Connect with us

Știri

Dunărea Călărași, victorie cu Gheorghe Doja și remiză cu Fundulea!

Published

on

Dunărea Călărași, victorie cu Gheorghe Doja și remiză cu Fundulea! Ultima noutate din lot, un fundaș care a mai jucat pentru echipa lui Cristian Pustai

Reîntoarsă cu o săptămână mai devreme din cantonamentul de la Tărlungeni, unde n-a fost mulțumită de condițiile care i-au fost oferite, Dunărea Călărași a disputat sâmbătă, 30 ianuarie, două meciuri amicale, fiecare de câte 60 de minute.

Recolta Gheorghe Doja și Progresul Fundulea au fost adversarii pe care echipa antrenată de Cristian Pustai i-a întâlnit pe terenul sintetic din incinta Complexului Prefab Arena din Modelu, după cum informează Arena media. Pe primul l-a învins la limită, cu 1-0, iar cu al doilea a remizat la scorul de 0-0.

Victorie și egal pentru Dunărea Călărași în amicalele cu Recolta Gheorghe Doja, respectiv Progresul Fundulea

Contra ocupantei locului 8 din 10 în Seria a 3-a a Ligii 3, Recolta Gheorghe Doja, Dunărea a câștigat cu 1-0 prin golul reușit de Sorin Sava.

Pustai a utilizat echipa: Began – I. Sîrbu, Bg. Șandru, Wiktorski, Sălceanu – Tudoran, Cr. Pușcaș, Djuric, Ciucur – Kanda, S. Sava.

Cu Progresul Fundulea, echipă din Liga a 4-a Călărași, jucătorii Dunării trimiși pe teren n-au putut marca, dar nici nu s-a primit gol, astfel că partida s-a încheiat la scorul la care s-a început.

Pustai i-a utilizat pe: Krell – Andr. Rus, R. Crișan, A. Lopez, Caragea – Tache, Acolatse, Cârstocea, M. Fotescu – Bud, C. Petre.

Au au fost utilizați Valentin Alexandru, Alami, Țenea și Calu, toți accidentați.

Radu Crișan s-a întors la Dunărea Călărași

În al doilea joc, cu Progresul Fundulea, în centrul defensivei Dunării a evoluat Radu Crișan, jucător la care Rapid a renunțat de curând, cu toate că îl folosise în 12 meciuri în prima parte a sezonului, în care reușise să și înscrie de două ori.

Crișan revine la Dunărea, unde așteaptă să primească acceptul de împrumut din partea clubului Astra, de care aparține contractual. Fundașul a mai evoluat pentru echipa din Călărași în prima parte a sezonului trecut de Liga 2, în 18 meciuri, în toate fiind integralist și în care a înscris două goluri. Ulterior ajungea la UTA, cu care promova în Liga 1, campionat în care nu era păstrat.

În această iarnă, Dunărea Călărași i-a mai anunțat ca achiziții pe Bodo Kanda (mijlocaș, ex Concordia Chiajna), Luca Tache (mijlocaș, ex Dinamo U19) și Cristian Pușcaș (mijlocaș, ex Turris Oltul).

Amicale cu Rapid și Unirea Slobozia

Dunărea Călărași mai are programate două amicale până la reluarea campionatului, partide stabilite între data în care ar trebui să joace în optimile Cupei României, cu Turris Oltul Turnu Măgurele (9 februarie, ora 17:45), dacă se va juca, deoarece teleormănenii nu s-au reunit nici până acum. Altfel, echipa lui Cristian Pustai va câștiga la ”masa verde” acest joc.

În data de 5 februarie întâlnește Rapid, iar la 13 februarie are test cu Unirea Slobozia.

Primul meci din Liga 2 în 2021 îl care în jurul datei de 20 februarie, pe teren propriu, cu Farul Constanța, în cadrul etapei a 16-a.

Foto principal: Arena media

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole