in

EXCLUSIV După solicitarea lui Rareș Bogdan, Dumitru Coarnă reacționează! Propune majorarea pensiilor polițiștilor și militarilor și aplicarea Legii salarizării

Contactat de Bugetul.ro în această dimineață, Dumitru Coarnă, deputat PSD și fost președinte al Sindicatului Național și Personalului Contractual din MAI, a dezvăluit că va cere în ședința de azi a social-democraților să le fie respectate drepturile polițiștilor, jandarmilor, lucrătorilor din SRI, STS, SPS, dar și militarilor, și profesorilor, și personalului auxiliar din Sănătate.

Concret, Dumitru Coarnă a declarat, pentru Bugetul.ro, că o să propună două teme în ședința de azi a PSD: 

  1. să fie respectată Legea salarizării cu privire la Poliție, Jandarmerie, ISU, SRI, STS, SPP, precum și la profesori și personalul contractul din Ministerul Educației, și la personalul auxiliar din Sănătate.
  2. să fie majorate pensiile militare (n.r. – polițiști, jandarmi, pompieri, militari, lucrători din SRI, STS, SPP) în 2022, cu rata inflației pe anul 2021 – undeva la 8%.

O să propun două teme: cu privire la salarizare – Legea 153/2017, aplicarea Legii salarizării, mai erau două trepte și ajungeam la închiderea legii. Când vorbim de salarizare, avem Anexa 6: Poliție, Jandarmerie, ISU, SRI, STS, SPP și personalul angajat pe bază de contract din această familie ocupațională. Vorbesc despre Ministerul Învățământului – profesori și personalul angajat pe bază de contract, auxiliarii din Învățământ – și vorbesc despre auxiliarii din Sănătate. Dincolo, medicii și asistenții au ajuns la o creștere de 100%, cum este prevăzută în Legea salarizării.

Sigur, voi ridica și problema pensiilor, pe Legea nr. 223/2015. Aici vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri, militari, lucrători din SRI, STS, SPP. Pensiile lor să fie indexate cu cel puțin inflația – aproximativ 8%. La inflația de anul ăsta fac trimitere, pentru că nici anul trecut nu au fost majorate aceste pensii și a scăzut puterea de cumpărare prin creșterea inflației. O să propun să fie majorate pensiile cu rata inflației din 2021. Pentru pensiile din Legea 223, atenție!”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Solicitarea făcută de Rareș Bogdan la negocierile pentru formarea Guvernului PNL-PSD-UDMR

Bugetul.ro a făcut, duminică, o dezvăluire de la negocierile dintre PNL, PSD și UDMR, anume că Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a solicitat ca pensiile de serviciu să nu mai crească în 2022. 

Mai mult, Rareș Bogdan a solicitat creșterea vârstei de pensionare, astfel încât să nu mai existe cazuri precum cel al Irinei Alexe, fost secretar de stat USR în Ministerul de Interne, pensionată la 42 de ani.

Vezi și SURSE Rareș Bogdan, solicitare împotriva pensionarilor speciali, dar și a celor din Poliție și Armată! Să crească vârsta de pensionare și să nu le fie majorate pensiile de la 1 ianuarie 2022

Rareș Bogdan a cerut ca toate pensiile de serviciu, inclusiv cele ale foștilor militari și polițiști, să nu mai fie majorare de la 1 ianuarie 2022.

Conform surselor Bugetul.ro, prim-vicepreședintele PNL a făcut o solicitare împotriva securiștilor, magistraților, precum și a foștilor lucrători din Poliția Română și Armată.

Sursele Bugetul.ro ne-au dezvăluit că Rareș Bogdan a luat atitudine în ședința PNL-PSD-UDMR și a cerut ca pensiile de serviciu să nu mai crească din ianuarie 2022.

Rareș Bogdan a cerut majorarea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din Servicii și Poliție

Totodată, Bogdan a cerut majorarea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din aceste categorii.

Potrivit surselor Bugetul.ro, Rareș Bogdan a dorit ca vârsta de pensionare pentru magistrați, polițiști și lucrătorii din Servicii să urce la 55 de ani pentru femei și 60 de ani pentru bărbați.

Mai mult, conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, Rareș Bogdan a intervenit în favoarea celor cu pensii de până în 2.500 de lei, cerând o majorare pe care acești pesionari chiar să o simtă în buzunar.

Vezi și SURSE Cine va fi noul șef plin al ANPC, după ce Florin Cîțu l-a ‘executat’ pe omul care a luat cu asalt marile lanțuri de magazine

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Un apartament din cartierul “Doi Moldoveni” a fost cuprins de flăcări. Proprietara a fost găsită în balcon

Consilierii locali, convocați, joi, 25.11.2021, în ședință ordinară