Connect with us

Știri

Dumitru Coarnă: „Spitalul Județean Călărași a fost transformat în pușcărie! Reacția conducerii SJU

Published

on

Deputatul Coarnă Dumitru rămâne în preferințele călărășenilor când vine vorba de probleme. Demnitarul a primit mai multe sesizări din partea a mai mulți cetățeni care au ajuns la disperare, revoltați de faptul că nu sunt lăsați să intre în Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru a-și vizita rudele internate în unitatea medicală.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Coarnă și-a făcut apariția în fața Spitalului Județean de Urgență din Călărași pentru a clarifica nemulțumirile semnalate de oameni.

Deputatul Coarnă compară Spitalul din Călărași cu Penitenciarul Jilava

„Sunt abuzuri! Spitalul Județean Călărași a fost transformat în pușcărie. Guantanamo! Dacă mergi la Rahova sau la Jilava vizitatorii sunt tratați corect. La Spitalul din Călărași, cetățenii nu au voie să-și viziteze bolnavii. Un băiat care este aici la poarta are soția internată în spital. A născut noaptea trecută și au separat-o de copil. Nu a văzut copilul nici până acum ca nu are test P.C.R.!? Cum adică separi mama de copil când Legea nu obliga acest lucru, ” – scrie Ediția.ro

Reacția SJU Călărași după 6 zile

Având în vedere incidența cazurilor COVID-19 internate în cadrul unității noastre sanitare, pentru buna funcționare a activității și siguranța pacienților noștri precizăm următoarele:

 • Traseul pacienţilor pe circuitele COVID-19 și NON COVID-19 se efectuează cu respectarea triajului clinic şi epidemiologic, așa cum este prevăzut în Ordinul ministrului sănătății nr. 1334/2022. Astfel accesul tuturor pacienților, inclusiv al lăuzelor, pe circuitul non Covid se poate face doar cu test RT-PCR negativ pentru SARS CoV-2.
 • Totodată, raportat la prevederile Ordinului nr. 1.101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare, unitatea noastră poate reglementa accesul vizitatorilor în vederea prevenirii apariției și răspândirii unor infecții asociate actului medical, cu scopul legitim al protejării sănătații pacienților internați.
 • Mai mult decât atât, precizăm că accesul aparținătorilor în unitate a fost permis în tot acest timp, cu respectarea unor reglementări care să asigure trasabilitatea persoanelor care au acces în incinta spitalului, precum și scăderea riscului infecțios atât pentru pacientul vizitat, cât și pentru ceilalți pacienți din salon, raportat la comorbiditățile și la sistemul imunitar al acestora. Astfel, accesul vizitatorilor în zonele de spitalizare se face cu completarea prealabilă a unei solicitări de vizită/formular acces vizitatori.
 • Intervalul orar stabilit pentru preluarea pachetelor asigură preluarea acestora fără a afecta desfășurarea activităților în cadrul secțiilor, și fără a temporiza retenția acestora în perioada zilei cu temperaturi crescute. Cu toate acestea sunt aduse pachete fără a se ține cont de acest interval orar stabilit, afișat atât la intrarea in spital, cât si pe site-ul instituției.

Toate aceste măsuri au caracter temporar, vizează în primul rând siguranța pacienților, și se modifică in funcție de dinamica evoluției cazurilor COVID -19.

Precizăm totodată că instigarea la acte de violență împotriva personalului medical se sancționează conform legii, unitatea noastră fiind îndreptățită să se adreseze organelor competente pentru apărarea integrității personalului medical și al patrimoniului unității.

 

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole