Connect with us

Știri

Festivalul Dunării, pe Plaja Tineretului din Călărași

Published

on

Între 23 și 25 iunie, toate drumurile duc la Dunăre! Mai precis, la Călărași, Plaja Tineretului. Un weekend cu activități și ateliere dedicate protecției mediului, sporturi acvatice, muzică și bucătărie vegetariană, într-un eveniment internațional cu invitați din țările dunărene semnat de asociațiile MaiMultVerde și H2Org Germania.

Azur, Paulina, Balkan Taksim cântă pe plaja Tineretului din Călărași, la Festivalul Dunării „Cu apele curate”, alături de alți 3 artiști din Ucraina și Austria: Zack Zack Zack (Austria), Chillera (Ucraina) și Plasticphonia by Crystn Hunt Akron (Austria). Concertele care vor încheia cele două seri de festival oferă un sound balcanic, cu particularități etnice specifice țărilor dunărene.

Festivalul reprezintă o nouă oportunitate pentru a vedea Dunărea cu mintea proaspătă și pentru a-i admira frumusețea, dar și pentru a demonstra că ne putem distra în natură fără să lăsăm urme: fără plastic de unică folosință, cu puncte de colectare separată a deșeurilor și cu mâncare vegetariană. Lumea, așa cum ne-am dori-o, într-un festival.

Apa este mișcare. Dunărea este mișcare. Așa că Festivalul Dunării pune în prim-plan și pasiunea pentru sport, în cadrul apropierii de natură. Descoperă o mulțime de sporturi care au legătură cu apa: SUP (stand-up paddle), înot, gimnastică acvatică, volei, caiace.

Advertisement

Plasticul nu are ce căuta în Dunăre

Acesta este mesajul comun al celor care participă anul acesta la Festivalul Dunării Cu Apele Curate. „Festivalul Dunării este o mare oportunitate de a reuni ONG-uri din diferite țări dunărene și de a lucra împreună pe problemele relevante de mediu, de a stabili contacte, de a iniția proiecte și de a formula cereri către clasa politică și societate.” spune Mario Kümmel, project manager H2Org Germania, unul dintre principalii contribuitori ai festivalului. Mario a pus pe agenda publică problema poluării Dunării încă de la începuturile organizației, prin proiectul Clean Danube, în care Andreas Fath a înotat întreaga distanță a Dunării, de la Pădurea Neagră la Marea Neagră.

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate