Connect with us

Știri

Florin Brișan și Vasile Iliuță vorbesc despre evoluția sportului din județul Călărași

Published

on

În ultima ședință a Consiliului Județean Călărași, președintele C.J., Vasile Iliuță, împreună cu Florin Brișan, președintele A.F.C Dunărea Călărași 2005 au discutat despre situația juniorilor de cluburile de fotbal pe care C.J. Călărași le finanțează, cât și despre evoluția echipei de fotbal din Liga 1 Dunărea Călărași.

Florin Brișan: Mulțumesc în nume personal, dar și în numele clubului pentru susținere, atât susținere financiară, mai ales în această perioadă pentru lucrările efectuate de C.J. pentru modernizarea stadionului municipal “Ion Comșa”, pentru acreditarea acestuia în Liga 1. În ultimul an de activitate am avut 5 grupe de copii și juniori. O parte din aceștia nu erau călărășeni, s-a decis renunțarea la acești juniori pentru că sincer, nu reprezentau acest oraș, acest județ. În momentul acesta sunt înființate 7  echipe de juniori cu un număr de 7 antrenori, 2 preparatori. În acest moment sunt 140 de copii finanțați din banii Consiliului Județean Călărași. Un singur jucător joacă la Dunărea Călărași, se află sub contract cu Steaua. Sperăm ca anul viitor să avem 2 jucători la echipa mare. 

Președintele C.J, Vasile Iliuță i-a adresat președintelui clubului de fotbal A.F.C. Dunărea Călărași mai multe întrebări despre cofinanțarea din drepturile televiziunilor, sponsori, situația biletelor puse spre vânzare și alte subiecte de interes.

Florin Brișan: Eram pregătit să răspuns doar pentru juniori, dar nu este nicio problemă. Finanțarea din partea C.J. a fost în valoare de 2.500.000 lei până la acest moment. Acum în prima perioadă a anului, adică în liga a 2-a, a fost de destul de mică, 20.000 lei numerar, restul în natură. Începând cu accederea în liga I, doar din drepturile TV s-au încasat 2.000.000 lei. Pentru primele 3 meciuri, din bilete și abonamente s-a obținut un venit de 300.000 lei, iar din sponsorizări ( în bani) 70.000 lei. Recent s-a semnat un contract de publicitate în valoare de 120.000 euro+Tva cu o casă de pariuri. Toate aceste venituri ale clubului sper să aducă până la sfârșitul anului 60 – 65% din bugetul total al clubului, să fie contribuție proprie, să nu mai apelăm la Consiliul Județean Călărași sau Primăria Municipiului Călărași.

Consilierii județeni l-au felicitat pe președintele A.F.C. Dunărea Călărași pentru reușite și pentru modul în care coordonează activitatea echipei de fotbal.

Vasile Iliuță a ținut să menționeze faptul că fără implicarea consilierilor județeni care au participat la multe ședințe extraordinare, toate aceste lucruri nu se puteau realiza.

Florin Brișan a punctat și faptul că își dorește să facă performanță pentru această echipă, să crească vizibilitatea județului și să aducă un plus de imagine pe harta țării.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/683482725370377/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Garda de Mediu Călăraşi are un nou comisar şef

Published

on

Alexandru Vasile este noul comisar șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Călărași. Cu un istoric în domeniu care începe încă din 2012, Alexandru Vasile a ajuns la conducerea Găzii de Mediu Călărași după ce s-a transferat din cadrul Agenției Protecției Mediului din Călărași, poziție de conducere pe care deținut-o în urma concursului susținut în luna decembrire 2021. 

Ultimul comisar șef ajuns la conducerea Comisariatului Județean al Gărzii, Marian Borondel, a reușit performanța de a lucra timp de 3 luni de zile (ianuarie – martie 2022) la Călărași, perioadă în care a reușit, culmea, să identifice nereguli în toate primăriile din județul Călărași.

Garda Naţională de Mediu / Călărași / 13 februarie 2022 (Marian Borondel – control în Sărulești)

Borondel a reușit, alături de Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași să efectueze, în interval de 90 de zile, peste 300 de puncte unde existau sesizări, ori informații privind poluări masive. Au fost aplicate  sancțiuni în valoare de 27 miliarde lei vechi, sesizări penale și sistarea a 10 societăți comerciale unde au fost descoperite abateri grave. Povestea acestui comisar s-a încheiat la sfârșitul lunii martie 2022 când a fost schimbat din funcție. Acum este comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu din București.

Articol: Toate primăriile din județul Călărași, sancționate de Garda de Mediu Călărași

Alexandru Lucian Vasile are 32 de ani și a lucrat, începând cu 2012, ca inginer silvic la firma înființată de tatăl său, Coslo Zinca SRL, unde a devenit ulterior asociat. Din februarie 2020, a fost numit vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

Din martie 2021, Alexandru Vasile a fost lucrat în București, comisar general adjunct al Gărzii de Mediu până la sfârșitul anului.
După ce șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis din funcție anul trecut de premierul Florin Cîțu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial, Alexandru Lucian Vasile a preluat atribuțiile de șef al Gărzii Naționale de Mediu, până la numirea conducătorului instituției.

Foto Călărași PRESS / Alexandru Vasile - noul comisar șef al Comisariatului Județean Călărași

Foto @ Călărași PRESS / Alexandru Vasile – noul comisar șef al Comisariatului Județean Călărași 

Stabilit pe funcția de comisar șef al Comisariatului Județean Călărași al Gărzii de Mediu de aproximativ trei săptămâni, nou șef al instituției susține că are sub atenție toate aspectele pe care deja le cunoaște din cadrul Agenției de Protecție a Mediului, constituind astfel un avantaj pentru activitatea desfășurată astăzi.

Cei opt comisari de execuție pe care îi are Comisariatul Județean Călărași au reușit să efectueze, de la începutul acestui an, până la data de 1 iunie 2022, peste 750 de controale pe întreg județul Călărași. 

Săptămâna aceasta, la nivelul județului Călărași se desfășoară o acțiune amplă a Gărzii de Mediu care vizează verificarea la nivelul traficului rutier a mijlaocelor de transport a deșeurilor neferoase, feroase și textile. Acțiunea este desfășurată la nivel național iar rezultatele nu întârzie să apară.

Județul Călărași se numără printre cele 15 județe din România unde se permite accesul în țară a transporturilor de deșeuri, motiv pentru care punctul de control vamal de la Chiciu este mereu în atenția  comisarilor din Călărași, care sunt mereu rezenți pe durata perioadelor când sunt anunțate astfel de treceri din afara țării.

Potrivit informațiilor din CV-ul oficial, Alexandru Lucian Vasile a terminat Facultatea de Silvicultură și Exploatare Forestieră a Universității Transilvania Brașov, apoi a urmat un master în managementul ecosistemelor forestiere la aceeași instituție de învățământ superior și are o diplomă în managementul operativ al afacerilor interne din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Continue Reading

Știri

Senatorul Nicușor Cionoiu a împlinit dorința unui elev olimpic din Călărași

Published

on

Năstase Andrei este elev în clasa a VIII-a, olimpic la fizică și matematică și iubește să stea la calculator. Băiatul are o poveste stristă, fiind  părăsit de tată încă de la primele luni de naștere, rămas în grija mamei, o femeie cu probleme de sănătate, încearcă să depășească cele mai sensibile momente pentru a ajunge acolo unde și-a dorit.

Acum, după câteva luni de la primul contact cu tânărul din Călărași, senatorul Nicușor Cionoiu a revenit în familia băiatului pentru a-i aduce o nouă bucurie. 

Nicușor Cionoiu: Vreau să vă reamintesc de Năstase Andrei, elevul meu preferat ce m-a surprins cu inteligența și cu povestea sa de viață încă din primele clipe. I-am promis că am să îi îndeplinesc un vis, acela de a avea propria lui camera, un loc în care să poată studia.  Dorință îndeplinită!

Însă tot în acea zi, am discutat despre activitatea mea în Senatul României și l-am asigurat că va avea ocazia să mă însoțească, iar acum a venit momentul, m-am ținut de promisiune!

Alături de Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță și de colegii mei parlamentari, i-am întâmpinat astăzi, la Senatul României pe Andrei și pe prietenul său cel mai bun.

Am fost plăcut surprins să descopăr la ei idei și noi perspective de evoluție a societății, iar energia și pozitivitatea lor au făcut ca această zi să fie una foarte productivă.
Voi încerca mereu să investesc în tinerii noștri, să colaborez cu ei și să le ascult opiniile. Viitorul este al lor!

Continue Reading

Știri

1.397.896,79 lei plătiți de APIA pentru sectorul creșterii animalelor

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

1.397.896,79 lei plătiți de APIA pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează prin Centrele Județene, plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2022.
Suma autorizată la plată este în valoare de 1.397.896,79 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.
APIA, mereu alături de fermieri!

DIRECTOR EXECUTIV,
Florin STOIA

foto: observatordecalarasi.info

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro