in ,

Dunărea Călăraşi a promovat în Liga 1! Dan Alexa a reuşit o performanţă istorică

Cu cinci etape înaintea finalului de sezon al Ligii 2, Dunărea Călăraşi şi-a asigurat matematic promovarea în prima ligă. Echipa pregătită de Dan Alexa va evolua în premieră în Liga 1. Din 1956 şi până astăzi, clubul din Bărăgan a purtat mai multe denumiri. De la Progresul la Celuloza Călăraşi, dar niciodată nu a reuşit să ajungă mai sus de Liga 2. Actuala echipă care a reuşit promovarea în Liga 1 a fost înfiinţată în 2005.

Sâmbătă, în cadrul rundei cu numărul 33, Dunărea s-a impus pe teren propriu în compania nou-promovatei Ripensia Timişoara, scor 3-1. Gazdele aveau nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura matematic promovarea. Ripensia a condus cu 1-0 la pauză, dar jucătorii lui Alexa au reuşit să revină în partea secundă şi să tranşeze partida. Marius Toma (30′) a punctat pentru timişoreni, în timp ce pentru echipa din Călăraşi au marcat Valentin Munteanu (47′), Alin Dobrosavlevici (53′) şi Silviu Pană (83′). În minutul 87, Dobrosavlevici a fost eliminat după ce şi-a strâns de gât un adversar.

Ajunsă la 83 de puncte, Dunărea e oficial promovată în Liga 1. FC Hermannstadt se află la trei puncte în spatele liderului, dacă învinge astăzi FC Argeş, sibienii fiind de asemenea foarte aproape să obţină promovarea directă în primul eşalon. Locul 3, cel care asigură prezenţa la baraj, e ocupat de Chindia Târgovişte, care a acumulat 65 de puncte.

„Îmi doresc să promovez cu Dunărea şi să intrăm pentru prima dată în istorie, pentru că cei de la Călăraşi nu au promovat niciodată în Liga 1. Acesta a fost şi motivul pentru care am acceptat Dunărea”, spunea Dan Alexa în luna decembrie, într-un interviu acordat pentru ProSport.

ProSport

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Fotbal / Liga 2 / Alexa: „Jucăm mâine cu promovarea pe masă!„

CIRCULAȚIA RUTIERĂ VA FI OPRITĂ PE DN21, LA DRAJNA, DIN CAUZA LUCRĂRILOR LA PARTEA CAROSABILĂ