Connect with us

Fotbal

Ediția.eu: AJF / Motivele pentru care s-au respins dosarele

Published

on

Asociația Județeană de Fotbal Călărași le-a respins dosarele de candidatură celor doi candidați :Dan Ilie (zis Chelbosu) și Marius Lucan. În acest context, Dorinel Dincă (Motanu) a rămas singurul candidat și a mai câștigat încă un mandat, informează Ediția.eu. Alegerile vor avea loc pe 26 iunie la hotel Hestia.

Pentru Dorinel Dincă este un câștig însă pentru fotbalul Județean este o pierdere. Cel puțin financiară din analiza noastră. Dincă este membru PNL și consilier local iar acest lucru dăunează sportului. În plus, AJF Călărași nu va avea susținerea ordonatorului de credit în speță Consiliul Județean Călărași. În acest mod, echipele și jucătorii care fac parte din AJF nu vor avea credit financiar iar pierderile însumează aproximativ 5 miliarde de lei vechi, anual, bani care ar fi putut intra în visteria AJF pentru susținerea fotbalului Județean aflat și așa în colaps. 

Ediția.eu a publicat motivele respingerii dosarelor celor doi candidați, Dan Ilie și Marius Lucan.

Comisia pentru solutionarea contestatiilor privind validarea dosarelor de candidatura pentru functia de presedinte si vicepresedinte AJF Calarasi, constituita in urma Hotararii Comitetului Executiv al AJF Calarasi nr. 802 din data de 20.05.2022, formata din:

Advertisement
  • DUMITRU EMIL ILIE – PRESEDINTE – JURIST
  • DUMITRESCU MARIUS – GABRIEL – MEMBRU
  • BOBEICA IULIAN VALENTIN – MEMBRU

“In conformitate cu art. 40, pct. 4, lit. s din Statutul AJF Calarasi, Comitetul Executiv are atributiuni cu drept de validare a dosarelor de candidatura la functiile de presedinte si vicepresedinte AJF (…)

Nu exista dovada faptului ca dl. Ilie Daniel, este sau a detinut functia de presedinte al A.S. PORTUL CALARASI. Documentul justificativ depus, cu nr. 14/08.06.2022, atesta faptul ca detine calitatea de membru, si nu de presedinte. De asemenea, conditie cumulativa este si prezentarea unei hotarari judecatoresti legalizate, pentru atestarea componentei clubului, document ce lipseste din dosar, astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. g) din Statutul AJF Calarasi.

Nu exista un document justificativ care sa ateste ca dl. Ilie Daniel nu a fost declarata persoana nongrata de către Adunarea Generală a AJF Călărași/FRF/LPF, conform provederilor art. 44, pct. 3, lit. h) din Statutul AJF Calarasi.

Asociatia sportiva pe care o reprezinta, respectiv A.S. PORTUL CALARASI, nu a fost afiliata permanent la AJF/ LPF/ FRF, aceasta fiind dezafiliata provizoriu in urma neinscrierii in competitiile organizate de catre AJF Calarasi, in sezonul 2021-2022, in baza hotararii Comitetului Executiv nr. 766 din data de 10.03.2022, astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. i) din Statutul AJF Calarasi.

Referitor la invocarea calitatii de membru (presedinte) al Comisiei de Copii si Juniori din cadrul AJF Calarasi, art. 44, pct. 3, lit. g prevede, in mod explicit, ca activitatea acestuia sa fie neintrerupta in ultimii 4 ani, anterior datei la care este propus ca si candidat, acesta nemaifiind reprezentantul Comisiei de Copii si Juniori in cadrul Comitetului Executiv al AJF Calarasi, din data 22.01.2022, conform procesului verbal al Comitetului Executiv din data de 22.01.2022.

In consecinta, contestatia nr. 830 / 14.06.2022, formulata de catre dl. Ilie Daniel, este respinsa ca nefondata.

Advertisement

Nu exista dovada faptului ca dl. Lucan Marius Florin, este sau a detinut functia de presedinte al A.S. UNIREA DRAGALINA. Documentul justificativ depus, cu nr. legalizare 2013/09.06.2022, specifica functia acestuia in cadrul asociatiei de director sportive, si nu de presedinte, astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. g) din Statutul AJF Calarasi. Pe de alta parte, in cadrul AJF Calarasi, este inregistrata hotararea judecatoreasca definitiva din 03.03.2022 (dosar 274/202/2022) prin care       A.S. UNIREA DRAGALINA are o alta conducere, diferita de cea prezentata in documentul anterior mentionat.

  1. Nu exista un document justificativ care sa ateste ca dl. Lucan Marius Florin nu a fost declarata persoana nongrata de către Adunarea Generală a AJF Călărași/FRF/LPF, conform provederilor art. 44, pct. 3, lit. h) din Statutul AJF Calarasi.
  2. Lipsa documentului de identitate duce la imposibilitatea identificarii candidatului, a cetateniei romane si a stabilirii domiciliului acestuia, precum si a varstei,  astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. b) si lit. e) din Statutul AJF Calarasi.

In consecinta, contestatia nr. 831 / 14.06.2022, formulata de catre dl. Lucan Marius Florin, este respinsa ca nefondata”, sursa AJF Călărași.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

Miodrag Belodedici, prezent la „Călărași Cup”, ediția a III-a! „Este o onoare”. Cum s-a desfășurat concursul organizat de Ecoaqua

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 26-28 aprilie, a avut loc competiția de fotbal „Călărași Cup”, organizată de operatorul de apă Ecoaqua. La evenimentul sportiv a luat parte un invitat special, Miodrag Belodedici, care este un jucător emblematic din fotbalul românesc.

„Călărași Cup” a devenit un concurs de calibru internațional, iar directorul Ecoaqua Călărași, Eduard Grama, care a fost, și el, prezent la eveniment, este mândru că turneul a ajuns la acest nivel.

„Este o reușită, suntem la a treia ediție, un număr tot mai mare de copii sunt interesați să participe la competiția organizată de operatorul de apă Ecoaqua”, a declarat Eduard Grama.

Advertisement

De asemenea, acesta s-a arătat foarte încântat că Miodrag Belodedici a acceptat invitația de a participa la competiție: „Este o onoare pentru noi că vin oameni care motivează copiii, sunt oameni recunoscuți de lumea sportului”.

Miodrag Belodedici este unul dintre cei mai importanți jucători de fotbal ai generației de aur, întrucât a fost dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni.

Acesta a împărțit medaliile micuților fotbaliști împreună cu Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. Ba mai mult, invitatul special le-a dat copiilor și autografe pe tricouri.


Pe lângă trofee și medalii, fotbaliștii au primit vouchere pentru echipamente sportive, din partea echipei Ecoaqua Călărași.

După terminarea jocului, Miodrag Belodedici a ținut să-și spună părerea despre micuți, ale căror abilități sportive l-au impresionat cu adevărat: „Este ceva extraordinar, mai ales la vârsta asta mică, să simtă emoția, jocul. I-am întrebat dacă sunt obosiți, mi-au spus că nu. (…) Au o energie extraordinară, multe turnee din acestea ar trebui să aibă”.

Primarul Marius Dulce a împărtășit, și el, printr-o postare publicată recent pe Facebook, un mesaj despre concursul de fotbal „Călărași Cup”. Edilul le-a dedicat respectivul mesaj tinerelor talente care au jucat astăzi.

Advertisement

„O emoție cât pentru un stadion și o atmosferă care ne-a convins, dacă mai era necesar, că sportul de masă are nevoie de susținere din partea autorităților. Felicitări, copii! Succes pe mai departe!”.

Continue Reading

Fotbal

Fundeni câștigă împotriva echipei Viitorului Ileana în etapa a doua a playoff-ului

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Gloria Fundeni, echipa nou promovată în liga superioară, a reușit să obțină o victorie impresionantă împotriva echipei Viitorul Ileana, marcând un scor final de 4-0 pe terenul adversarilor lor. Meciul a fost marcat de performanțele remarcabile ale lui Denis Ciulei care a marcat un gol bun și Iamandi Alexandru care a reușit de asemenea să marcheze trei goluri de senzație.

Cu toate că Viitorul Ileana a intrat în meci ca o echipă neînvinsă și cu pretenții mari la promovare, fotbaliștii de la  Gloria Fundeni au demonstrat că sunt o forță de luat în calcul în acest sezon. Cu o atitudine hotărâtă și o determinare de neclintit, jucătorii echipei Fundeni au reușit să domine jocul și să își impună stilul de joc.

Însă, meciul nu a fost lipsit de mici incidente. Ambele echipe au avut câte un jucător eliminat. Cu toate acestea, Gloria Fundeni a reușit să rămână concentrată și să își păstreze avantajul în teren.

Advertisement

Victoria aceasta impresionantă este cu siguranță un moment de cotitură pentru Gloria Fundeni în această competiție.

În timp ce Viitorul Ileana trebuie să se ridice după această înfrângere dureroasă, nu trebuie subestimată determinarea lor de a reveni mai puternici în următoarele meciuri. Cu ambele echipe având în vedere obiective mari pentru acest sezon, următoarele etape ale playoff-ului promit să fie pline de emoții pentru fani și jucători deopotrivă.

Următorul meci va fi jucat acasă pentru echipa de la Fundeni avându-i ca oaspeți pe jucătorii echipei Victoria Chirnogi. Meciul se va juca în data de 9 mai 2024.

Advertisement
Continue Reading

Fotbal

LIVE. Dunărea Călărași vs. FC Agricola Borcea

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

AFC Dunărea Călărași și FC Agricola Borcea se confruntă astăzi pe stadionul Ion Comșa din municipiul Călărași.

Min. 35′ – 0-0

Atmosfera de pe stadionul Ion Comșa este una energică, suporterii celor două echipe își încurajează frenetic favoriții și creează un cadru propice desfășurării unui meci incitant și echilibrat. Fiecare moment al jocului este intens urmărit de către fanii prezenți pe tribune.

Advertisement

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate