului urban, a jocurilor din parcuri, scuarurile, zonele verzi amplasate pe raza municipiului;
b) schimbarea destinaţiei zonelor verzi aparţinând domeniului public, fără avizul primăriei;

S-a stabilit o amendă de 1500 lei + aducerea terenului la starea inițială ca măsură complementară.

Ceea ce a stârnit zâmbete pe fețele celor ce au citit procesul verbar a fost faptul că cel ce a întocmit sancțiunea  a greșit, mai mult sau mai puțin data,  încurcând 26 aprilie, cu 36 aprilie, dată care nu exisită. Acesta ar putea fi și un motiv de contestare a sancțiunii primite.

Lăsând deoparte gluma pe seama celor întâmplate, menționăm faptul că activitatea Direcției Poliției Locale din Călărași este una ce lasă de cele mai multe ori de dorit. Oamenii se plâng că vin greu la solicitări, alții sun că sunt recalcitranți. Iar dacă văd un câine mai mare intră în mașina de serviciu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Belciugatele: Amalia Bellantoni, bătută de vecini. Scenele șocante, transmise live pe TikTok

Published

on

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au fost sesizați, prin apel 112, de către o tânără, de 29 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că o femeie i-ar fi  adresat injurii, iar soțul său ar fi fost agresat fizic de către soțul acesteia.

Polițiștii au stabilit că la data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:15, pe fondul unui conflict mai vechi și a unor discuții în contradictoriu, o femeie, de 42 de ani, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat, de 56 de ani, și de soția acestuia, de 63 de ani.

Pe măsură ce conflictul a degenerat, cei doi soți ar fi fost agresați fizic de către femeia de 42 de ani, de soțul ei, un bărbat tot de 56 de ani, și de angajatul celor doi, un bărbat de 37 de ani.

La fața locului au sosit echipaje medicale, însă persoanele implicate au refuzat să primească îngrijiri medicale sau să fie transportate la spital.

În urma cercetărilor efectuate, femeia de 42 de ani a relatat polițiștilor faptul că în trecut a

r fi primit amenințări cu acte de violență din partea soților de 56, respectiv 63 de ani, însă a refuzat să depună plângere penală în acest sens.

De asemenea, toți cei implicați au refuzat să depună plângeri penale sau să se prezinte la sediul unității de poliție, ori să fie examinați medical.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare, cercetările fiind în prezent în desfășurare, sub supravegherea unității de parchet.

De asemenea, la data de 18 februarie a.c., în jurul orei 11:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 63 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că un bărbat, de 56 de ani, împreună cu alte 3 persoane au intrat în curtea sa.

În fapt, 3 persoane de 56, 37 și 13 ani, precum și o a patra persoană, care a rămas neidentificată, ar fi venit având asupra lor obiecte contondente, cu intenția de a-l intimida pe soțul apelantei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, cercetările fiind continuate, sub supravegherea unității de parchet.

 

 

Continue Reading

Breaking News

Răzvani: Profesor de matematică, acuzat ca și-a agresat două eleve în timpul meditațiilor

Published

on

Un profesor de matematică din Lehliu-Gară este suspectat că a agresat sexual două adolescente, în vârstă de 14 și 17 ani, în timpul sesiunilor de meditații la domiciliul său. Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași, profesorul în cauză este Daniel Boșneag, în vârstă de 52 de ani, și predă la Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani, conform surselor apropiate anchetei.

“Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 52 de ani, bănuit de agresiune sexuală. Din cercetări a reieșit că, în luna martie a anului 2023 și în luna februarie a.c., în timpul orelor de meditație pe care le oferea la domiciliu, bărbatul ar fi atins în scop sexual două tinere, de 14 și 17 ani”, se mai arată în comunicat.

În data de 13 februarie, anchetatorii au efectuat o percheziție la locuința individului, unde au confiscat mai multe bunuri relevante pentru caz: patru telefoane, două laptopuri, două camere video, două tablete și o cameră de supraveghere.

Persoana în cauză, un profesor, a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței astăzi, 14 februarie, cu cererea de arestare preventivă. Dosarul este investigat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

Continue Reading

Breaking News

Agresorul din Ciocănești, arestat la domiciliu. Anchetatorii au percheziționat casa

Published

on

Agresorul din Ciocănești

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Un bărbat în vârstă de 84 de ani din comuna Ciocănești, județul Călărași, cercetat de polițiști după ce mama unei fete de 11 ani din localitate l-a acuzat că a agresat-o sexual pe cea mică, a fost plasat în arest la domiciliu, conform deciziei anchetatorilor.

Conform comunicatului emis de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Călărași, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului S.A. (84 de ani), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor„, conform prevederilor art. 219 alin. (1) din Codul Penal.

Conform ordonanței procurorului, incidentul ar fi avut loc pe data de 30.01.2024, în jurul orei 14:30, când un copil în vârstă de 11 ani se întorcea către locuința sa pe o stradă din comuna Ciocănești. În acest context, inculpatul S.A., în vârstă de 84 de ani, ar fi abordat minorul, profitând de vulnerabilitatea acestuia și ar fi comis mai multe acte de natură sexuală, inclusiv mângâieri în zona fesieră și a sânilor, în scop sexual. Ulterior, acesta l-ar fi invitat pe minor în curtea locuinței sale.

Pe data de 09.02.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, împotriva inculpatului S.A., iar dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Înainte de această decizie, la data de 08.02.2024, organele de poliție din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au luat măsura reținerii împotriva inculpatului, pentru o durată de 24 de ore, și au efectuat un mandat de percheziție la locuința acestuia din municipiul Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate