in

Exercițiu tactic desfăşurat de echipajele I.S.U. Călăraşi în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă

Exercițiu tactic desfăşurat de echipajele I.S.U. Călăraşi în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă

Miercuri, în data de 03.03.2021, în intervalul orar 13.00 – 14.30, în incinta Spitalului Judeţean s-au simulat mai multe intervenţii cu scopul declarat de a pregăti personalul medical pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă

I.S.U. Călăraşi a desfăşurat exerciţiul tactic de cooperare în cazul producerii unui incendiu la subsolul imobilului, fiind simulate mai multe intervenţii de salvare a persoanelor și acordarea primului ajutor

În ziua de 03.03.2021 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a desfăşurat pe parcursul a 90 de minute un exerciţiu tactic de cooperare la care au participat: forţe şi mijloace ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, echipaje ale Poliției Române, Jandarmeriei, Poliției Locale, cadre medicale şi reprezentanții ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Tema exerciţiului tactic de cooperare a urmărit modul de acţiune al forţelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă in cazul producerii unor situaţii de urgenţă in zona de competenţă a I.S.U. “Barbu Ştirbei” Calarasi şi asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unui incendiu cu manifestări deosebit de rapide si efecte limitate in timp.

Potrivit scenariului, o persoană a avut de suferit în urma incendiului și a rămas blocată, ceea ce a impus intervenţia rapidă a pompierilor. Potrivit aceluiaşi scenariu, personalul medical şi pacienţii aflaţi la parterul imobilului au fost evacuaţi din zona care s-ar fi inundat cu fum dens în urma incendiului produs la subsolul clădirii.
Scopurile generale ale acestei aplicaţii tactice au fost următoarele: verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul desfăşurării exerciţiului tactic şi a capabilităţilor de intervenţie la nivelul zonei de competenţă a I.S.U. Călăraşi; elaborarea concepţiei specifice privind planificarea, pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de răspuns, precum şi concepţia de acţiune în situaţii de urgenţă; evaluarea eficienţei intervenţiei autospecialelor, a echipajului SMURD, a echipajelor de descarcerare, precum şi a necesarului de resurse umane, materiale şi financiare pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cu forţele proprii; evaluarea consecinţelor probabile ale surselor de risc şi pregătirea psihologică a personalului în vederea realizării unei intervenţii eficiente; organizarea cooperării între forţele participante şi stabilirea necesarului de forţe, mijloace şi echipamente specifice necesarue pentru situaţia cea mai nefavorabilă; verificarea practicabilităţii căilor de acces şi de amplasare a autospecialelor de intervenţie; verificarea eficientei procedurilor de intervenţie pentru situaţiile tactice simulate, conducerea într-o concepţie unitară a acţiunilor de intervenţie.

Aplicația tactică de cooperare cu forțe și mijloace în teren s-a desfășurat în condiții optime, fiind bifate în mare măsură cererile scenariului de intervenție, s-au simulat mai multe proceduri de intervenţie, iar la final, s-a putut spune că exercițiul s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru o situație reală.
Astfel de exerciții de cooperare se vor mai desfășura și în următoarele etape, în concepții asemănătoare, astfel încât personalul participant să poate deprinde abilități eficiente de salvare în condițiile cele mai vitrege de intervenție.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. adj. şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Deputat PSD Constantin Bîrcă: “Cercetare, dezvoltare, inovare – elemente de top ale austeritatii bugetului 2021“

Roseți | Anunț public privind solicitarea avizului de gospodărire a apelor