Connect with us

Știri

Exercițiu de testare a sirenelor din județul Călărași. Unde se adăpostește populația în caz de pericol?

Published

on

În România, în data de 28 februarie se sărbătoresc 90 de ani de protecție civilă. În debutul acestui eveniment, pe data de 25 februarie 2023, a avut loc o conferință de presă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași pentru a informa cetățenii despre săptămâna Protecției Civile, care va avea loc între 25 februarie și 4 martie 2023. În aceste zile vor fi organizate o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv al cetățenilor.

Una dintre acțiunile importante va avea loc pe data de 1 martie, când sirenele de alarmare vor suna în tot județul, o activitate care a început în august 2017 și care s-a oprit la un moment dat.

În continuare, sirenele de alarmare vor suna în fiecare lună, în prima miercuri a lunii, pentru a verifica dacă acestea sunt în stare bună și pentru a-i învăța pe cetățeni cum să reacționeze în caz de situații de urgență. Este important de menționat că acesta este doar un exercițiu și că cetățenii nu trebuie să intre în panică.

Inspectorul șef al ISU Călărași, colonelul Adrian Păduraru, a subliniat că această acțiune este o ocazie pentru a verifica instalația și pentru a identifica eventualele probleme și îmbunătățiri necesare. Este un subiect sensibil în acest moment, dat fiind că ne confruntăm cu pandemia și cu un conflict militar în apropierea graniței țării. Prin urmare, este important să se conștientizeze că aceste sirene de alarmare sunt un mijloc important de prevenție și că cetățenii trebuie să știe cum să reacționeze în caz de situații reale, astfel încât să poată avea un comportament adecvat. Purtătorul de cuvânt al ISU “Barbu Știrbei” al județului Călărași, plutonierul adjutant șef Ovidiu Tătăranu, a afirmat că este important ca oamenii să nu se sperie de aceste sirene și că această acțiune este menită să îi informeze și să îi pregătească pentru situații de urgență.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – IGSU a publicat lista adăposturilor de protecție civilă din întreaga țară, unde oamenii s-ar putea adăposti în caz de necesitate.

Potrivit documentului, în județul Călăraşi sunt doar 25 adăposturi. În mod evident, în Călăraşi nu există loc pentru toată lumea. Este de așteptat ca majoritatea acestora să fie într-o stare jalnică, deși există normative clare legate de dotările pe care ar trebui să le aibă.

Călărași GDF GAZ SUEZ ENERGY S.A. – str. Luceafărului nr. 20
Călărași Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Sucursala Călărași ANAF – str. Eroilor nr. 6-8 44.
Călărași Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie S.E.R.A. – str. Belșugului nr. 7
Călărași Tribunalul Călărași – str. București nr.106
Călărași Agenția județeană pentru plati și inspecție sociala / Casa de Pensii – str. Flacăra nr. 57-59
Călărași Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi – Varianta Nord nr. 2
Călărași B.C.R. – Sucursala Călăraşi -str. Sloboziei, nr. 4
Călărași S.C. SAINT GOBAIN GLASS ROMANIA S.R.L. str. Varianta Nord nr. 61
Călărași INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA CĂLĂRAŞI, str. Flacăra nr. 109
Călărași A.D.R. SUD MUNTENIA – str. General C-țin Pantazi nr. 7A
Călărași B.C.R. – Sucursala Oltenița – Oltenița, str. Republicii, nr. 56
Călărași S.C. TONERFILL ROMÂNIA (TURBONROM) S.R.L.- Oltenița, B-dul 1 Decembrie nr.2
Dragalina S.C. FLOWTECH CROPS S.R.L. sat Drajna Noua, com. Dragalina
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL-TERMO, Bl. G15, str. Pescăruş nr. 47
Călărași Primăria Călăraşi S.P.CTLAFL-TERMO, Bl. G16 str. Pescăruș nr. 45
Călărași Primăria Călăraşi S.P. CTLAFL-TERMO, Bl. G17, str. Pescăruş nr. 43
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L22, sc. 1, str. Borcea
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L23, sc. 1, str. Borcea
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L24, sc. 1, str. Borcea
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L29, sc. 1, str. Bărăganului
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L29, sc. 3, str. Bărăganului
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L30, sc. 1, str. Bărăganului
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L30, sc. 3, str. Bărăganului
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L31, sc. 1, str. Bărăganului
Călărași Primăria Călăraşi SPCTLAFL Bl. L31, sc. 3, str. Bărăganului

Vezi aici lista adăposturilor de protecție civilă din România.

Știri

Accident rutier în Independența, un autoturism s-a răsturnat

Published

on

În noaptea de joi seara, spre miezul nopții, un alt eveniment rutier a avut loc în comuna Independența din județul Călărași. Un autoturism condus de un tânăr s-a răsturnat între comuna Independența și satul Potcoava. La fața locului au intervenit imediat mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Călărași.

Din fericire, doar o singură persoană a fost rănită ușor în acest accident de mașină. Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor victimei și au evaluat starea de sănătate a acesteia. Victima, un tânăr, a fost preluată și transportarea la spital. Cauza accidentului este încă neclară, dar poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Continue Reading

Știri

Autoturism în flăcări din cauza unei defecțiuni la motor

Published

on

În această seară, în jurul orelor 22:30, un autoturism a fost cuprins de flăcări în satul Stancea, comuna Spanțov. Martorii au observat un fum gros și o lumină roșie în zona respectivă, iar imediat au apelat serviciul de urgență.

La fața locului a fost solicitat sprijinul pompierilor militari din cadrul ISU Călărași, care au intervenit cu promptitudine cu mai multe autospeciale dotate cu apă și spumă pentru a lichida incendiul. Echipajele de intervenție au reușit să stingă focul în aproximativ 30 de minute, iar vehiculul a fost în mare parte distrus în partea din fața, zona motor.

Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Cauza incendiului este încă necunoscută și va fi investigată de autoritățile competente.

Misiunea este în dinamică la acest moment. În curs de actualizare!

foto: ilustrativ

Continue Reading

Știri

Accident rutier în Călărași, patru persoane implicate

Published

on

Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară în municipiul Călărași, în jurul orelor 22:00, la intersecția străzilor Progresul și Gheorghe Lazar. Două autoturisme s-au acroșat, din cauza nerespectării indicatoarelor rutiere care reglementează prioritatea de trecere în intersecția respectivă.


Potrivit datelor preliminare, patru persoane au fost implicate în accident, dintre care o femeie și un bărbat au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor celor care au avut nevoie.


Autoritățile au intervenit rapid, iar circulația în zonă a fost îngreunată pentru o perioadă scurtă de timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime grave în urma acestui accident.

Continue Reading

Cele mai accesate articole