Connect with us

Știri

Fosta groapă de gunoi din Cuza Vodă, focar de infecție și loc de selectare a fierului vechi

Published

on

Ieri, 17 mai, în jurul orelor 20.00 în comună Cuza Vodă, sat Călărașii Vechi, o persoană, aparent necunoscută ar fi pornit un foc în fosta groapă de gunoi a comunei Cuza Vodă. Fumul negru și înecăcios se vedea de la câțiva kilometri depărtare.

Din imaginile surprinse de noi se pot observa cadavre de animale, gunoaie menajere aruncate recent, dar și cauciucuri incendiate din care urmează să se scoată fierul rămas, urmând să fie valorificat la centrele de colectare specifice. La fața locului am reușit să surprindem un bărbat ce supraveghea de la distanță focul, așteptând probabil să termine de ars pentru a scoate armătura din cauciucurile incendiate. Acesta a început să ne explice, într-un mod repetitiv faptul că focul a fost pus de câțiva copii care se jucau, nimic altceva, asigurându-ne că nu o să se extindă pe o rază mai mare.

Bărbatul pe care l-am găsit pe drumul ce duce spre fosta groapă de gunoi s-a prezentat ca fiind un vecin care doar a văzut focul și s-a dus doar să vadă ce s-a întâmplat, susținând că nu este nevoie să cheme pompierii.

L-am întrebat dacă a văzut ceva în zonă și ne-a spus că erau doar câțiva tineri. Nimic mai mult. Totodată, întrebat dacă a venit cineva din cadrul autorităților locale, acesta a afirmat că, la locul incendiului ar fi venit viceprimarul din Cuza Vodă, Buzoianu Viorel.

Am încercat și noi să contactăm telefonic primarul și viceprimarul comunei, niciunul dintre aceștia nu s-a încumetat să răspundă la telefon.

Contactat, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Călărași, Zanfir Cristian pentru a-l întreba dacă are cunoștințe despre acest incident, acesta ne-a spus că știe despre incendiu, urmând să ia legătura cu viceprimarul comunei Cuza Vodă şi autoritățile locale pentru a se lua măsuri. În cele din urmă, nici primarul, Cojocaru Marius, nici viceprimarul Buzoianu Viorel nu au fost de găsit.

Instituțiile abilitate fac verificări pentru stabilirea celui răspunzător de acest incendiu, urmând că zilele viitoare să se aplice sancțiuni pentru nerespectarea legii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate