in ,

Doi pescari au dispărut în noaptea de 1 noiembrie pe Dunăre la km 361. Barca lor a fost găsită la Cetate

S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi (31 oct.- 01 nov. n.r.), la km 361 al Dunării, în dreptul localității Tonea din județul Călărași. Doi pescari au dispărut fără urmă în timp ce se aflau pe Dunăre și pescuiau cu ajutorul plaselor, pe timp de noapte.

FOTO: Nicolescu Maria, zis și “Piticu”/ unul dintre cei doi dispăruți
FOTO: Sfetcu Nicolae, zis și "Cheambau"/ cel de-al doilea dispărut
FOTO: Sfetcu Nicolae, zis și “Cheambau”/ cel de-al doilea dispărut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicolescu Marian, zis și “Piticu” și Sfetcu Nicolae, zis “Cheambau”, amândoi din municipiul Călărași, vârste cuprinse între 60 – 62 de ani au dispărut, în prima zi a lunii noiembrie, fără urmă. În dimineața zilei de 1 noiembrie, orele 8.00, B. A. și P. N., au găsit barca celor doi pescari în apropiere de Cetatea “Păcuiul lui Soare”. Cei din urmă sunt cei ce se aflau la pescuit alături de cei doi pescari dispăruți. Aceștia l-au anunțat pe băiatul lui Nicolescu Marian care a venit la fața locului împreună cu cumnatul.

La ora 8.30 a fost anunțat agentul șef principal de poliție Gabriel Andronescu din cadrul Transporturi NavaleTransporturi Feroviare Călăraşi de către oamenii care au descoperit barca ruptă, fără motor pe ea și avariată serios.

În cursul zilei de ieri, 01 noiembrie, dar și în cursul zilei de azi, 02 noiembrie a.c., scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași și Tulcea au desfășurat scufundări în Dunărea în zona în care cele două persoane au fost văzute ultima oară.

B.A. și P.N. au fost solicitați de către polițiștii din cadrul T.N. -T.F. Călărași pentru a oferi declarații cu privire la seara în care aceștia se aflau împreună cu cei doi dispăruți.

“Pe Dunăre, la ora 01.00 s-a auzit cum se turează motorul la o barcă, iar apoi o bubuitură. În noaptea aia, pe fluviu se mai afla un echipaj care pescuia cam în aceeaşi zonă, la un kilometru distanță. Au încercat, probabil să pornească motorul la barcă și n-au mai avut timp. Cred că au fost loviți de barjă care a trecut noaptea pe acolo. Dimineața au fost găsite plasele, probabil au încercat să recupereze plasele. Una era în barcă desfăcută, mă rog.” –  spune o un pescar

“S-a suit vaporul pe ei, era ora 1.30 noaptea, eu atunci am fost anunțat de P.N., nu îți dai seama câți am fost acolo. Eu pescuiesc cu băiatul lui “Piticu” din anul 1996 și eram la 1 kilometru de ei când s-a întâmplat… Dacă îi găsim că acum (02.11.2018, ora 9.50 n.r) sunt scafandrii acolo.

“Au fost duși la declarații cei doi care se aflau în acea seară împreună cu “Piticu” și “Cheambau”, i-a luat la Gară să dea declarații. Ei au fost la fața locului, doar au plecat cu toții la pescuit în dimineața de 31 octombrie, au plecat de unde țineam bărcile, la “Malibu”, la cherhana. Eu și fi-su lu’ “Piticu” am fost sunați de B.A., zice: Băăăăă, veniți încoace că nu-i găsim p-ăștia, au ieșit pe apă beți cu radio-ul la maxim și trebuiau să vină de două ore. Nu se aude și nu se vede  nimic, mai au și telefoanele închise. Noi când am ajuns acolo, ce să vezi în întunericul ăla, cu o lanternă cât Dunărea, dar de unde! Ne-am uitat, am strigat, am căutat până la Cetate, la kilometrul 351, nimic.” – ne spune unul dintre oamenii care a participat la căutari

O sursă de presă ne spune că barja care a tranzitat Dunărea în acea dimineață era împinsă de Bondar 95, o ambarcațiune care are în jur de 36m lungime, 9.50m lățime și o putere de 1800 c.p. Barja ar aparține societății Trading Line din județul Galați. Vom contacta conducerea societății pentru un punct de vedere.

De acest caz se pare că se ocupă Secția Regionale de Poliție Transporturi Constanța. Contactați telefonic de Călărași News, aceștia ne-au spus că acest caz nu a fost regăsit în fișa de evenimente, făcând precizarea că ar trebui să luam aceste informații de la Inspectoratul de Poliție Județean Călărași. Cazul este anchetat de Transport Fluvial și Transport Feroviar Călărași.

În curs de actualizare…

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

-3 points
Upvote Downvote

Total votes: 5

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 20.000000%

Downvotes: 4

Downvotes percentage: 80.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Ei sunt cei trei jandarmi care au imobilizat bărbatul ce a amenințat trecătorii de pe stradă cu un cuțit

GSP.RO: DUNĂREA CĂLĂRAȘI – FCSB 2-1! FCSB pierde cu Dunărea Călărași și părăsește împreună cu Dinamo Cupa României