Connect with us

Breaking News

Gafă: A primit amendă de la Poliția Locală Călărași 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018 pentru un loc de parcare

Published

on

Un călărășean a fost sancționat de Poliția Locală Călărași, cu suma de 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018. Minunea s-a produs în ultima săptămână din luna aprilie a acestui an.  Un echipaj din cadrul Poliției Locale a municipiului Călărași a fost solicitat pentru a interveni la o scară de bloc unde s-ar fi comis anumite nereguli…

Echipajul a fost solicitat de către un călărășean ce se simțea deranjat de un vecin ce încerca să își amenajeze un loc de parcare pe o zonă verde. Prezența polițiștilor locali a băgat frica până și în șobolanii din scara vecină a blocului, ce să mai vorbim de pisicile sau câinii de pe străzi. Au fugit mâncând pământul.

Se pare că polițistul local nu a stat pe gânduri și a consultat repede câteva Hotărâri de Consiliu Local, încadrând fapta la H.C.L. 219/2008, din 25 septembrie 2008 sancționată prin art. 10 alin. 2 litera b. – din H.C.L. 219/2008, cu amendă de la 1000 până la 2500 lei.

Procesul verbal cu seria PLC, având Nr. 010972 * este întocmit de Polițistul Local S. M., la data de 26 aprilie 2018, orele 16.00 dar pe procesul verbal s-a constat o mică greșeală de scriere prin care se înțelege că ar fi data de  36.04.2018, fapta fiind constatată în mun. Călărași, constatând săvârșirea următoarelor fapte:

A schimbat destinația spațiului verde fără acordul Primăriei Municipiului Călărași cu dale ( plăci de beton) având ca scop realizarea unui loc de parcare a autoturismului în fața blocului  L**


Art.10 Contravenţii privind nerespectarea de către cetăţeni, asociaţii de locatari – proprietari, societăţi comerciale, organizaţii şi instituţii, a normelor cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei parcurilor, scuarurilor, zonelor verzi, clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, arterelor de circulaţie, cimitirelor şi locurilor publice, precum şi a împrejmuirilor acestora.

alin. 2) – Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 3000 RON,  următoarele fapte:

a) degradarea, murdărirea statuilor sau a grupurilor statuare, monumentelor din cimitire şi alte locuri publice precum şi a mobilierului urban, a jocurilor din parcuri, scuarurile, zonele verzi amplasate pe raza municipiului;
b) schimbarea destinaţiei zonelor verzi aparţinând domeniului public, fără avizul primăriei;

S-a stabilit o amendă de 1500 lei + aducerea terenului la starea inițială ca măsură complementară.

Ceea ce a stârnit zâmbete pe fețele celor ce au citit procesul verbar a fost faptul că cel ce a întocmit sancțiunea  a greșit, mai mult sau mai puțin data,  încurcând 26 aprilie, cu 36 aprilie, dată care nu exisită. Acesta ar putea fi și un motiv de contestare a sancțiunii primite.

Lăsând deoparte gluma pe seama celor întâmplate, menționăm faptul că activitatea Direcției Poliției Locale din Călărași este una ce lasă de cele mai multe ori de dorit. Oamenii se plâng că vin greu la solicitări, alții sun că sunt recalcitranți. Iar dacă văd un câine mai mare intră în mașina de serviciu.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Scăpări de gaze pe Varianta Nord din Călărași

Published

on

O nouă alertă duminică noapte în Călărași pentru pompierii militari. 

Un nou apel prin 112 a mobilizat mai multe echipaje de intervenție din structura CBRN a ISU Călărași, care au fost solicitate sa intervină pe Varianta Nord a municipiului Călărași, unde un salariat al Cimitirului Sf. Lazar a sesizat un miros puternic de gaze.

Intervenția este în dinamica la acest moment.

Continue Reading

Breaking News

Locuință cuprinsă de flăcări, în municipiul Călărași

Published

on

Momente de panică, în această după amiază, pe strada Zorilor din municipiul Călărași, provocate de un incendiu izbucnit la o locuinţă. Pompierii călărășeni au fost alertați să intervină la fața locului deplasându-se mai multe autospeciale cu apă  și spumă dar și echipaje SMURD pentru preluarea posibilelor victimelor. 

Focul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 30 mp și sunt posibilități de propagare la casele învecinate.

Potrivit canalsud.ro, incendiul a fost provocat din cauza unei cratițe uitată pe aragaz de o bătrâna în vârstă de 86 de ani. Persoana în cauza a suferit un atac de panică, fiind preluată de o ambulanță pentru îngrijiri medicale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole