in

DSP Călărași doarme, iar coronavirus a ajuns în Călărași…? Prima persoană suspectă a fost identificată în 10 nivele

Primul caz de suspiciune cu virusul care a cuprins mai multe țări a fost identificat în Călărași, astăzi 25 februarie, la o persoană de sex masculin din zona 10 nivele. Aceasta a fost transportată în condiții extreme la București.

DSP Călărași nu a făcut informări publice despre această situație delicată, dar călărășenii care au fost prezenți la preluarea persoanei suspecte au început să se alerteze. Persoana s-a intors din italia pe 19 februarie, iar aseara a avut simptome specifice.

O persoană suspectă de Coronavirus din Călărași (zona 10 nivele) a fost transportată, astăzi în condiții extreme la București!

Oficialitățile locale sunt în alertă! Persoanele care au fost la fața locului spun că ar fi vorba de 5 persoane dar numai una suspectă cu Covid-19.

Update: Persoana suspectă de Coronavirus a intrat în țară pe data de 19 februarie și a contactat medicul de familie pentru că avea dureri în gât și îi curgea nasul.

Conform MAI, în țara noastră nu există cazuri de coronavirus, autoritățile declarându-se pregătite în caz că situația se schimbă. Am întrebat dacă există riscul ca județul Călărași să fie afectat de acest virus și ni s-a răspuns: „Riscul există în toată țara. Să sperăm că nu se întâmplă nimic!”. Momentan nu există cazuri înregistrate în cadrul județului. Directorul DSP spune că nu este cazul ca oamenii să se alarmeze și că nu trebuie respinși cei pe care vecinii sau familia îi suspectează că ar fi contractat virusul.

Acești oameni sunt monitorizați zilnic, nu prezintă simptome

Cezar Rădulescu – director DSP Călărași

DIRECTORUL DSP CĂLĂRAȘI FACE APEL LA CALM

Cezar Rădulesc, director al DSP Călărași a vorbit în exclusivitate pentru calarasipress.ro și a explicat situația din Călărași.

Avem 4 persoane izolate la domiciul, iar începând de astăzi avem o persoană intoarsă din italia care nu se afla în zona afectată de virus.

Nu trebuie să uităm că ne aflăm în sezonul epidemic pentru viroze respiratorii și gripă și că respectarea măsurilor de protecție individuală, în același timp de protecție a celor din jurul nostru, este o responsabilitate a fiecărei persoane, pentru propria sănătate și pentru sănătatea comunității”, se mai menționează în comunicat.

https://www.facebook.com/adacaprice/posts/3103357353019548

3 2 votes
Article Rating

What do you think?

-8 points
Upvote Downvote

Total votes: 20

Upvotes: 6

Upvotes percentage: 30.000000%

Downvotes: 14

Downvotes percentage: 70.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Peste 700 de persoane defavorizate din Lehliu Gară vor fi reintergrate și ajutate să revină la școală

VIDEO. Primul caz de suspiciune cu coronavirus în Călărași. Directorul DSP Călărași explică “Riscul există în toată țara.”