Connect with us

Știri

FOTO/VIDEO| Eveniment cu dublă semnificație în com. Roseți- ZIUA EROILOR – ÎNĂLȚAREA DOMNULUI

Published

on

Râjnoveanu Nicolae, primarul comunei Roseți, organizează,  în fiecare an, o acțiune dedicată cinstirii eroilor neamului românesc. În parcul central, unde se află și monumentul ridicat în cinstea eroilor, autoritățile locale au ținut un frumos moment de omagiere reprezentat prin alocuțiuni ale celor prezenți la acest eveniment cu dublă semnificație, fiind o zi de sărbătoare din punct de vedere bisericesc și creștinesc, respectiv „Înălțarea Domnului”.

În primul rând, mă bucur că am alături de mine presa prezentă astăzi, aici. După cum vedeți, simbolul acestei zile este foarte bine înrădăcinat în comuna Roseți. Astăzi, din punct de vedere bisericesc are loc „Înălțarea Domnului” iar istoric, în această Zi de Înălțare, este si „Ziua Eroilor”, pe care noi, cu pioșenie o respectăm, prin faptul că, în fiecare an, de când păstoresc această localitate și sunt la cel de-al 5-lea mandat și având înainte, două mandate de viceprimar, de fiecare dată printr-un praznic. După cum vedeți și dumneavoastră, sunt foarte mulți tineri în jurul nostru, care, prin faptul că noi respectăm această zi, îi facem și pe ei să respecte această zi, istoria acestei localități. Prin acest praznic pe care îl facem, împreună cu cei 3 preoți pe care îi are comuna noastră. plăcuța memorială sunt scriși cei ce s-au jertfit pentru noi. Nu există familie în localitate să nu aibă un erou.

Cât despre istoricul acestei plăcuțe memoriale vă spun în felul următor: Pe o perioadă de timp, înainte de 1944 erau înscriși pe această plăcuță numai ce care muriseră pe câmpul de luptă împotriva nemților. Numele celor din primul Război Mondial, ce plecaseră în Rusia, nu au fost scrise pe această plăcuță. Am căutat să facem puțină ordine. S-a rezolvat problema, toți sunt eroii noștri, ai localității. Vă spun încă un simbol al acestei zile. În comuna Roseți, această zi era sărbătorită la mormântul unui erou care a fost primul subofițer. Numele acestuia nu era trecut pe plăcuța memorială. A venit fica acestuia și l-am scris si pe aceasta.

Le transmit tuturor, în deosebi tineretului de la noi din comună să respecte această zi și să o sărbătorească așa cum o sărbătorim noi. Nimic nu este mai important decât respectarea istoriei neamului nostru. De aici pleacă totul. Și eu cred că și Dumnezeu a ținut cu noi, iar faptul că în această zi, eroii sunt printre noi mă face să cred că este importantă această zi, trebuie respectată cu pioșenie. Cuvintele sunt puține față de jertfa acestor oameni. – a declarat primarul comunei Roseți,  Râjnoveanu Nicolae în exclusivitate pentru Călărași News

Școala Generală din comuna Roseți va avea un mic spectacol artistic, recitări de poezii specifice acestui eveniment.

În spre sfârșitul acestui eveiment, cei prezenți au primit pachete, făcute special pentru Ziua de Înălțare, cozonac și ouă roșii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole