Connect with us

Știri

Fosta groapă de gunoi din Cuza Vodă, focar de infecție și loc de selectare a fierului vechi

Published

on

Ieri, 17 mai, în jurul orelor 20.00 în comună Cuza Vodă, sat Călărașii Vechi, o persoană, aparent necunoscută ar fi pornit un foc în fosta groapă de gunoi a comunei Cuza Vodă. Fumul negru și înecăcios se vedea de la câțiva kilometri depărtare.

Din imaginile surprinse de noi se pot observa cadavre de animale, gunoaie menajere aruncate recent, dar și cauciucuri incendiate din care urmează să se scoată fierul rămas, urmând să fie valorificat la centrele de colectare specifice. La fața locului am reușit să surprindem un bărbat ce supraveghea de la distanță focul, așteptând probabil să termine de ars pentru a scoate armătura din cauciucurile incendiate. Acesta a început să ne explice, într-un mod repetitiv faptul că focul a fost pus de câțiva copii care se jucau, nimic altceva, asigurându-ne că nu o să se extindă pe o rază mai mare.

Bărbatul pe care l-am găsit pe drumul ce duce spre fosta groapă de gunoi s-a prezentat ca fiind un vecin care doar a văzut focul și s-a dus doar să vadă ce s-a întâmplat, susținând că nu este nevoie să cheme pompierii.

L-am întrebat dacă a văzut ceva în zonă și ne-a spus că erau doar câțiva tineri. Nimic mai mult. Totodată, întrebat dacă a venit cineva din cadrul autorităților locale, acesta a afirmat că, la locul incendiului ar fi venit viceprimarul din Cuza Vodă, Buzoianu Viorel.

Am încercat și noi să contactăm telefonic primarul și viceprimarul comunei, niciunul dintre aceștia nu s-a încumetat să răspundă la telefon.

Contactat, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Călărași, Zanfir Cristian pentru a-l întreba dacă are cunoștințe despre acest incident, acesta ne-a spus că știe despre incendiu, urmând să ia legătura cu viceprimarul comunei Cuza Vodă şi autoritățile locale pentru a se lua măsuri. În cele din urmă, nici primarul, Cojocaru Marius, nici viceprimarul Buzoianu Viorel nu au fost de găsit.

Instituțiile abilitate fac verificări pentru stabilirea celui răspunzător de acest incendiu, urmând că zilele viitoare să se aplice sancțiuni pentru nerespectarea legii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole