in

Explozie într-un apartament din Călărași, din cauza unei defecțiuni la aragaz

În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, a avut loc o explozie într-un apartament al ubui imobil situat în municipiul Calarasi, pe strada Trandafirilor, din fericire fără victime

Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină rapid la locul deflagraţiei cu 5 autospeciale, două autospeciale de stingere, autoscara de 42 de metri şi două autospeciale de prim ajutor, SMURD şi ATPMV

În data de 22.09.2020, ora 10.03, două echipaje specializate de stingere, un echipaj de salvare de la înălţime si două echipaje de prim ajutor încadrate pe autosopeciala ATPVM şi autospeciala SMURD, din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași, au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Trandafirilor, în zona Bazarului Big Belşugului, la etajul al treilea al unui bloc, unde a avut loc o deflagraţie în urma unei acumulări de gaze.


Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar singura persoana care a fost afectată foarte puţin de explozie este chiar proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de 69 de ani, care a suferit un atac de panică pe fondul şocului de moment şi care nu prezenta traumatisme.
Paramedicii SMURD şi colegii din cadrul Servicilui Judeţean de Ambulanţă au monitorizat starea bărbatului de 69 de ani mai multe minute şi din fericire acesta se afla în afara oricărui pericol, în parametrii normali, ceea ce l-a şi determinat să refuze iniţial transportarea sa la spital. Ulterior, omul a înţeles că este spre binele său să meargă la unitatea spitalicească pentru cercetări mai amănunţite.
Din primele cercetari efectuate de pompierii militari la faţa locului, se pare că explozia s-a produs din cauza unei defecţiuni identificate la nivelul furtunului de alimentare cu gaz dintre butelie şi aparatul de gătit (aragaz).


Pe fondul acestei defecţiuni a fost posibilă scurgerea de gaze în bucătăria locuinţei, ulterior acumularea de gaze şi deflagraţia, care a deteriorat structura balconului din dreptul bucătăriei, o uşă şi căderea mai multor bucăţi de tencuială.
La această intervenţie nu a fost necesară evacuarea locatarilor din respectivul imobil de către pompieri, însă mulţi dintre ei s-au auto evacuat din cauza panicii produse de explozie.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant.şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu –

2.3 3 votes
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dedeman deschide pe 23 septembrie un nou magazin la Calarasi

VIDEO. Șobolanii și gândacii dintr-o locuință socială au impresionat-o aproape de lacrimi pe Simona Vlădică