Connect with us

Știri

FOTO/VIDEO| Eveniment cu dublă semnificație în com. Roseți- ZIUA EROILOR – ÎNĂLȚAREA DOMNULUI

Published

on

Râjnoveanu Nicolae, primarul comunei Roseți, organizează,  în fiecare an, o acțiune dedicată cinstirii eroilor neamului românesc. În parcul central, unde se află și monumentul ridicat în cinstea eroilor, autoritățile locale au ținut un frumos moment de omagiere reprezentat prin alocuțiuni ale celor prezenți la acest eveniment cu dublă semnificație, fiind o zi de sărbătoare din punct de vedere bisericesc și creștinesc, respectiv „Înălțarea Domnului”.

În primul rând, mă bucur că am alături de mine presa prezentă astăzi, aici. După cum vedeți, simbolul acestei zile este foarte bine înrădăcinat în comuna Roseți. Astăzi, din punct de vedere bisericesc are loc „Înălțarea Domnului” iar istoric, în această Zi de Înălțare, este si „Ziua Eroilor”, pe care noi, cu pioșenie o respectăm, prin faptul că, în fiecare an, de când păstoresc această localitate și sunt la cel de-al 5-lea mandat și având înainte, două mandate de viceprimar, de fiecare dată printr-un praznic. După cum vedeți și dumneavoastră, sunt foarte mulți tineri în jurul nostru, care, prin faptul că noi respectăm această zi, îi facem și pe ei să respecte această zi, istoria acestei localități. Prin acest praznic pe care îl facem, împreună cu cei 3 preoți pe care îi are comuna noastră. plăcuța memorială sunt scriși cei ce s-au jertfit pentru noi. Nu există familie în localitate să nu aibă un erou.

Cât despre istoricul acestei plăcuțe memoriale vă spun în felul următor: Pe o perioadă de timp, înainte de 1944 erau înscriși pe această plăcuță numai ce care muriseră pe câmpul de luptă împotriva nemților. Numele celor din primul Război Mondial, ce plecaseră în Rusia, nu au fost scrise pe această plăcuță. Am căutat să facem puțină ordine. S-a rezolvat problema, toți sunt eroii noștri, ai localității. Vă spun încă un simbol al acestei zile. În comuna Roseți, această zi era sărbătorită la mormântul unui erou care a fost primul subofițer. Numele acestuia nu era trecut pe plăcuța memorială. A venit fica acestuia și l-am scris si pe aceasta.

Le transmit tuturor, în deosebi tineretului de la noi din comună să respecte această zi și să o sărbătorească așa cum o sărbătorim noi. Nimic nu este mai important decât respectarea istoriei neamului nostru. De aici pleacă totul. Și eu cred că și Dumnezeu a ținut cu noi, iar faptul că în această zi, eroii sunt printre noi mă face să cred că este importantă această zi, trebuie respectată cu pioșenie. Cuvintele sunt puține față de jertfa acestor oameni. – a declarat primarul comunei Roseți,  Râjnoveanu Nicolae în exclusivitate pentru Călărași News

Școala Generală din comuna Roseți va avea un mic spectacol artistic, recitări de poezii specifice acestui eveniment.

În spre sfârșitul acestui eveiment, cei prezenți au primit pachete, făcute special pentru Ziua de Înălțare, cozonac și ouă roșii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate