Connect with us

Breaking News

FOTO. „Zilele Comunei Dragalina” – Trei zile de distracție și voie bună

Published

on

Trei zile de sărbătoare pentru locuitorii comunei Dragalina. Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat în perioada 1 – 3 septembrie. Sute de localnici din Dragalina și localitățile învecinate au venit, cu mic, cu mare fiind atrași de spectacol, poate și de interpreții ce se anunțau să vină. Dragalinenii s-au bucurat de cele trei zile organizate la inițiativa primarului Gabriel Stanciu și prin implicarea Consiliului Local. O atmosferă frumoasă, întreținută de artiștii prezenți ce au susținut recitaluri de excepție. Grătare și terasele n-au lipsit nici de această dată de la un așa important eveniment al comunei, făcând deliciul celor prezenți la sărbătoarea comunei.

În cea de a treia zi a evenimentului, mai multe cupluri ce au sărbătorit „nunta de aur” au fost felicitate de autoritățile prezente și fiecărui cuplu fiindu-i oferit un premiu în bani, în valoare de 500 lei.

Eduard Grama: „Bună ziua și la mulți ani!  Am răspuns cu plăcere invitației domnului primar. Domnule primar, avem multe de învățat de la dumneavoastră, ținând cont de investițiile pe care le faceți, felicitări!

Ciprian Pandea: „Mulțumesc pentru invitație! Poate eu reprezint guvernul astazi, dar dumneavoastră reprezentați localitatea. Vreau să vă felicit pentru această zi minunată, pentru că astăzi sărbătoriți ziua comunei Dragalina. Să știți că domnul primar este un prieten, chiar dacă nu este membru al partidului de guvernământ, dar ne este prieten. Își dorește dezvoltarea localității și cu siguranță, în mandatul acesta, noi vom fi alături și facem tot ceea ce este bine pentru d-voastră și pentru dezvoltarea județului.”

Vasile Iliuță: „Cine nu mă cunoaște? Sunt Iliuță, de la Vâlcelele, fost primar cu patru mandate și fost deputat. Câte lucruri frumoase, mai puțin frumoase n-am făcut la Dragalina. N-am venit singur, am venit și cu soția, ea fiind tot de aici, din Dragalina. Mă bucur că am fost invitat! Domnule primar, cetățenii au ales și putem spune că, marea alegere pe care Dragalina a făcut-o, are mari rezultate. Aici, Ministru Secretar se Stat prezent, un fost ministru, Doru Ioan Tărăcilă. Înseamnă că astăzi, comuna Dragalina are ceea ce merită, are personalități prezente. Sunt și eu prezent pentru că, comuna Dragalina m-a ales să fiu președinte al C.J. prin votul dat. Consider că, împreună putem reuși! La mulți ani, Dragalina!”

Advertisement

După alocuțiunile susținute de autoritățile județului Călărași, primarul comunei, Gabriel Stanciu l-a numit pe Doru Ioan Tărăcilă – Cetățean de onoare al comunei Dragalina.

Doru Ioan Tărăcilă: „Nu știu ce este mai greu. Să primesc această distincție sau să vorbesc în fața dumneavoastră.. Voi încerca să mă țin de promisiunea pe care am făcut-o, în sensul de a vorbi și de a felicita Consiliul Local și pe domnul primar, atât pentru realizarea zilelor comunei, dar mai ales pentru transformarea comunei, într-o comună, așa cum îmi place mie să-i spun: o comună europeană…” Sănătate multă și bucurii autorităților locale, competență și la sfârșit de mandat, să aibă tăria de veni în fața oamenilor să spună: ceea ce am promis în urmă cu patru ani, am și făcut!04

FOTO: Cătălin COJOCARU

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1450644648359723.1073741850.603712659719597&type=1&l=4ab3902579

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1450449781712543/

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Romina Gingașu vine astăzi la Călărași. Biblioteca Județeană organizează Festivalul „E ziua ta, femeie!”

Published

on

Romina Gingașu

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași sărbătorește astăzi femeile din județ printr-un eveniment special, intitulat „E ziua ta, femeie”. Desfășurat pe platoul din fața bibliotecii, începând cu ora 10.00, festivalul are ca scop să aducă în prim-plan diversitatea și importanța femeilor în comunitatea noastră.

Luna martie va fi dedicată în întregime doamnelor la Biblioteca Județeană Călărași, pentru că ele sunt cu adevărat speciale. Am organizat acest festival pentru a sublinia importanța și diversitatea lor în societate. Ne-am gândit la activități care să aducă bucurie și satisfacție tuturor femeilor, indiferent de vârstă sau domeniu de interes”, a declarat, pentru canalsud.ro, Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene Călărași.

În cadrul festivalului, Biblioteca Județeană Călărași va oferi cursuri și workshop-uri dedicate doamnelor și domnișoarelor care doresc să participe la eveniment.

Avem pregătit un curs de barista și un workshop de creație a săpunului și lumânărilor naturale. Înscrierile s-au deschis deja, iar fiecare curs sau workshop va avea maximum 12 participante și va dura aproximativ două ore”, a adăugat Ionela Ichim pentru sursa citată.

Advertisement

De asemenea, invitat special al evenimentului este Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation, o organizație dedicată promovării drepturilor femeilor și protecției sociale.

„Va fi prezentă doamna Romina Gingașu. Este fondatoarea Red Women Foundation. Această fundație se ocupă exact cu promovarea drepturilor femeilor și protecție socială. Sunt mai multe domenii. Vom avea o dezbatere, o discuție. Avem sala pregătită, sunt 70 de doamne pe care le așteptăm să ia parte la această conferință”, a menționat Ionela Ichim într-un articol pentru canalsud.ro

Biblioteca Județeană Călărași dorește să sublinieze că și domnii sunt bineveniți la festival. De asemenea, copiii sunt încurajați să participe, deoarece vor fi organizate ateliere speciale pentru aceștia și va avea loc un spectacol de teatru de păpuși.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Bărbatul care l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine a fost prins de polițiști. Fapta ar fi fost premeditată

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atacatorul de aseară a fost prins de polițiști câteva ore după comiterea faptei. După ce l-a atacat pe bărbatul fostei sale concubine, a fugit din Călărași și a mers pe jos mai mulți kilometri, pe calea ferată, până aproape de comuna Stefan Vodă, unde lucrează ca paznic la o stație de apă.

Atacul sângeros care a avut loc vineri seara, în jurul orei 22:15, în zona Pescaru, pe Bulevardul 1 Mai, pare să fi fost premeditat. Fostul soț al femeii le-ar fi spus apropiaților că vrea să se răzbune, atât pe noul iubit al concubinei sale, cât și pe mama acesteia.

El a urmărit-o pe fosta sa concubină la locul de muncă. După ce și-au încheiat programul la restaurant, femeia și noul ei iubit, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară i-a întâmpinat fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Agresorul se numește Dumitru Florică și are 45 de ani.

Advertisement

“Ea este angajată la mine, s-a cuplat cu un bucătar de aici. Nu mai este cu acel bărbat de un an de zile. A găsit pe altcineva, acum… dragostea…” – a declarat patronul localului la care cei doi lucrau.

Suspectul a fost prins de polițiști și reținut preventiv pentru 24 de ore.

Victima, Zangorescu A., se află internată la Spitalul Județean Călărași și este sub supravegherea medicilor.

Continue Reading

Breaking News

Atac sângeros, din răzbunare, în Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă principală din municipiul Călărași, vineri noaptea, la ora 22:15. S-a întâmplat pe Bulevardul 1 Mai, în dreptul restaurantului Ludușanu din zona Pescaru. Un bărbat a fost atacat cu un cuțit și înjunghiat de două ori de către un alt bărbat, totul din cauza geloziei care a degenerat imediat după ce acesta și fosta concubină s-au certat.

Și-a urmărit fosta concubină la locul de muncă. După ce și-au terminat programul la restaurant, femeia și iubitul ei, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară au fost întâmpinați de fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Atacatorul ar fi, conform datelor disponibile în prezent, Dumitru Florică. Are 45 de ani și lucrează ca paznic la stația de apă din Ștefan Vodă.

Advertisement

Poliția a fost imediat anunțată, iar zona a fost împânzită de forțe de ordine. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Călărași. Potrivit primelor date, are două plăgi, una lângă inimă și cealaltă la unul dintre membrele inferioare.

Individul acuzat de săvârșirea acestei fapte a fugit și este căutat de polițiști. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate