in

Fosta groapă de gunoi din Cuza Vodă, focar de infecție și loc de selectare a fierului vechi

Incendii puse intenționat, la fosta groapă de gunoi din Călărașii Vechi (Cuza Vodă). Autoritățile se vad că nu văd

Ieri, 17 mai, în jurul orelor 20.00 în comună Cuza Vodă, sat Călărașii Vechi, o persoană, aparent necunoscută ar fi pornit un foc în fosta groapă de gunoi a comunei Cuza Vodă. Fumul negru și înecăcios se vedea de la câțiva kilometri depărtare.

Din imaginile surprinse de noi se pot observa cadavre de animale, gunoaie menajere aruncate recent, dar și cauciucuri incendiate din care urmează să se scoată fierul rămas, urmând să fie valorificat la centrele de colectare specifice. La fața locului am reușit să surprindem un bărbat ce supraveghea de la distanță focul, așteptând probabil să termine de ars pentru a scoate armătura din cauciucurile incendiate. Acesta a început să ne explice, într-un mod repetitiv faptul că focul a fost pus de câțiva copii care se jucau, nimic altceva, asigurându-ne că nu o să se extindă pe o rază mai mare.

Bărbatul pe care l-am găsit pe drumul ce duce spre fosta groapă de gunoi s-a prezentat ca fiind un vecin care doar a văzut focul și s-a dus doar să vadă ce s-a întâmplat, susținând că nu este nevoie să cheme pompierii.

L-am întrebat dacă a văzut ceva în zonă și ne-a spus că erau doar câțiva tineri. Nimic mai mult. Totodată, întrebat dacă a venit cineva din cadrul autorităților locale, acesta a afirmat că, la locul incendiului ar fi venit viceprimarul din Cuza Vodă, Buzoianu Viorel.

Am încercat și noi să contactăm telefonic primarul și viceprimarul comunei, niciunul dintre aceștia nu s-a încumetat să răspundă la telefon.

Contactat, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Călărași, Zanfir Cristian pentru a-l întreba dacă are cunoștințe despre acest incident, acesta ne-a spus că știe despre incendiu, urmând să ia legătura cu viceprimarul comunei Cuza Vodă şi autoritățile locale pentru a se lua măsuri. În cele din urmă, nici primarul, Cojocaru Marius, nici viceprimarul Buzoianu Viorel nu au fost de găsit.

Instituțiile abilitate fac verificări pentru stabilirea celui răspunzător de acest incendiu, urmând că zilele viitoare să se aplice sancțiuni pentru nerespectarea legii.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Peste 2000 de călărășeni sunt nemulțumiți de facturile încărcate, ce vin din cauza pierderilor societății

Primăria Călărași: Ziua Internațională a Copilului va fi celebrată în centrul orașului, între orele 09.30 și 12.30!