Connect with us

Știri

FOTO/VIDEO| Eveniment cu dublă semnificație în com. Roseți- ZIUA EROILOR – ÎNĂLȚAREA DOMNULUI

Published

on

https://www.youtube.com/watch?v=ENY7Xyf3S_I

Râjnoveanu Nicolae, primarul comunei Roseți, organizează,  în fiecare an, o acțiune dedicată cinstirii eroilor neamului românesc. În parcul central, unde se află și monumentul ridicat în cinstea eroilor, autoritățile locale au ținut un frumos moment de omagiere reprezentat prin alocuțiuni ale celor prezenți la acest eveniment cu dublă semnificație, fiind o zi de sărbătoare din punct de vedere bisericesc și creștinesc, respectiv “Înălțarea Domnului”.

În primul rând, mă bucur că am alături de mine presa prezentă astăzi, aici. După cum vedeți, simbolul acestei zile este foarte bine înrădăcinat în comuna Roseți. Astăzi, din punct de vedere bisericesc are loc “Înălțarea Domnului” iar istoric, în această Zi de Înălțare, este si “Ziua Eroilor”, pe care noi, cu pioșenie o respectăm, prin faptul că, în fiecare an, de când păstoresc această localitate și sunt la cel de-al 5-lea mandat și având înainte, două mandate de viceprimar, de fiecare dată printr-un praznic. După cum vedeți și dumneavoastră, sunt foarte mulți tineri în jurul nostru, care, prin faptul că noi respectăm această zi, îi facem și pe ei să respecte această zi, istoria acestei localități. Prin acest praznic pe care îl facem, împreună cu cei 3 preoți pe care îi are comuna noastră. plăcuța memorială sunt scriși cei ce s-au jertfit pentru noi. Nu există familie în localitate să nu aibă un erou.

Cât despre istoricul acestei plăcuțe memoriale vă spun în felul următor: Pe o perioadă de timp, înainte de 1944 erau înscriși pe această plăcuță numai ce care muriseră pe câmpul de luptă împotriva nemților. Numele celor din primul Război Mondial, ce plecaseră în Rusia, nu au fost scrise pe această plăcuță. Am căutat să facem puțină ordine. S-a rezolvat problema, toți sunt eroii noștri, ai localității. Vă spun încă un simbol al acestei zile. În comuna Roseți, această zi era sărbătorită la mormântul unui erou care a fost primul subofițer. Numele acestuia nu era trecut pe plăcuța memorială. A venit fica acestuia și l-am scris si pe aceasta.

Le transmit tuturor, în deosebi tineretului de la noi din comună să respecte această zi și să o sărbătorească așa cum o sărbătorim noi. Nimic nu este mai important decât respectarea istoriei neamului nostru. De aici pleacă totul. Și eu cred că și Dumnezeu a ținut cu noi, iar faptul că în această zi, eroii sunt printre noi mă face să cred că este importantă această zi, trebuie respectată cu pioșenie. Cuvintele sunt puține față de jertfa acestor oameni. – a declarat primarul comunei Roseți,  Râjnoveanu Nicolae în exclusivitate pentru Călărași News

Advertisement

Școala Generală din comuna Roseți va avea un mic spectacol artistic, recitări de poezii specifice acestui eveniment.

În spre sfârșitul acestui eveiment, cei prezenți au primit pachete, făcute special pentru Ziua de Înălțare, cozonac și ouă roșii.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate