Connect with us

Știri

„FLORI DE MAI” – Dezastru în cultura călărășeană

Published

on

Flori de Mai„- unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică uşoară din România. Anul 2017 vine cu veşti triste pentru călărăşeni. Presa locală a luat atitudine faţă de acest eveniment care, până anul trecut era un motiv de mândrie și bucurie pentru călărașeni.

Iată că anul acesta, Festivalul „Flori de Mai” ajuns la ediţia cu numărul  XXIX, „s-a ofilit”.. Spunem acest lucru punând în evidenţă mai multe aspecte ce au influenţat modul în care se desfăşoară acest festival. Să le luăm pe rând…
Festivalul „Flori de Mai” era un eveniment cu care noi, călărăşenii ne puteam mândri prin faptul că acesta era ţinut chiar la noi în municipiu.  Oameni veniți din toate colțurile tării, doar pentru a putea lua parte la acest eveniment. Se adunau cu miile de oameni la acest festival, cândva ajuns la nivel internaţional, ce era difuzat și preluat de televiziunile din România.

TREI ZILE ŞI NIMIC

Calitatea acestui festival a început să scadă încă din ediţiile anterioare. Spre exemplu, în anii anteriori, festivalul naţional s-a ţinut în Sala Barbu Ştirbei, un loc potrivit pentru evenimente culturale de dimensiuni medii. Locaţia nu este potrivită pentru un eveniment de o astfel de anvergură. Tot aici trebuie să spunem faptul că sonorizarea din Sala Barbu Ştirbei lasă de dorit când vine vorba de recitaluri. Aici putem da exemple concrete, spectacolul „Nebun de Alb” – în care sonorizarea s-a ferit în a fi de calitate. La ce ne putem aştepta când trebuie să facem faţă unui eveniment de nivel naţional?!
Sunt lucruri pe care le bănuiam de ceva timp, acum s-au concretizat.
Să spunem câteva idei şi despre preţul biletelor ce se doresc a fi plătite pentru a putea lua parte la acest festival.
În prima și a doua seară, 10 lei pentru fiecare persoană ce va dori să între și să privească acest spectacol. În a treia zi a festivalului, preţul pe bilet va fi de 15 lei.
Până anii anteriori nu se pretindea absolut nicio taxă de intrare pentru „Flori de Mai”.

UN SPECTACOL DE AMPLOARE- DEVENIT DEZASTRU…

E drept, anul trecut şi poate anii anteriori s-a perceput un preţ simbolic pe bilet, respectiv 5 lei de persoană. Un lucru pe care nu ştiu dacă l-au sesizat persoanele ce au văzut afişele…
Este vorba de preţurile ce au fost trecute după printarea afişelor. Acestea au fost scrise de cineva, cu un marker. Încă nu se cunoaşte criteriul prin care s-a stabilit preţul biletului.

LA PRIMA PLOAIE, AFIȘELE S-AU DISTRUS…

După o ploaie de vară afişele s-au distrus. Lucru ce nu s a întâmplat în anii anteriori.

EVENIMENT FĂRĂ PROMOVARE…

Anul acesta Călăraşi News a fost prima publicaţie ce a promovat acest eveniment în mediul online. Nu am fost contactaţi de absolut nimeni. Am accesat site-ul CCJC pentru a vedea ce evenimente vor urma.
Ceea ce am găsit acolo ne-a făcut să ne punem câteva întrebări. Nimeni nu a pomenit nimic de acest festival, la doar câteva zile până să înceapă…
În anul 2017, CCJC nu a fost interesat să promoveze acest eveniment.
Am dat câteva telefoane să cerem explicaţii cu privire la această problemă. Răspunsul neoficial pe care l am primit din surse CCJC ne-a blocat.
„Nu mai exista fonduri pentru promovarea evenimentelor”. Uluitor faptul că s-a ajuns la acest nivel al acestui festival de nivel naţional.

Îmi pare rău că nu se mai doreşte promovarea acestor evenimente de o asemenea anvergură. Suntem într-un moment de declin în ceea ce priveşte implicarea instituţiilor din judeţ, începând de la Centrul de Creație și Cultura al Județului Călăraşi până la Consiliul Judeţean şi alte instituţii ce ar fi să trebuit să se implice în acest mare eveniment pentru Călărași.

Cătălin COJOCARU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Ludovic Orban vine la Călărași. Află de ce

Published

on

Organizația Județeană a Partidul Forța Dreptei Călărași va fi oficial lansată în data de 25 martie, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, începând cu ora 14:30. Evenimentul va fi marcat de prezența invitatului de seamă, președintele formațiunii politice, Ludovic Orban.

În cadrul evenimentului de lansare, reprezentanții Forței Dreptei vor prezenta programul politic al partidului, precum și prioritățile și obiectivele pe care le are formațiunea pentru următoarea perioadă. În cadrul conferinței de presă care va urma, președintele Ludovic Orban va susține un discurs în fața reprezentanților mass-media, abordând subiecte de interes național.

Lansarea oficială a Forței Dreptei este un moment important în peisajul politic românesc, întrucât această formațiune politică a fost anunțată de mai mult timp și are ca scop aducerea unui suflu nou în politica românească. Președintele Forței Drepte din Călărași este Dan Vasile.


Ludovic Orban este, din nou, liderul unui partid. Forţa Dreptei a devenit, oficial, partid politic, poate să primească membri şi să înfiinţeze structuri locale, au anunţat liderii noii formaţiuni, după ce a primit personalitate juridică. Ludovic Orban a afirmat că Forţa Dreptei este o construcţie pe termen lung, care nu se gândeşte doar la alegerile din 2024 şi că, la ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei:

„Noi am ales Opoziţia, lupta cu o putere nedreaptă, care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale. Forţa Dreptei se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia, peste 6 milioane şi jumătate dintre români, care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie, va aduce dezvoltare, democraţie şi respect pentru drepturile cetăţenilor şi care au fost trădaţi de Iohannis, care în loc să aducă ce a promis românilor a readus PSD la putere”.

Ludovic Orban a afirmat că noul partid se bazează pe un liberalism conservator, fiind asemănători, ca doctrină politică, cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa şi având multe similarităţi cu creştin-democraţii germani:

„Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului roman. La ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei. Îi aşteptăm pe toţi liberalii de caracter, pe toţi liberalii din PNL care nu acceptă acest compromis major care a înroşit la faţă PNL, nu de ruşine ci din cauza vecinătăţii. Aşteptăm oamenii care nu au făcut politică până acum”.

Orban a pierdut în 2021 alegerile interne din PNL, pentru şefia partidului, după care a decis să demisioneze atât din partid cât şi din fruntea Camerei Deputaţilor.

Continue Reading

Știri

PMC | O arteră importantă din Călărași a intrat în reabilitare

Published

on

Reabilitarea străzii Viitor reprezintă o veste bună pentru locuitorii din Călărași. Această arteră importantă a fost mult timp într-o stare avansată de degradare, provocând disconfort și neplăceri în rândul șoferilor și pietonilor. Acum, cu demararea lucrărilor de asfaltare, se va îmbunătăți semnificativ starea acestei străzi, iar circulația va deveni mult mai fluidă și mai sigură.

 

Potrivit constructorului, lucrările de reabilitare a străzii Viitor vor fi finalizate la finele lunii aprilie. Acestea vor consta în înlocuirea asfaltului vechi, deteriorat și plin de gropi, cu unul nou și modern, care va rezista mai bine în fața intemperiilor și a traficului intens.

În plus, vor fi efectuate și alte lucrări de modernizare, cum ar fi refacerea trotuarelor, iluminatul public, semnalizarea rutieră și marcajele pentru trecerile de pietoni. Acestea vor aduce un plus de confort și siguranță pentru toți cei care folosesc această arteră importantă din oraș.

Reabilitarea străzii Viitor este a treia mare lucrare de modernizare a unei artere importante din Călărași, după reabilitarea străzii Rahova și a străzii Plevna. Aceste proiecte sunt parte dintr-un program amplu de modernizare și dezvoltare a infrastructurii din oraș, care va aduce beneficii semnificative pentru toți locuitorii și pentru dezvoltarea economică a zonei.

„Astăzi după-amiază am demarat asfaltarea străzii Viitor. Potrivit constructorului, lucrările vor fi gata la finele lunii aprilie.
Strada Viitor este a 3-a arteră importantă reabilitată în acest mandat după Rahova și Plevna.” – transmite primarul Marius Dulce într-o postare pe Facebook
Continue Reading

Știri

Polițiștii călărășeni au constatat 118 infracțiuni și au aplicat 979 sancțiuni contravenționale în ultimele 7 zile

Published

on

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 118 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 979 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 318 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 39 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna  13 – 19 martie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 32 de acțiuni și s-a intervenit la 318 evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, reținute 39 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Cele mai accesate articole