Connect with us

Administrație

Două vehicule șenilate achiziționate de CJ Călărași pentru calamități

Published

on

În data de 4 septembrie, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul ce vizează achiziționarea a două vehicule șenilate versatile, capabile să circule atât pe drumurile publice, cât și pe teren accidentat. Acest proiect de amploare are caracter transfrontalier și a fost implementat în parteneriat cu autoritățile municipale din Pavlikeni, Bulgaria. Scopul principal al acestui demers este reducerea riscului în fața unor posibile dezastre naturale și asigurarea unei intervenții eficiente în cazul producerii unor calamități imprevizibile. Bugetul alocat pentru cele două vehicule a fost de 1.617.000 de lei, la care se adaugă taxele de TVA.

Inițial, planul viza achiziționarea unui singur vehicul șenilat, însă autoritățile au decis în cele din urmă să opteze pentru două astfel de utilaje. Proiectul transfrontalier implică semnarea a nu mai puțin de nouă parteneriate comune între cele două regiuni, atât cea românească, cât și cea bulgară, și organizarea de exerciții colaborative în domeniul gestionării situațiilor de urgență.

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Administrație

Primăria Municipiului Călărași a dat startul curățeniei în oraș. Marius Dulce premiază călărășenii care își fac curat în jurul blocurilor și caselor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marius Dulce premiază călărășenii care au grija de locurile din jurul blocurilor sau caselor. „Le voi strânge mâna și le voi oferi diploma de bun gospodar”, spune primarul municipiului Călărași. Primăria a dat startul lunii curățeniei în toate cartierele, dar și plantarea florilor din sera proprie. 

Marius Dulce susține că orașul trebuie să arate bine nu numai în centru. „Vreau ca parcurile și zonele verzi de relaxare să fie bine întreținute, iar plimbările în aer liber să placă ochilor noștri”. 

Într-o conferință de presă de ieri, primarul spunea că în mandatul actual a reușit să planteze 2400 de arbori și arbuști pentru reîntregirea zonelor verzi. Totodată, a modernizat 7 locuri de joacă și a înființat în total alte 8. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate