in ,

Explozia de aseară a afectat peste 1000 de consumatori, spitalul T.B.C. și mai multe societăți de producție

În seara de 25 octombrie a.c., în jurul orei 16:00, pe strada Rocadei a avut loc o deflagraţie. O casă a fost distrusă în urma unei explozii de gaz. De sub dărmături au fost scoase o femeie în vârstă de 63 de ani şi un copil în vârstă de 3 ani. Persoanele au fost transportate  la Spitalul Judeţean de Urgenţe “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, doar fata de 3 ani a rămas internată, având nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, având stări de panică și neliniște.  Martorii spun că a explodat conducta de gaz aflată în apropierea casei situate pe strada Porumbeilor. Oficialii Distrigaz spun însă că este prematur pentru a face declaraţii în acest sens, și că în momentul de faţă se derulează o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs incidentul.

În urma deflagraţiei au rămas fără gaz 1000 de consumatori printre care şi Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi, PREFAB S.A., Nutricom S.A.,  Sofidel (fostul CCH) și Avicola Călărași. Bolnavii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi nu au apă caldă şi cădură de aproape 24 de ore, iar reprezentanţii marilor agenţi economici întreabă cine o să suporte pierderile imense suferite în această perioadă.

Conform declaraţiilor date de muncitorii Distrigaz, care desfăşoară lucrări la faţa locului situaţia s-ar remedia în jurul orei 14:00. Pe de altă parte, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob spune din informaţiile pe care le are, ora previzionată pentru realimentarea reţelei de gaz ar fi 20:00, iar purtătorul de cuvânt al Distrigaz da ora 16:00, ca oră pentru remediere situaţiei.

În cursul nopții, orele 02.00, o echipă de muncitori ai DISTRIGAZ se aflau pe str. Rocadei și efectuau reparații la conducta de gaze care a explodat în urma acumulărilor de gaze. 

În cursul acestei zile l-am contactat telefonic pe viceprimarul Viorel Ivanciu pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestui incident.

“Problema a fost identificată pe coloana de gaz. Comuna Modelul și satul Tonea au rămas fără gaze. Tot ce este din dreptului cimitirului Sf. Lazăr către Modelu, Tonea, totc ce este alimentat în zona aceea, pe Variantă… sunt afectate. 

Deci, e o fisură pe conducta de gaze. Ceea ce a dus la producerea acestei agresiuni a conductei o va stabili ancheta care se află în curs de desfășurare. Am fost prezent la fața locului la puțin timp după producerea evenimentului, am stat alături de echipa Distrigaz și oamenii care erau acolo. La această oră se lucrează la remedierea defectului, sperăm ca în câteva ore, poate după-amiază, mai pe seară, dacă nu intervin alte probleme, să se treacă la alimentarea locuințelor. Trebuie să se facă probe pe în rețea. Mirosul de gaze încă exista în zonă, din cauza “zestrei” care a rămas pe conductă. Nu se poate elimina tot gazul de pe conductă.” – a declarat Viorel Ivanciu pentru reporterii Călărași News

                                                         Comunicat Distrigaz

Distrigaz Sud Rețele aduce următoarele precizări cu privire la evenimentul produs ȋn jurul orei 16:00, în Str. Porumbeilor, nr. 15A, (colț cu Str. Rocadei), din localitatea Călărași:  Dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat în această după-amiază cu privire la evenimentul produs la imobilul de la adresa mai sus menționată. În urma evenimentului nu a fost rănită nicio persoană, iar imobilul în cauză a fost serios afectat.

Echipele de intervenție ale companiei s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. Se acționează pentru stabilirea cauzelor și împrejurările care au generat acest eveniment.

Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale din motive de siguranță, pentru toți clienții din zona Str. Varianta Nord – Prelungirea București din Localitatea Călărași, cât și din localitățile Modelu și Tonea.

În urma acestei sistări a gazului natural au fost afectați aproximativ 1.000 de clienți consumatori. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create clienților noștri.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gogu Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Gogu
Guest
Gogu

Recent am inaintat dosarul pentru gaze.
La 56 milioane cat costa o aprobare,vad ca treaba merge ibrisin,si mai ai si posibilitatea sa o mierlesti.
Asta i viata.

VIDEO. Casă distrusă de explozie în municipiul Călărași, două persoane implicate

Gluma Ministerului Afacerilor Interne despre trecea la ora de iarnă. Ora 04.00 va fi ora 03.00

Back to Top
Close

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

error: Conținutul site-ului Călărași News este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro