Connect with us

Cultură

Expoziție de pictură în foaierul CJCC „O pânză de gânduri”

Published

on

În foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași au avut loc expozițiile de pictură „O pânză de gânduri” – autor Anemona Dragomir și „Culorile inocenței” – autor Alessia Andreea Ciuciur, în cadrul evenimentului organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași cu prilejul Zilei Naționale a Culturii și 173 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu.

 

Totodată, în sala Barbu Știrbei s-a desfășurat un program cultural de excepție – Ziua Națională a Culturii și 173 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu.
– corul „Camerata Danubii”
– elevi ai Liceului „Mihai Eminescu”- Catinca Leu, Bianca Maxim, Sabin Ștefan Petre, Sabrina Ștefania Țuțuianu, Alexandra Sârbu, Miruna Teodora Culea
– Grupul „Flores Campi” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași – Denisa Maria Ilie și Veronica Gabriela Neagu
– Palatul Copiilor nr. 1- Daria Ghiță, Luiza Tudor, Patricia Voinea și Daria Cîrlan.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

„Ursul” lui Cehov pornește concursul. Cum poți să câștigi un bilet la piesa de teatru

Published

on

Dacă ești pasionat de arta dramatică și vrei să fii martorul unei reprezentații de excepție, ai șansa să câștigi acces gratuit la piesa de teatru „Ursul de A. P. Cehov”. Evenimentul va avea loc pe data de 25 februarie, pe scena sălii Barbu Știrbei din Călărași.

Despre piesa de teatru:

Distribuția piesei este susținută de talentații actori ai Teatrului Coquette și este coordonată scenic de către Ruxandra Bălașu. „Ursul” este o comedie clasică ce aduce în prim-plan personaje surprinzătoare: o tânără văduvă îndoliată, un creditor furios și un valet fricos. Într-o încurcătură plină de umor, aceste personaje se contopesc într-o poveste ce te va ține cu sufletul la gură.

Despre actorul Marius Bodochi:

Participarea extraordinară a actorului Marius Bodochi aduce un plus de valoare interpretării. Recunoscut pentru prestațiile sale carismatice, Bodochi aduce la viață personaje complexe și reușește să impresioneze prin navigarea sa fluentă între registrele emoționale. Interpretarea sa în „Ursul” promite să fie un moment artistic de excepție, captivant și memorabil.

Advertisement

Punem la bătaie două bilete la piesa de teatru! 

CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A OBȚINE UN BILET

  1. Follow paginii de Instagram [Călărași Press]
  2. Intră în canalul nostru de comunicare de pe [WhatsApp]
  3. Distribuie postarea despre concursul nostru pe profilul tău de Facebook, însă ai grijă să fie publică!

STRÂNG CELE MAI MULTE APRECIERI LA POSTRARE ȘI CÂȘTIGI!

ANUNȚĂM CÂȘTIGĂTORII PE 24 FEBRUARIE LA ORA 21:00

Câștigătorii vor fi anuntați la ora 21 în ziua de 24 februarie, printr un update la acest articol.

Continue Reading

Cultură

Atelierele lui Mărțișor, la Muzeul Dunării de Jos

Published

on


Muzeul Dunării de Jos,  instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 26 – 29 februarie 2024, în cadrul proiectului ”Atelierele Muzeului”,
Atelierele lui Mărțișor
În acest an, aceste ateliere se vor desfășura atât la Secția de Etnografie și Artă populară (bloc Arcadia), cât și la Secția Arheologie (demisolul Consiliului Județean Călărași).
Persoanele interesate să participe la atelierul de la Secția Etnografie, sunt așteptate să se înscrie, de luni până vineri, la numărul de telefon 0242311690. Perioada de desfășurare: 9-12. Taxa de participare: 2 lei/persoană.
Pentru atelierul de la Secția Arheologie, înscrierile se fac, de luni până vineri, la numărul de telefon 0729960279. Perioada de desfășurare: 9-12. Taxa de participare: 2 lei/persoană. Atelierele se adresează persoanelor cu vârste mai mari de 6 ani! Vă așteptăm cu drag!
Muzeograf,
Dr. Andreea Parnic

Continue Reading

Cultură

Cănița, exponatul lunii februarie la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Muzeul Dunării de Jos, subordonat Consiliului Județean Călărași, aduce în atenția publicului în februarie, în cadrul proiectului „Exponatul lunii”, o nouă descoperire fascinantă: o căniță, parte din colecția recipientelor de băut. Obiectul, găsit în 1965 în timpul săpăturilor arheologice de la Păcuiul lui Soare, dezvăluie o parte din trecutul medieval al așezării. Piesa, o reprezentare a ceramicii comune de uz gospodăresc, este expusă alături de alte artefacte relevante din zona Dunării de Jos, într-o expoziție ce poate fi vizitată în incinta Consiliului Județean Călărași.

Piesa face parte din categoria ceramicii comune, de uz gospodăresc, reproducând la o scară mai mică tipurile de oale cu toartă, specifice așezării. Repertoriul ceramicii comune de la Păcuiul lui Soare cuprinde piese precum oala cu toartă, borcanul, strachina, farfuria, ulciorul, cana sau opaițul. Cănița prezentată se află într-o stare bună de conservare, având dimensiuni reduse (h=8cm, diam. fund=3,5cm, diam. buză=5cm).

Probabil din cauza acestor dimensiuni ea s-a păstrat destul de bine, fiind descoperite mai multe exemplare întregi sau întregibile. Fundul este plat și ușor îngroșat. Toarta, circulară în secțiune, pornește de la marginea buzei răsfrânte în afară, asemenea unui cioc, și se sprijină pe partea bombată a corpului. Smalțul este prezent doar pe marginea buzei și pe partea superioară a torții, iar registrul ornamental este foarte simplu, constând în două linii paralele incizate pe umăr. Este lucrată la roată, cu ardere oxidantă, dintr-o pastă de culoare cărămizie roșiatică specifică vaselor descoperite în secolul al XIII-lea.

Fiind caracteristic ceramicii medievale, acest tip de vase de băut se regăsește și în alte așezări din țara noastră precum Zimnicea, Coconi, Frumoasa.

Advertisement

Piesa se află expusă în cadrul expoziției de bază Evoluția comunităților umane la Dunărea de Jos din cadrul Secției Arheologie, aflată la demisolul Consiliului Județean Călărași. Program de vizitare L- V (8- 16), S-D (9- 17).

Muzeograf,
Sorina Nedelcu

Continue Reading

Cele mai vizualizate