Connect with us

Administrație

FOTO| Festivalul Dunării Călărășene a ajuns la ediția a IV-a

Published

on

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Dunării Călărășene, organizat de către Consiliul Județean Călărași, s-a încheiat în urmă cu puțin timp.

Aproximativ 50 de copii au participat la concursul de desene având ca temă ”Dunărea călărășeană prin ochi de copil”, dar și la un atelier de nutriție în cadrul căruia doamna doctor Georgiana Enache a vorbit despre alimentația copilului sănătos și despre beneficiile consumului de pește. Toți copiii au primit tricouri, șepci, baloane, precum și diplome de participare, cu însemnele festivalului. Cele mai frumoase trei desene au fost premiate de juriul format din cinci membrii (aleși din public). Premiile au constat în: scaune pentru pescuit și undițe.

Adulții au avut parte de un atelier de abilități practice cu specific pescăresc, unde au aflat informații despre pregătirea fiecărui detaliu pentru o partidă de pescuit de succes.

De la acest eveniment nu au lipsit bunătățile culinare. 200 de porții de borș de pește și saramură de crap au fost savurate de călărășenii prezenți la festival, în baza unui voucher primit din partea organizatorului.

Momentele artistice au fost susţinute de copiii care activează la Palatul Copiilor Călărași, îndrumați de doamna Vasile Lavinia, doamna Varghida Dorina și domnișoara Amza Natalia: ansamblul Ghiocelul, formația K-boom și formația Fluturașii și soliștii vocali Oprea Bianca, Dumitrașcu Riana, Culea Miruna, Ghiță Daria, Cîrlan Daria, Ilie Denisa și Florescu Livia.

Advertisement

 

Evenimentul a fost organizat pentru asigurarea sustenabilității proiectului “Valorificarea şi conservarea traditiilor pescăreşti pe malul Dunării Călărăşene”, finanţat de Fondul European pentru Pescuit 2007-2013 prin Programul Operational pentru Pescuit, implementat de către Consiliul Județean Călărași în perioada martie 2014-martie 2015.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Administrație

Primăria Municipiului Călărași a dat startul curățeniei în oraș. Marius Dulce premiază călărășenii care își fac curat în jurul blocurilor și caselor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marius Dulce premiază călărășenii care au grija de locurile din jurul blocurilor sau caselor. „Le voi strânge mâna și le voi oferi diploma de bun gospodar”, spune primarul municipiului Călărași. Primăria a dat startul lunii curățeniei în toate cartierele, dar și plantarea florilor din sera proprie. 

Marius Dulce susține că orașul trebuie să arate bine nu numai în centru. „Vreau ca parcurile și zonele verzi de relaxare să fie bine întreținute, iar plimbările în aer liber să placă ochilor noștri”. 

Într-o conferință de presă de ieri, primarul spunea că în mandatul actual a reușit să planteze 2400 de arbori și arbuști pentru reîntregirea zonelor verzi. Totodată, a modernizat 7 locuri de joacă și a înființat în total alte 8. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate