Connect with us

Știri

DSP Călărași doarme, iar coronavirus a ajuns în Călărași…? Prima persoană suspectă a fost identificată în 10 nivele

Published

on

Primul caz de suspiciune cu virusul care a cuprins mai multe țări a fost identificat în Călărași, astăzi 25 februarie, la o persoană de sex masculin din zona 10 nivele. Aceasta a fost transportată în condiții extreme la București.

DSP Călărași nu a făcut informări publice despre această situație delicată, dar călărășenii care au fost prezenți la preluarea persoanei suspecte au început să se alerteze. Persoana s-a intors din italia pe 19 februarie, iar aseara a avut simptome specifice.

O persoană suspectă de Coronavirus din Călărași (zona 10 nivele) a fost transportată, astăzi în condiții extreme la București!

Oficialitățile locale sunt în alertă! Persoanele care au fost la fața locului spun că ar fi vorba de 5 persoane dar numai una suspectă cu Covid-19.

Update: Persoana suspectă de Coronavirus a intrat în țară pe data de 19 februarie și a contactat medicul de familie pentru că avea dureri în gât și îi curgea nasul.

Conform MAI, în țara noastră nu există cazuri de coronavirus, autoritățile declarându-se pregătite în caz că situația se schimbă. Am întrebat dacă există riscul ca județul Călărași să fie afectat de acest virus și ni s-a răspuns: „Riscul există în toată țara. Să sperăm că nu se întâmplă nimic!”. Momentan nu există cazuri înregistrate în cadrul județului. Directorul DSP spune că nu este cazul ca oamenii să se alarmeze și că nu trebuie respinși cei pe care vecinii sau familia îi suspectează că ar fi contractat virusul.

Acești oameni sunt monitorizați zilnic, nu prezintă simptome

Cezar Rădulescu – director DSP Călărași

DIRECTORUL DSP CĂLĂRAȘI FACE APEL LA CALM

Cezar Rădulesc, director al DSP Călărași a vorbit în exclusivitate pentru calarasipress.ro și a explicat situația din Călărași.

Avem 4 persoane izolate la domiciul, iar începând de astăzi avem o persoană intoarsă din italia care nu se afla în zona afectată de virus.

Nu trebuie să uităm că ne aflăm în sezonul epidemic pentru viroze respiratorii și gripă și că respectarea măsurilor de protecție individuală, în același timp de protecție a celor din jurul nostru, este o responsabilitate a fiecărei persoane, pentru propria sănătate și pentru sănătatea comunității”, se mai menționează în comunicat.

https://www.facebook.com/adacaprice/posts/3103357353019548

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro