Connect with us

Știri

„FLORI DE MAI” – Dezastru în cultura călărășeană

Published

on

Flori de Mai„- unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică uşoară din România. Anul 2017 vine cu veşti triste pentru călărăşeni. Presa locală a luat atitudine faţă de acest eveniment care, până anul trecut era un motiv de mândrie și bucurie pentru călărașeni.

Iată că anul acesta, Festivalul „Flori de Mai” ajuns la ediţia cu numărul  XXIX, „s-a ofilit”.. Spunem acest lucru punând în evidenţă mai multe aspecte ce au influenţat modul în care se desfăşoară acest festival. Să le luăm pe rând…
Festivalul „Flori de Mai” era un eveniment cu care noi, călărăşenii ne puteam mândri prin faptul că acesta era ţinut chiar la noi în municipiu.  Oameni veniți din toate colțurile tării, doar pentru a putea lua parte la acest eveniment. Se adunau cu miile de oameni la acest festival, cândva ajuns la nivel internaţional, ce era difuzat și preluat de televiziunile din România.

TREI ZILE ŞI NIMIC

Calitatea acestui festival a început să scadă încă din ediţiile anterioare. Spre exemplu, în anii anteriori, festivalul naţional s-a ţinut în Sala Barbu Ştirbei, un loc potrivit pentru evenimente culturale de dimensiuni medii. Locaţia nu este potrivită pentru un eveniment de o astfel de anvergură. Tot aici trebuie să spunem faptul că sonorizarea din Sala Barbu Ştirbei lasă de dorit când vine vorba de recitaluri. Aici putem da exemple concrete, spectacolul „Nebun de Alb” – în care sonorizarea s-a ferit în a fi de calitate. La ce ne putem aştepta când trebuie să facem faţă unui eveniment de nivel naţional?!
Sunt lucruri pe care le bănuiam de ceva timp, acum s-au concretizat.
Să spunem câteva idei şi despre preţul biletelor ce se doresc a fi plătite pentru a putea lua parte la acest festival.
În prima și a doua seară, 10 lei pentru fiecare persoană ce va dori să între și să privească acest spectacol. În a treia zi a festivalului, preţul pe bilet va fi de 15 lei.
Până anii anteriori nu se pretindea absolut nicio taxă de intrare pentru „Flori de Mai”.

UN SPECTACOL DE AMPLOARE- DEVENIT DEZASTRU…

E drept, anul trecut şi poate anii anteriori s-a perceput un preţ simbolic pe bilet, respectiv 5 lei de persoană. Un lucru pe care nu ştiu dacă l-au sesizat persoanele ce au văzut afişele…
Este vorba de preţurile ce au fost trecute după printarea afişelor. Acestea au fost scrise de cineva, cu un marker. Încă nu se cunoaşte criteriul prin care s-a stabilit preţul biletului.

LA PRIMA PLOAIE, AFIȘELE S-AU DISTRUS…

După o ploaie de vară afişele s-au distrus. Lucru ce nu s a întâmplat în anii anteriori.

EVENIMENT FĂRĂ PROMOVARE…

Anul acesta Călăraşi News a fost prima publicaţie ce a promovat acest eveniment în mediul online. Nu am fost contactaţi de absolut nimeni. Am accesat site-ul CCJC pentru a vedea ce evenimente vor urma.
Ceea ce am găsit acolo ne-a făcut să ne punem câteva întrebări. Nimeni nu a pomenit nimic de acest festival, la doar câteva zile până să înceapă…
În anul 2017, CCJC nu a fost interesat să promoveze acest eveniment.
Am dat câteva telefoane să cerem explicaţii cu privire la această problemă. Răspunsul neoficial pe care l am primit din surse CCJC ne-a blocat.
„Nu mai exista fonduri pentru promovarea evenimentelor”. Uluitor faptul că s-a ajuns la acest nivel al acestui festival de nivel naţional.

Îmi pare rău că nu se mai doreşte promovarea acestor evenimente de o asemenea anvergură. Suntem într-un moment de declin în ceea ce priveşte implicarea instituţiilor din judeţ, începând de la Centrul de Creație și Cultura al Județului Călăraşi până la Consiliul Judeţean şi alte instituţii ce ar fi să trebuit să se implice în acest mare eveniment pentru Călărași.

Cătălin COJOCARU

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole