Connect with us

Sport

FRF: Noul trofeu al Ligii 2 a ajuns la Călărași

Published

on

Dunărea Călărași este campioana Ligii 2, după ce în ultima etapă s-a impus pe terenul celor de la Metaloglobus, 2-0, reușind să păstreze avansul față de AFC Hermannstadt, cealaltă formație care a reușit să promoveze direct în Liga 1.

Festivitatea de premiere a avut loc pe platoul din fața Prefecturii Călărași. Răzvan Burleanu, președintele FRF, alături de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, i-au premiat pe fotbaliștii Dunării Călărași!

Este pentru prima dată în istoria clubului călărășean când Dunărea promovează în Liga 1 și obține totodată un Trofeu!

Noul trofeu acordat campioanei din Liga 2 are o înălțime de 60 de centimetri și cântărește aproximativ 13 kilograme. Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint. Trofeul este transmisibil, la începutul fiecărui nou sezon fosta deținătoare urmând a primi o replică a acestuia.

Brandul Liga 2 a fost realizat cu asistența și sprijinul UEFA și constituie o nouă treaptă în evoluția fotbalului românesc.

Advertisement

sursa: FRF.RO

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Luptătorii de la CSM Călărași, calificați la Campionatele Europene și Balcanice! Antrenorii sunt extrem de mândri: „Un campion face cât 10 diplomați”

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Doi tineri sportivi ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călărași, pe nume Minea Cătălin, care a participat la emisiunea „Visuri la cheie”, și Tănase Florin, și-au asigurat locurile la Campionatele Balcanice și Europene de lupte libere, unde vor reprezenta, cu mândrie atât orașul nostru, cât și întreaga țară.

Îmbucurătorul anunț a fost făcut chiar de antrenorul lor, Dragoș Hogea: „Săptămâna trecută a fost Cupa României de U15, competiție la care, deja, doi sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Călărași și-au câștigat biletele pentru participarea la Campionatele Balcanice și Campionatele Europene din luna ce urmează. Este vorba de Mina Cătălin, categoria 62 de kg, masculin și Tănase Florin, categoria 68 de kg”.

De asemenea, Dragoș Hogea a adus în prim-plan faptul că va mai avea loc o competiție prin intermediul căreia tinerii luptători se pot califica la Campionatele Europene și Balcanice. De data aceasta, două fete doresc să lupte pentru a-și câștiga un loc la respectivele campionate.

„Cupa României de U20, la fel, este un criteriu de selecție pentru Campionatele Europene și Balcanice. Avem pretendenți la participare, pe Cuc Gabriela, la categoria 57 de kg, care este și actuala campioană națională, pe Biru Florentina, care este campioană națională pe cadeți și campioană balcanică”, a mai spus antrenorul de la CSM Călărași.

Advertisement

Atât Biru Florentina, cât și Cătălin Minea au ajuns la CSM Călărași după ce au plecat de la Asociația Club Sportiv Tricolorul Jegălia.

Cum a reușit Gabriela Cuc să ajungă campioană națională la lupte libere

Pe lângă faptul că este prima pe țară la lupte libere, Gabriela Cuc este vicecampioană mondială la acest sport, iar la lupte pe plajă a câștigat locul al treilea. Aceasta se descrie ca fiind o „fată pasionată de lupte libere, care își dorește să ajungă pe cele mai înalte culmi”.

De fiecare dată când obține o victorie, fata dobândește o motivație și mai mare de a da tot ce e mai bun din ea și de a se menține pe primele poziții. Totuși, chiar dacă nu reușește întotdeauna să-și atingă un țel, Gabriela nu se dă bătută și continuă să persevereze: „Oricât de greu ar fi, niciodată nu trebuie să renunți, chiar dacă mai sunt și pierderi”.

Mihai Chirilă, doctorul profesor care îi monitorizează pe sportivii de la CSM Călărași a confirmat spusele tinerei, explicând că psihicul este cheia succesului și a performanței: „Pregătirea psihologică, foarte pe scurt, înseamnă tot ceea ce faci cu sportivul în antrenament și el știe că poate”.

În plus, acesta a ținut să evidențieze că dacă la nivelul țării noastre s-ar fi manifestat mai mult interes pentru sport și pentru susținerea tinerelor talente, în prezent am fi fost văzuți drept un popor mult mai dezvoltat: „La momentul actual, dacă am fi avut vreo 50 de Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din lume, din toate timpurile, sau vreo 30-40 de Hagi, am fi fost priviți puțin altfel. Sportul e plămânul verde al diplomației, un campion olimpic sau mondial face cât 10 diplomați”.

Advertisement
Continue Reading

Sport

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere U15 la Călărași. Primarul Dan Velicu din Ciocănești, premiat de FRL pentru promovarea sportului

Published

on

Foto Calarasipress.ro / [centru] - Dan Velicu - primar comuna Ciocănești / [dreapta] - Gheorghe Nane - președinte ACS Micii Luptători

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În Sala Polivalentă din Călărași, un val de energie a fost resimțit în timpul Campionatului Național de Lupte Libere, unde tinerii sportivi au încântat publicul cu abilitățile lor remarcabile. Organizat de ACS Micul Luptător Călărași, în parteneriat cu Federaţia Română de Lupte, evenimentul a fost mai mult decât o competiție. 

Cupa României U15 la lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane a fost punctul culminant al acestui eveniment. În arenă, acești sportivi au demonstrat abilități impresionante și dedicare față de cel mai cunoscut sport de contact.

Cu toate acestea, nu doar luptătorii au fost în centrul atenției în această zi plină de acțiune. Primarul comunei Ciocănești din județul Călărași, Dan Velicu, a fost onorat cu o diplomă de excelență pentru merite deosebite la promovarea și dezvoltarea luptelor sportive în România.

Foto Calarasipress.ro / [stânga] Onciu Petru - director de concurs FRL /centru - Dan Velicu - primar comuna Ciocănești / dreapta - Gheorghe Nane - președinte ACS Micii Luptători

Foto Calarasipress.ro / [stânga] Onciu Petru – director de concurs FRL / [centru] – Dan Velicu – primar comuna Ciocănești / [dreapta] – Gheorghe Nane – președinte ACS Micii Luptători

În discursul său, primarul Velicu a exprimat recunoștința sa față de organizatori, participanți și suporteri pentru susținerea lor continuă și a subliniat importanța promovării unui stil de viață activ și sănătos în rândul tinerilor.

Este o onoare să fiu alături de dumneavoastră, invitat la acest eveniment deosebit. Vreau să felicit toți sportivii care au participat la această competiție și nu în ultimul rând, pe învingători. Susținem copiii, susținem pepiniera de copii și, de ce nu, viitorii campioni olimpici sau poate chiar mondialia declarat Dan Velicu, primarul comunei Ciocănești.

Advertisement

Gheorghe Nane, președintele ACS Micii Luptători, a mulțumit edilului din Ciocănești pentru implicarea deosebită în dezvoltarea sportivilor din Călărași și Ciocănești. În răspuns, Dan Velicu i-a confirmat antrenorului Nane că va beneficia de tot sprijinul material și financiar pentru toate activitățile propuse să fie realizate.

 

Continue Reading

Sport

VIDEO EXCLUSIV | Gyulai Antonio aduce aurul la Călărași! Ce pași a parcurs luptătorul de doar 17 ani de la CSM Călărași pentru a atinge succesul

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Gyulai Antonino, un nume care strălucește în lumea luptelor libere din România, a devenit campion național la doar 17 ani, demonstrând o dedicație și un talent remarcabil în sportul de contact. Originar din Tecuci, acest tânăr sportiv face parte din echipa de lupte libere a CSM Călărași, unde și-a perfecționat abilitățile sub îndrumarea unor antrenori de excepție.

Calendarul FRL pe anul 2024 a început cu această competiție școlară organizată la Reșița și se va termina cu Campionatul Național de seniori, ce va avea loc tot la Reșița! Au fost 240 de luptători calificaţi în urma celor patru faze de zonă ce au intrat în competiţia pentru medalii în Sala Polivalentă.

La vârsta de doar 9 ani, Gyulai a început să-și croiască drumul în lumea luptelor libere, iar acum, la doar 17 ani, se poate mândri cu titlul de campion național al României. Performanța sa remarcabilă nu ar fi fost posibilă fără îndrumarea și susținerea antrenorilor săi devotați: Chirilă Ghețu, Lucian Militaru Pădure și Luis Turcu, care au fost alături de el în fiecare pas al călătoriei sale sportive.

În perioada 22,23 și 24 martie, Gyulai Antonino a participat la Campionatul Național Școlar din Reșița U17 unde a obținut locul I la categoria sa, 65 kg

Advertisement

În ciuda vârstei fragede, Giulay Antonino a dovedit o maturitate și o determinare impresionante în parcursul său sportiv. Deși este jumătate italian și jumătate ungur, el consideră călduros orașul Călărași ca fiind a doua casă a sa. Talentul și dedicarea lui Gyulai Antonino nu fac doar cinste sportului de contact, ci inspiră și generațiile tinere să urmărească pasiunile lor și să își urmeze visurile, indiferent de obstacolele întâmpinate pe drumul către succes.

CSM Călărași continuă să fie un loc de formare pentru tinerii sportivi talentați, oferindu-le nu doar infrastructura necesară pentru a-și dezvolta abilitățile, ci și suportul emoțional și tehnic din partea unei echipe de profesioniști dedicată creșterii și promovării excelenței sportive.

Continue Reading

Cele mai vizualizate