Connect with us

Publicitate

E-Distribuție Dobrogea a fost redenumită Rețele Electrice Dobrogea

Published

on

Rețele Electrice Dobrogea (companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Dobrogea) este noua denumire a companiei care gestionează rețelele de distribuție a energiei electrice în județele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița.

PPC Group este un jucător cheie în domeniul energiei în Europa de Sud-Est. PPC are o capacitate instalată totală de 11,8 GW din termocentrale și hidrocentrale, precum și din instalații de energie regenerabilă generând în total, la nivel anual, aproximativ 20 TWh.

PPC Group este principalul furnizor de energie electrică din Grecia și România, deservind aproximativ 8,7 milioane de clienți în total, furnizând aproximativ 40 TWh de energie și o gamă largă de produse și servicii energetice. De mai bine de 70 de ani, PPC este liderul industriei energetice grecești, contribuind în mod semnificativ la procesul de electrificare a țării.

Datorită investițiilor constante în dezvoltarea și modernizarea rețetelei de distribuție a energiei electrice, E-Distribuție Dobrogea, actuala Rețele Electrice Dobrogea, a înregistrat în 2022 o durată medie a întreruperilor neprogramate per client/an de 92,32 minute, în timp ce media la nivel național a fost de 108,25 minute. Vom continua să lucrăm și să investim, astfel încât timpul petrecut de clienții noștri fără energie electrică să scadă și mai mult.

Operatorul de distribuție a investit în mod constant în tehnologie modernă, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție, pentru a reduce întreruperile și pentru a putea depista și remedia cât mai rapid eventualele incidente. Astfel, în județul Tulcea putem aminti lucrările realizate în vederea îmbunătățirii calității serviciului de distribuție în localitățile Plauru și Gorgova, montarea de contoare inteligente care permit citirea de la distanță a consumului de energie electrica, lucrări de întreținere pe liniile de medie și joasă tensiune, trecerea unei linii electrice aeriene de joasă tensiune în subteran, în municipiul Tulcea, dar și proiecte dedicate zonei Delta Dunării.

Advertisement

În județul Ialomița, lucrările de modenizare a rețelelor de joasă tensiune din localitatea Mihail Kogălniceanu, precum și modernizarea liniei aeriene de medie tensiune din localitatea Fierbinți au dus la îmbunătățirea serviciului de distribuție de energie electrică pentru clienții din zonă.

În județul Constanța au fost efectuate lucrări ample de modernizare a rețelelor de medie tensiune, efectuându-se trecerea de la 10kV la 20kV, ceea ce inseamna creșterea capacității de distribuție și racordare a retelei de medie tensiune, contribuind la îmbunătățirea calității serviciului de distribuție  pentru peste 5.500 de clienți din zona Eforie. De asemenea, în județul Călărași au fost modernizate liniile electrice aeriene de joasă tensiune Cuza Vodă și Ceacu, precum și linia de medie tensiune Sticleanu, aceste lucrări având un impact în viața a peste 7000 de clienți.

Rămânem în continuare alături de clienții noștri, prin toate canalele de comunicare puse la dispoziția lor și suntem deschiși la orice sugestii sau reclamații ar avea. Pentru a lua legătura cu compania, clienții din județele Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea pot suna la 0800.070.555. Numerele de tip TelVerde din call-centerele tehnice sunt disponibile 24h/7 și sunt apelabile gratuit de pe teritoriul național. De asemenea, ca parte a programului de digitalizare, detalii despre alimentarea cu energie electrică sunt disponibile și pe pagina https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html.

#ad

Advertisement
Advertisement

Publicitate

Ce culori de pantofi de damă vor fi la modă în 2024?

Published

on

Ritmul în care se schimbă lumea modei este unul alert, iar unul dintre subiectele de interes pentru fashioniste a fost dintotdeauna – și este în continuare, bineînțeles – este reprezentat de culorile de pantofi la modă. Care sunt tendințele în modă în 2024 din acest punct de vedere vei descoperi din acest articol.

Culori îndrăznețe, neconvenționale vor ocupa centrul scenei

2024 aduce cu sine o paletă vibrantă, culori pline de energie în picioarele tale. Centrul scenei este ocupat de culorile îndrăznețe, neconvenționale. Nuanțele metalice, cum ar fi argintiul sau auriul, au rămas populare și se anunță a fi astfel și în acest sezon, la fel ca nuanțele pastelate și culorile deschise cum ar fi roz pal sau galben piersiciu. Acestea vor aduce prospețime și romantism oricărei ținute, iar pantofii în nuanțe puternice de albastru, de verde sau portocaliu vor atrage atenția și vor adăuga un plus de personalitate oricărui stil. 

Argintiu și auriu, clasicele care nu se demodează niciodată 

Și în 2024 modelele de pantofi argintii continuă să fie o alegere populară când vine vorba de pantofii pentru femei, aceștia fiind preferați mai ales pentru aerul sofisticat și pentru eleganța pe care o oferă oricărei ținute. 

Auriul este, de asemenea, o culoare care emană lux și eleganță, iar în 2024 este nuanța preferată pentru a da strălucire și glamour fiecărei ținute. 

Culori calde și prietenoase pentru ținutele tale 

Pantofii în nuanțe pastelate, așa cum sunt rozul deschis sau galbenul piersică, vor aduce prospețime și o notă romantică oricărei ținute. Sunt culori delicate, care pot fi combinate cu nuanțe neutre și care vor oferi un aspect feminin și elegant ținutelor. 

Culori calde și prietenoase, acestea vor aduce un aer vesel, estival oricărei ținute. 

Advertisement

Culori vibrante și energice pentru pantofii din acest an 

2024 este și anul culorilor vibrante și energice, al culorilor care vor atrage atenția. O pereche de pantofi de culoare albastru eclectic, o pereche de pantofi rosii sau verde smarald, dar și modelele de pantofi portocaliu aprins vor oferi o notă îndrăzneață și energică ținutelor tale. În același timp, sunt culori care vor oferi personalitate oricărei ținute, culori care oferi un aer sofisticat, care se vor potrivi perfect unui stil de viață excentric. 

Cum să integrezi pantofii în aceste culori în ținutele tale 

Dacă dorești să fii la modă și să îți actualizezi garderoba pentru ca aceasta să se alinieze tendințelor din 2024, alege pantofii potriviți. Nu numai culoarea contează, ci și alinierea acestora la stilul și personalitatea care te definește. Nu alege o culoare doar pentru că este la modă, ci alege-o pentru că îți place, pentru că te reprezintă. 

Poți crea ținute interesante și unice combinând culori la modă cu variante de culori clasice. De exemplu, cu o pereche de pantofi argintii poți purta o rochie neagră la fel de bine cum cu o pereche de pantofi portocalii vei putea purta o fustă sau rochie albastră. 

Nu uita să experimentezi: tendințele modei sunt în continuă schimbare, iar moda este întotdeauna despre exprimarea personalității și despre a fi creativă. Nu te teme să experimentezi și să încerci culorile sau combinațiile neobișnuite, care te pot face unică. 

În același timp, fii consecventă. Atunci când alegi o culoare, încearcă să o integrezi în restul ținutei făcând alegerile perfecte. Poți adăuga accesorii sau haine de aceeași culoare și vei crea un efect coerent, stilat, dar poți crea și contraste deosebite pentru a atrage atenția și pentru a fi întru totul deosebită. 

Advertisement
Continue Reading

Publicitate

Vrei să încerci preparate cu origini în Roma Antică? Pinsa & Teglia Romana, în acest weekend, la TEXAS Bar-B-Q

Published

on

Cu o pasiune aprinsă pentru arta preparării pizzei, venit tocmai din Focșani, Iulian ne aduce o explozie de arome italienești la Călărași în acest weekend, la TEXAS Bar-B-Q. Deși nu au fost niciodată specializați în pizza, cei de la TEXAS Bar-B-Q au văzut această oportunitate ca pe un nou început, îmbrățișând cu entuziasm provocarea de a aduce ceva inedit în orașul nostru.

Iulian, cu pasiunea sa contagioasă pentru pizza și originile sale din Focșani, a venit cu o propunere incitantă: Pinsa & Teglia Romana. Aceste sortimente, cu origini adânc înrădăcinate în cultura culinară a Romei Antice, promit să aducă o experiență cu adevărat unică. Cu forme rotunde sau dreptunghiulare și cu un blat crocant și savuros, Pinsa este un adevărat deliciu pentru papilele gustative.

„N-am fost niciodată specializați și nici n-am emis pretenții de specialiști în pizza. Fiind un restaurant cu specific Texan, ne-am axat pe produsele emblematice! Până când… în echipa noastră au apărut oameni pasionați cu experiență în Italia și cu dorința de a îmbunătăți procesul! Așadar, ne putem lăuda cu faptul că am finalizat 3 MasterClass-uri susținute de partenerul nostru „Golden Provider”, din care am asimilat cunoștințe și tehnici în prepararea aluatului de pizza. Așadar, lucrurile au luat o traiectorie de îmbunătățire a procesului! Și pentru că viața nu ne scoate întâmplător oamenii în cale, la aceste întâlniri l-am cunoscut pe IULIAN, un tânăr din Focșani pasionat până în măduva oaselor de tot ce înseamnă pizza. El mi-a spus doar atât: “Te provoc să aduci ceva nou în orașul tău! Ceva ce nu găsești decât în câteva orașe din România.
Despre ce este vorba? Pinsa & Teglia Romana. Așa se numește blatul special cu origini în Roma Antică. Rotund sau dreptunghiular, dar mai ales crocant, Pinsa este un produs inedit cu caracteristici unice. Și acum surpriza! Pentru că în fiecare weekend încercăm să vă surprindem cu câte ceva nou, IULIAN va fi prezent sâmbătă și duminică în locația noastră. Ce ziceți? Îi facem galerie?”
#ad

Continue Reading

Publicitate

(P) SPCTA-FL Călărași prezintă ofertele de închiriere pentru facilitățile sportive din Călărași

Published

on

Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL CĂLĂRAȘI) anunță disponibilitatea pentru închirierea diferitelor facilități sportive din oraș. Iată detaliile tarifelor și modalităților de acces.

Terenul Minifotbal – Stadionul Municipal

 • Locație: B-dul Republicii, nr. 2 C, jud. Călărași
 • Tarif: 97 lei/ora (fără TVA) sau 115,43 lei cu TVA
 • Programare și contract la sediul SPCTAFL Călărași, strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter.

Sala Polivalentă

 1. Cluburi de copii:
  • Antrenamente: 156 lei/ora (TVA inclus)
  • Competiții: 200 lei/ora (TVA inclus)
 2. Persoane fizice:
  • Antrenamente: 385 lei/ora (fără TVA) sau 458,15 lei cu TVA
  • Competiții: 430 lei/ora (fără TVA) sau 511,70 lei cu TVA
 • Programare și contract la sediul SPCTAFL Călărași, strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter.

Bazin Inot Didactic

 • Abonamente:
  • Copii: 100 lei
  • Adulți: 200 lei
  • Pensionari (cu cupon de pensie): 100 lei
  • Persoane cu dizabilități: 100 lei
  • Studenți (cu legitimație sau carnet student): 100 lei
 • Cont IBAN: RO06TREZ20121300250XXXXX

Terenurile din Parcul de pe Strada Victoriei

 1. Terenul de Sport nr. 1 (Tenis de Câmp):
  • Tarif: 25 lei/ora (fără TVA) sau 29,75 lei cu TVA
 2. Terenul de Sport nr. 2 (Tenis de Picior):
  • Tarif: 25 lei/ora (fără TVA) sau 29,75 lei cu TVA
 3. Terenul nr. 3 (Baschet, Handbal, Fotbal):
  • Gratuit pentru cetățeni
 • Cont IBAN: RO06TREZ20121300250XXXXX

Informare și Modificări

Eventualele modificări de tarife/oră și program vor fi comunicate cetățenilor prin mass media și afișate la sediul SPCTAFL Călărași.

Pentru orice detalii suplimentare, vă rugăm să contactați conducerea SPCTAFL.

Continue Reading

Cele mai vizualizate