Știri

Florin Brișan și Vasile Iliuță vorbesc despre evoluția sportului din județul Călărași

Published

on

În ultima ședință a Consiliului Județean Călărași, președintele C.J., Vasile Iliuță, împreună cu Florin Brișan, președintele A.F.C Dunărea Călărași 2005 au discutat despre situația juniorilor de cluburile de fotbal pe care C.J. Călărași le finanțează, cât și despre evoluția echipei de fotbal din Liga 1 Dunărea Călărași.

Florin Brișan: Mulțumesc în nume personal, dar și în numele clubului pentru susținere, atât susținere financiară, mai ales în această perioadă pentru lucrările efectuate de C.J. pentru modernizarea stadionului municipal “Ion Comșa”, pentru acreditarea acestuia în Liga 1. În ultimul an de activitate am avut 5 grupe de copii și juniori. O parte din aceștia nu erau călărășeni, s-a decis renunțarea la acești juniori pentru că sincer, nu reprezentau acest oraș, acest județ. În momentul acesta sunt înființate 7  echipe de juniori cu un număr de 7 antrenori, 2 preparatori. În acest moment sunt 140 de copii finanțați din banii Consiliului Județean Călărași. Un singur jucător joacă la Dunărea Călărași, se află sub contract cu Steaua. Sperăm ca anul viitor să avem 2 jucători la echipa mare. 

Președintele C.J, Vasile Iliuță i-a adresat președintelui clubului de fotbal A.F.C. Dunărea Călărași mai multe întrebări despre cofinanțarea din drepturile televiziunilor, sponsori, situația biletelor puse spre vânzare și alte subiecte de interes.

Florin Brișan: Eram pregătit să răspuns doar pentru juniori, dar nu este nicio problemă. Finanțarea din partea C.J. a fost în valoare de 2.500.000 lei până la acest moment. Acum în prima perioadă a anului, adică în liga a 2-a, a fost de destul de mică, 20.000 lei numerar, restul în natură. Începând cu accederea în liga I, doar din drepturile TV s-au încasat 2.000.000 lei. Pentru primele 3 meciuri, din bilete și abonamente s-a obținut un venit de 300.000 lei, iar din sponsorizări ( în bani) 70.000 lei. Recent s-a semnat un contract de publicitate în valoare de 120.000 euro+Tva cu o casă de pariuri. Toate aceste venituri ale clubului sper să aducă până la sfârșitul anului 60 – 65% din bugetul total al clubului, să fie contribuție proprie, să nu mai apelăm la Consiliul Județean Călărași sau Primăria Municipiului Călărași.

Consilierii județeni l-au felicitat pe președintele A.F.C. Dunărea Călărași pentru reușite și pentru modul în care coordonează activitatea echipei de fotbal.

Vasile Iliuță a ținut să menționeze faptul că fără implicarea consilierilor județeni care au participat la multe ședințe extraordinare, toate aceste lucruri nu se puteau realiza.

Florin Brișan a punctat și faptul că își dorește să facă performanță pentru această echipă, să crească vizibilitatea județului și să aducă un plus de imagine pe harta țării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version