Connect with us

Știri

Exercițiu în caz de inundații desfășurat de pompieri în zona Oltenița

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi a organizat joi, 28 martie 2024, un exerciţiu tactic de cooperare în cazul producerii inundaţiilor în zona Olteniţei. Potrivit comunicatului de presă emis de către ISU Călăraşi, exerciţiul a avut loc în intervalul orar 10.00 – 13.00 și a implicat pompierii militari, Serviciul de Ambulanță Județean, Poliția Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Apele Române, Agenţia pentru Protecţia Mediului și alte entități relevante. Scopul principal al acestui exercițiu a fost simularea intervențiilor în cazul inundațiilor, poluării apei Dunării cu substanţe combustibile, precum și misiunilor de salvare a persoanelor și acordarea primului ajutor.

“Exercițiul a urmărit modul de acţiune al forțelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă în zona de competenţă a ISU Călăraşi, asigurând un răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi în cazul producerii unor inundaţii de amploare și alte situații de urgență”, a precizat plutonierul adjutant șef Tătăranu Ştefan-Ovidiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului.

Printre obiectivele exercițiului s-au numărat dezvoltarea mecanismelor de cooperare interinstituţională, verificarea fluxului informaţional-decizional și exersarea cooperării intra/interinstituţionale.

Advertisement

În plus, s-a avut în vedere și verificarea modului de punere în aplicare și a viabilităţii planului realizării capacităţii operaţionale a structurilor de intervenţie în cazul producerii inundaţiilor.

Desfășurat în condiții optime, exercițiul s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru situații reale de urgență. ISU Călăraşi reiterează importanța pregătirii continue și cooperării între toate entitățile implicate în gestionarea situațiilor de urgență.Pentru informații suplimentare despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, cetățenii sunt îndemnați să acceseze platforma națională de pregătire în situații de urgență www.fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate