Connect with us

Știri

”Flori de Mai”- ediția XXIX-a, Călărași- 12 – 14 Mai 2017

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează în perioada 12 – 14 Mai 2017, cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești ”Flori de Mai”.
Ediția din acest an va veni cu o formulă nouă de prezentare, care îi va confirma, o dată în plus, înscrierea în coordonatele festivalurilor recunoscute la nivel național. Festivalul “Flori de Mai” de la Călărași își propune afirmarea și promovarea artistică a interpreților și a muzicii ușoare românești, selectarea și stimularea celor mai valoroase prezențe, asigurând un cadru propice pentru evoluția în concurs. Festivalul este structurat în două mari secțiuni și se va desfășura în sala de spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași:
1. Secţiunea „FLORICELE PE CÂMPII” – în care vor evolua copii cu vârste cuprinse între 07 – 15 ani, împărţiţi în trei grupe: 07- 09 ani/ 10 – 12 ani/ 13 – 15 ani.
2. Secţiunea „FLORI DE MAI” – în cadrul căreia vor evolua solişti cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Începând cu acest an, concurenții secțiunii “Flori de Mai”, vor fi acompaniați de orchestră. Dat fiind timpul foarte scurt, preselecția se va face on-line.

Programul festivalului:

  • 12 Mai 2017, începând cu orele 1600, secţiunea de concurs “Floricele pe câmpii”;
  • 12 Mai 2017, începând cu orele 1900, Gala laureaților și festivitatea de premiere – Secțiunea “Floricele pe câmpii”;
  • 13 Mai 2017, începând cu orele 1800, secţiunea de concurs “Flori de Mai”;
  • 14 Mai 2017, începând cu orele 1900, Festivitatea de premiere şi Gala laureaților “Flori de Mai”.

Organizatorii:

  • asigură un juriu alcătuit din personalități și specialiști ai muzicii ușoare românești;
  • susțin premiile, cheltuielile de jurizare și de organizare, plata colaboratorilor, costurile pentru cazarea și masa pentru concurenții admiși în concurs;
  • asigură recitaluri susținute de artiști de marcă ai scenei românești.

DESCARCĂ DE AICI REGULAMENTUL ȘI FIȘA DE ÎNSCRIERE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole