Connect with us

Știri

Emil Mușat, semnal de alarmă pentru autoritățile din Călărași după incidentele violente

Published

on

Ultimele conflicte  sângeroase din Călărași, o tentativă de omor, eveniment care s-a petrecut într-o zonă aglomerată a municipiului Călărași și o bătaie cu bâte și săbii într-o spălătorie, ziua în amiaza mare, au stârnit revolta publică a sute de oameni care au criticat lipsa siguranței pe străzile din Călărași, fenomen care se pare că a scăpat de sub controlul poliției și al instituțiilor cu astfel de competențe pentru siguranța și liniștea publică. 

Emil Mușat, fost prefect de Călărași, actual secretar în cadrul Instituției Prefectului Județul Călărași, a transmis un mesaj dur pe o rețea de socializare prin care atrage atenția autorităților despre incidentele violente care au loc din ce în ce mai des în Călărași.

Redăm intergram mesajul scris de Emil Mușat:

„CONFLICT SÂNGEROS ÎNTRE INTERLOPI, ÎN CĂLĂRAȘI” (presa locală)
“Scene șocante: Bătaie cu bâte la o spălătorie auto din Călăraşi” (realitatea.net)
Cei care astăzi „doar” ascultă muzică obligând un bloc întreg sau chiar un cartier să asculte muzică odată cu ei, cei care astăzi „doar” se adună în grupuri și murdăresc spațiul public și cu coji de semințe, resturi alimentare și cu ambalaje de tot felul, dar și cu vulgarități greu de reprodus, vor interpreta lipsa de reacție FERMĂ a POLIȚIEI ca fiind incapacitatea acesteia de a impune respectarea legii. Și vor mai face un pas. Și încă un pas. Și ne vom trezi peste zece ani cu numeroase CLANURI șu cu mulți, mulți INTERLOPI. Și cu multe, multe INFRACȚIUNI. Și multe titluri de știri precum cele de mai sus. Și va fi târziu, deoarece legea în comunitate va fi făcută de ei. Pentru că ei pot! Ei nu se vor ascunde în spatele (pseudo)argumentului „legea este imperfectă, nu avem ce face”.
Lipsa unei strategii coerente și adaptate specificului local în ceea ce privește asigurarea și menținerea siguranței și ordinii publice și prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale va conduce, invariabil, la consolidarea și diversificarea comportamentului infracțional.
Reamintesc responsabililor cu liniștea, ordinea și siguranța publică faptul că în Programul de guvernare, Ministerul Afacerilor Interne zice așa: „Un accent deosebit va fi pus pe creşterea prezenţei fizice a forţelor de ordine publică în mijlocul comunităţilor pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru descurajarea acestui fenomen care afectează cetăţeanul, astfel încât să fie sporit sentimentul de siguranţă şi încredere”.
PREVENIREA faptelor antisociale! Sporirea sentimentului de SIGURANȚĂ și ÎNCREDERE! CLAR?!?

Advertisement

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate