Connect with us

Știri

Drumurile județene DJ402 și DJ302 din Călărași, verificate de comisarii europeni

Published

on

Drumul județean 402 care face legătura între Curcani, Luica, Nana, Săruleşti, Fundulea, Tămădău și Măriuța, a fost inspectat astăzi, 23 noiembrie de reprezentanții Comisiei Europene, o echipă a Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, dar și de autoritățile județene.

DJ 302 (Belciugatele și Măriuța) este cel de-al doilea drum județean modernizat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020., finanțat tot prin POR.

După control, reprzentanții Comisiei Europene, Nicola Aimi și Irina Șofletea au constat că execuția s-a desfășurat în termenii stabiliți și impuși de contract.

„În cadrul evenimentului de lansare al Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, o delegație formată din reprezentanți ai Comisiei Europene: domnul Aimi NICOLA, doamna Irina ȘOFLETEA, reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia: Liviu Gabriel MUȘAT – Director General, Gabriela CĂLIN – Director Direcția Autoritatea de Management POR Sud Muntenia, Mirela TACHE – Director Direcția Economică, Mariana VIȘAN – Director Direcția Organism Intermediar POR, reprezentanți ai Consiliului Județean Călărași, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a observa stadiul implementării proiectului ”Modernizarea și Reabilitarea drumurilor județene DJ 402 tronson DN 4 – Curcani – Măriuța – limită de județ Ialomița, km 0+000 – km 53+700 și DJ 302 tronson DN 3 – Belciugatele – Măriuța – limită de județ Ialomița, km 0+000 – km 15+365”, SMIS 117726, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 6 „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de Investiții 6.1. „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.
A avut loc analiza stadiului fizic și valoric, precum și a problemelor și modului de soluționare a acestora în derularea proiectului, urmate de o vizualizare a obiectivului de investiție menționat anterior.
În cadrul acestei întâlniri am prezentat proiectul care a primit aprecieri din partea reprezentanților Comisiei Europene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole