Connect with us

Breaking News

FOTO. „Zilele Comunei Dragalina” – Trei zile de distracție și voie bună

Published

on

Trei zile de sărbătoare pentru locuitorii comunei Dragalina. Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat în perioada 1 – 3 septembrie. Sute de localnici din Dragalina și localitățile învecinate au venit, cu mic, cu mare fiind atrași de spectacol, poate și de interpreții ce se anunțau să vină. Dragalinenii s-au bucurat de cele trei zile organizate la inițiativa primarului Gabriel Stanciu și prin implicarea Consiliului Local. O atmosferă frumoasă, întreținută de artiștii prezenți ce au susținut recitaluri de excepție. Grătare și terasele n-au lipsit nici de această dată de la un așa important eveniment al comunei, făcând deliciul celor prezenți la sărbătoarea comunei.

În cea de a treia zi a evenimentului, mai multe cupluri ce au sărbătorit „nunta de aur” au fost felicitate de autoritățile prezente și fiecărui cuplu fiindu-i oferit un premiu în bani, în valoare de 500 lei.

Eduard Grama: „Bună ziua și la mulți ani!  Am răspuns cu plăcere invitației domnului primar. Domnule primar, avem multe de învățat de la dumneavoastră, ținând cont de investițiile pe care le faceți, felicitări!

Ciprian Pandea: „Mulțumesc pentru invitație! Poate eu reprezint guvernul astazi, dar dumneavoastră reprezentați localitatea. Vreau să vă felicit pentru această zi minunată, pentru că astăzi sărbătoriți ziua comunei Dragalina. Să știți că domnul primar este un prieten, chiar dacă nu este membru al partidului de guvernământ, dar ne este prieten. Își dorește dezvoltarea localității și cu siguranță, în mandatul acesta, noi vom fi alături și facem tot ceea ce este bine pentru d-voastră și pentru dezvoltarea județului.”

Vasile Iliuță: „Cine nu mă cunoaște? Sunt Iliuță, de la Vâlcelele, fost primar cu patru mandate și fost deputat. Câte lucruri frumoase, mai puțin frumoase n-am făcut la Dragalina. N-am venit singur, am venit și cu soția, ea fiind tot de aici, din Dragalina. Mă bucur că am fost invitat! Domnule primar, cetățenii au ales și putem spune că, marea alegere pe care Dragalina a făcut-o, are mari rezultate. Aici, Ministru Secretar se Stat prezent, un fost ministru, Doru Ioan Tărăcilă. Înseamnă că astăzi, comuna Dragalina are ceea ce merită, are personalități prezente. Sunt și eu prezent pentru că, comuna Dragalina m-a ales să fiu președinte al C.J. prin votul dat. Consider că, împreună putem reuși! La mulți ani, Dragalina!”

După alocuțiunile susținute de autoritățile județului Călărași, primarul comunei, Gabriel Stanciu l-a numit pe Doru Ioan Tărăcilă – Cetățean de onoare al comunei Dragalina.

Doru Ioan Tărăcilă: „Nu știu ce este mai greu. Să primesc această distincție sau să vorbesc în fața dumneavoastră.. Voi încerca să mă țin de promisiunea pe care am făcut-o, în sensul de a vorbi și de a felicita Consiliul Local și pe domnul primar, atât pentru realizarea zilelor comunei, dar mai ales pentru transformarea comunei, într-o comună, așa cum îmi place mie să-i spun: o comună europeană…” Sănătate multă și bucurii autorităților locale, competență și la sfârșit de mandat, să aibă tăria de veni în fața oamenilor să spună: ceea ce am promis în urmă cu patru ani, am și făcut!04

FOTO: Cătălin COJOCARU

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1450644648359723.1073741850.603712659719597&type=1&l=4ab3902579

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1450449781712543/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

IPJ Călărași va prelua fostul sediu al SRI Călărași

Published

on

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a dezvăluit în cadrul conferinței de presă desfășurate marți, 19 septembrie, importante informații cu privire la bilanțul activităților polițienești desfășurate în ultimele 8 luni ale anului. Pe lângă acestea, au fost discutate și alte subiecte de interes pentru călărășeni.

Una dintre vestea notabile aduse în discuție a fost preluarea fostei clădiri a SRI Călărași de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași printr-un protocol, programată să se realizeze la sfârșitul lunii septembrie. Conducerea IPJ Călărași consideră că această preluare va rezolva problema spațiilor și birourilor aglomerate din instituție, estimând că procedura va dura aproximativ o lună sau o lună și jumătate.

De asemenea, un alt aspect semnificativ este mutarea efectivă a aparatului județean din IPJ Călărași în clădirea actualului sediu al SRI Călărași. Despre acest lucru, șeful Poliției din Călărași nu a oferit detalii exact pentru că nu au fost încă stabilite.

Acest pas va permite reorganizarea și relocarea personalului, având în vedere că SRI Călărași a redus semnificativ structura lor de personal prin reorganizarea teritorială.

Prin această mutare, IPJ Călărași se așteaptă să rezolve problemele de spațiu și să eficientizeze activitatea, împărțindu-și structura de personal între cele două clădiri. De asemenea, se ia în considerare organizarea astfel încât structurile care dețin comanda să rămână în locația actuală pentru a asigura o funcționare optimă a instituției.

Continue Reading

Breaking News

Desființarea CJ Călărași, luată în calcul de Vasile Iliuță

Published

on

„Sunt de acord cu desființarea Consiliului Județean Călărași.” – Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

Joi, 14 septembrie 2023, liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației politice pe care o conduce. În cadrul acestei întâlniri cu presa, Iliuță a făcut mai multe declarații curajoase privind reforma sistemului bugetar din România.

Unul dintre punctele-cheie ale discuției a fost numărul mare de directori la nivelul instituțiilor publice din țară. Potrivit lui Vasile Iliuță, România are 220.000 de directori, o cifră alarmantă care pune sub semnul întrebării eficiența și cheltuielile din sectorul public. Această dezvăluire vine în contextul discuțiilor purtate de Iliuță cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre promisiunile Guvernului de a reduce numărul „șefilor la banii publici”.

„(…) Suntem o țară de directori, o țară de conducători și din ce în ce, după câte vedem, noi, actualul administrativ, se slăbește. Putem să spunem că avem cât mai multe opinii, în loc să avem cât mai puține opinii și să muncim mai mult, avem mai multe opinii și muncim mult mai puțin. Eu cred că această reformă e binevenită” – apreciază Vasile Iliuță.

Guvernul României și-a asumat responsabilitatea de a tăia 200.000 de posturi la nivel național în aparatul bugetar, în cadrul unui proiect care a așteptat mult să fie pus în aplicare sub forma unei Ordonanțe de Urgență.

În plus, Iliuță a adus în discuție impozitarea pensiilor speciale și a făcut apel la responsabilitatea guvernamentală în acest sens. El a subliniat că urmează o asumare guvernamentală a acestei restructurări, care va afecta funcțiile, pensiile și veniturile obținute din bugetul de stat. În timpul ședinței Consiliului Politic Național, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evidențiat că România are 120.000 de funcții de directori la nivel național, o cifră care depășește media europeană.

Vasile Iliuță a susținut că reforma în sistemul bugetar este binevenită și că el a început să o pună în practică la nivelul județului Călărași, deși a întâmpinat obstacole și sancțiuni. A trebuit să împrumute Consiliul Județean pentru a plăti salariile, dar a subliniat că se supune legilor din România și hotărârilor judecătorești. În concluzie, el a reiterat angajamentul de a duce promisiunile făcute cetățenilor la bun sfârșit.

Declarațiile curajoase ale lui Vasile Iliuță au stârnit un val de reacții și dezbateri în spațiul public, subliniind importanța reformei în sistemul bugetar și necesitatea unor măsuri concrete pentru eficientizarea administrației publice din România.

Continue Reading

Breaking News

Presiuni până la demisie: Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție

Published

on

ion gaman

Demisie la nivel înalt în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție, iar după luarea deciziei a transmis un mesaj către colectivul MADR cu care a colaborat. În spatele demisie ar fi mai multe motive, unele politice, bineînțeles.

Găman a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. La încheierea mandatului său, Ion Găman a transmis un mesaj colegilor din minister.

„Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei”

Astăzi este ultima mea zi de muncă ca Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și vreau să vă adresez mulțumirile mele pentru colaborarea pe care am avut-o în decursul acestui an, cu fiecare dintre dumneavoastră. În egală măsură, doresc să vă felicit pentru activitatea dumneavoastră în cadrul instituțiilor pe care le conduceți și vă urez sănătate și mult succes în continuare. Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei și privesc cu optimism spre acest deziderat. Respectarea legislației naționale și europene dar în același timp apropierea față de fermieri, sunt și vor rămâne pentru mine întotdeauna foarte importante. Îmi exprim cu această ocazie aprecierea pentru efortul depus de dumneavoastră și colegii din structurile pe care le coordonați. Primiți gândurile mele bune și toată considerația”, a transmis fostul secretar de stat Ion Găman.

Ion Găman a ocupat funcția de secretar de stat începând din luna mai anul trecut, fiind susținut politic de PSD Călărași. Este de așteptat ca persoana care îl va succeda pe Găman la Ministerul Agriculturii să fie nominalizată tot din Călărași. Surse din rândul celor care cunost această situație spun că o femeie ar putea ajunge pe funcția ocupată până de curând de Găman.

Se pare că în spatele demisiei ar sta, de fapt, o serie de presiuni care s-au făcut asupra sa privind mai multe cerințe de partid pe care acesta nu le-ar fi îndeplinit. Surse din minister spun că i s-a cerut să facă mai multe angajări pe care acesta a refuzat să le ducă la bun sfârșit. 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate