Connect with us

Breaking News

Gafă: A primit amendă de la Poliția Locală Călărași 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018 pentru un loc de parcare

Published

on

Un călărășean a fost sancționat de Poliția Locală Călărași, cu suma de 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018. Minunea s-a produs în ultima săptămână din luna aprilie a acestui an.  Un echipaj din cadrul Poliției Locale a municipiului Călărași a fost solicitat pentru a interveni la o scară de bloc unde s-ar fi comis anumite nereguli…

Echipajul a fost solicitat de către un călărășean ce se simțea deranjat de un vecin ce încerca să își amenajeze un loc de parcare pe o zonă verde. Prezența polițiștilor locali a băgat frica până și în șobolanii din scara vecină a blocului, ce să mai vorbim de pisicile sau câinii de pe străzi. Au fugit mâncând pământul.

Se pare că polițistul local nu a stat pe gânduri și a consultat repede câteva Hotărâri de Consiliu Local, încadrând fapta la H.C.L. 219/2008, din 25 septembrie 2008 sancționată prin art. 10 alin. 2 litera b. – din H.C.L. 219/2008, cu amendă de la 1000 până la 2500 lei.

Procesul verbal cu seria PLC, având Nr. 010972 * este întocmit de Polițistul Local S. M., la data de 26 aprilie 2018, orele 16.00 dar pe procesul verbal s-a constat o mică greșeală de scriere prin care se înțelege că ar fi data de  36.04.2018, fapta fiind constatată în mun. Călărași, constatând săvârșirea următoarelor fapte:

A schimbat destinația spațiului verde fără acordul Primăriei Municipiului Călărași cu dale ( plăci de beton) având ca scop realizarea unui loc de parcare a autoturismului în fața blocului  L**


Art.10 Contravenţii privind nerespectarea de către cetăţeni, asociaţii de locatari – proprietari, societăţi comerciale, organizaţii şi instituţii, a normelor cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei parcurilor, scuarurilor, zonelor verzi, clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, arterelor de circulaţie, cimitirelor şi locurilor publice, precum şi a împrejmuirilor acestora.

alin. 2) – Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 3000 RON,  următoarele fapte:

a) degradarea, murdărirea statuilor sau a grupurilor statuare, monumentelor din cimitire şi alte locuri publice precum şi a mobilierului urban, a jocurilor din parcuri, scuarurile, zonele verzi amplasate pe raza municipiului;
b) schimbarea destinaţiei zonelor verzi aparţinând domeniului public, fără avizul primăriei;

S-a stabilit o amendă de 1500 lei + aducerea terenului la starea inițială ca măsură complementară.

Ceea ce a stârnit zâmbete pe fețele celor ce au citit procesul verbar a fost faptul că cel ce a întocmit sancțiunea  a greșit, mai mult sau mai puțin data,  încurcând 26 aprilie, cu 36 aprilie, dată care nu exisită. Acesta ar putea fi și un motiv de contestare a sancțiunii primite.

Lăsând deoparte gluma pe seama celor întâmplate, menționăm faptul că activitatea Direcției Poliției Locale din Călărași este una ce lasă de cele mai multe ori de dorit. Oamenii se plâng că vin greu la solicitări, alții sun că sunt recalcitranți. Iar dacă văd un câine mai mare intră în mașina de serviciu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole