Connect with us

Breaking News

FOTO/VIDEO. Grav accident rutier, soldat cu moartea unui copil de 2 ani

Published

on

În urmă cu puțin timp, în jurul orelor 14:30, în intersecția străzilor Variantă Nord și str. Dobrogei (intersecţia Obor) a avut loc un accident rutier grav. În acest eveniment au fost implicate o căruță și un tir. Din primele informații de la fața locului, șoferului tirului se deplasa pe Variantă, venind dinspre Petrom, timp în care căruța ce venea de pe strada Dobrogei (Enel) nu s-a asigurat. În urma impactului dintre cele vehicule, un copil cu vârsta de aproximativ 2 ani și-ar fi pierdut viața, iar mama copilului scăpând doar cu o sperietură teribilă şi probabil leziuni minore.

La fața locului s-au strâns foarte mulți oameni, majoritatea curioși. Martorii spun că șoferul tirului ar fi fugit de la fața locului. În scurt timp de la producerea evenimentului rutier, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliției, Inspectoratului de Jandarmerie și echipaje medicale.

Polițiștii prezenți la fața locului fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a produs evenimentul.

Reporterul Călărași News s-a deplasat la fața locului reușind să transmită imagini LIVE de la locul accidentului. Puteți urmări mai jos transmisiunea dar și un material video realizat după transmisiune.

Un aspect extrem de important pe care trebuie să îl precizăm în acest material este legat de reacția localnicilor față de șoferul tirului. La doar câteva minute de la producerea tragicului eveniment, în zonă au venit curioși, localnici, dar și „justițiari” – persoane care l-au agresat, atât fizic cât și verbal pe șoferul tirului implicat în accident. Marele său noroc a fost, de altfel o mașină, probabil un prieten, ce l-a scăpat din mâinile celor ce erau cât pe ce să îi linșeze. Din spusele martorilor oculari, acesta ar fi părăsit locul accidentului, fiind găsit în zona benzinăriei Petrom. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

COMUNICAT IPJ CĂLĂRAȘI

 

 

În ziua de 12 septembrie a.c., un minor din Călărași, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo, pe strada Varianta Nord din municipiul Călărași, nu ar fi respectat semnificația indicatorului oprire, fiind lovit de un autotractor condus de un bărbat de 38 de ani din Călărași, care circula pe drumul prioritar.

        Din impact a rezultat decesul unei minore și vătămarea corporală a unei femei, ambele  pasagere în atelajul hipo.

        Conducătorul auto poseda permis de conducere și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ

Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuând cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.


https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1457887364302118/

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1457925627631625/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole